Saffrans kaka
Saftig Saffranskaka.
matfett och ströbröd till formen.
200 g smör el margarin
0,5 g saffran
3 dl socker
2 ägg
1 ½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
3. Smält matfettet.
4: Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret. Blanda det med det smälta matfettet.
5. Vispa ägg och resten av sockret poröst. Rör ner matfettet och mjölken. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner de i smeten. Häll smeten i formen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter.
7. Låt kakan stå i formen på ett galler i ca 5 minuter innan kanten på formen lossas.
8. Servera gärna kakan med rårörda hallon och vispad grädde.
( Jag strödde bara lite florsocker på och de räckte gott och väl. )


Kommentarer
Trackback