På plats i nya huset.

Äntligen har vi börjat komma på plats, har tagit sin lilla tid när det är så mycket annat som måste fixas oxå. I fredags var jag ledig från jobbet. Himla skönt så då hann vi verkligen klart med allt. Så efter att vi skrivit på papperna o fått nyklarna åkte vi direkt till huset. Relacom killen kom o kopplade in internet, tv o telefon medan jag plockade in köket. Daniel o hans pappa var iväg till förrådet o hämtade alla grejer som stått där. Allt de hamna i garaget. Så nu finns det ett x antal kartonger som ska in i huset framöver. I fredags kväll sov barnen hos farmor o farfar, vilket passa super bra. För då kunde vi plocka iordnings Thellas säng o Oliwers skrivbord. 
Måste bara visa. När vi kom till huset i fredags så stod detta på köksbänken. :) Sånt gillas ju. 
Thella packade upp sina viktiga leksaker medan jag plocka upp köket. 
Grejerna från förrådet anländer. I lördags tänkte vi ta lite sovmorgon o köra igång flytten 9:30. Men jag låg vaken innan 7 o Daniel strax efter. Det var helt enkelt bara att vänta in flyttgänget.  Själva flytten gick smidigt o rätt fort. Daniels mamma o barnen kom med lite fika o chilicorncarne. Daniel syster Nina o jag packade upp resten av köket o fixade lite på barnens rum. Sen skickade vi iväg henne för att handla mörkläggnings gardiner till 3 sovrum o duschdraperi till badrummen. Efter mat o öl, drog flytthjälpen hem. Nina o Frederik stannade till närmare 22:30, Frederik satte upp gardinerna o Nina å jag möblerade i Thellas rum. Innan på dagen/kvällen kom Jontes Helena förbi med 2 orkidéer Oliwers klass kompis O o hans familj ( bor några hus bort) tittade oxå in en sväng. De hade med sig 2 egengjorda  krukor med örter i.  

1a natten i huset var jag helt slut, barnen var så spidade. Men tillslut somnade de närmare midnatt. 


På söndagen vill man ju plocka å greja, men det hans inte med. Vi skulle ha visning av radhuset på måndagen så det var bara att röja o städa ur. Svärmor o svärfar hade redan hunnit gjort övervåningen när vi kom. Vi sparade en del eftersom vi inte ville att det skulle vara så tomt. På eftermiddagen var jag helt slut ikroppen, vaknade på morgonen med hals/öron ont. Thella körde dans o sen snabbt till gympan. Jag roade mig i kartong träsket istället o att hitta till rätt rum. 😂ja det är inte lätt att hitta här inte.Har tagit lite kort på hemmet just nu. För er som är nyfikna. 
Hallen där man kommer in. Till vänstee finns trapp upp o trapp ner.


Toan 

Kök

matrum


De vita ska bli ett vitrinskåp. 
hallen i utbygget
blivande tv/bio rum

vardagsrum

vårt sovrum  
Hallen uppe Oliwers rum rakt fram, Thellas till vänster o balkong till höger


Oliwers rum
thellas rum
hallen i källaren. Toalett rakt fram, första till vänster tvättstuga, andra till vänster pannrum/förådd. 
tvättstuga
toan

pannrum/ förråd. 
 
Poolen
garage uppfart

Garage
förråd

Tis, ons, tor, sen kommer äntligen fredag.

Oj oj oj nu är det nära. I helgen packade o tvättade jag massor. Projektet just nu är att bära ner allt från vinden ner till vardagsrummet. ( så slipper de bli så mycket spring i trappen på lördag) 

Alla fin glas ligger nu i kartonger. Och allt annat börjar staplas på hög. 
Vi körde sista tacomyset i de här huset i lördags. 
Det märks på Thella att vi snart ska flytta för det är mycket tankar i huvudet nu. Hon som aldrig har velat sova hos oss, knappt ens när hon är sjuk kommer insmygandes varje kväll. Fast helt ärligt så är det lite mysigt. ❤️
men ibland hittar det in fler

Vi äter ur frysen här hemma, tror frysen i nya huset är lite mindre så i lördags mumsa vi på kräftor. 
I dag var de inte jätte spännande att cykla till jobbet. Hade noll koll på att det var så här halt. Gick bra från oss till mekonomen. Men när jag svängde upp på trottoaren där visste jag att de skulle gå illa hur jag ängjorde. De var isgata. Plogat men varken sandat el saltat. Sen var det guppigt o spårigt så helt plötsligt drog bakdäcket ut i gatan o fram däcket in mot en snöhög. Jag slängde mig i snöhögen, tänkte att den borde vara mjukare än en isig väg. Hade lite fel där. Skrapade i hackan o munnen. Fick skit ont i en tumme. Men var snabbt uppe igen ( någon hade ju kunnat se mig) som tur var är de inte så mycket folk ute 5:45 på morgonen. Gick sen nästan ända bort till Mega. Försökte sen cykla hela vägen till jobbet. Lovar hade varit väldigt mycket lättare att snörat på sig skridskorna. Höll på att göra en ny vurpa i lillån sen oxå. De som gjorde mig mest irriterad var att bilarna som åkte till o från korvbröds bagaren körde som idioter. Jag fick cykla ute i vägen eftersom det var det enda stället där de låg lite lite grus. 
Valde emellan pest el kolera. Isgata el isgata täckt av spårig snö. Gick den biten. När jag kom fram till jobbet ömmade hacka, mun o tumme. Ju längre dagen gick desto mer värkte kroppen. Jag ställde in cykeln i ett förråd på jobbet o tog en buss hem. Väl hemma när man slappnade av mer kör sig läppar o en hand sig påmind. Så Oliwer fick åka på gympan själv. Jag bäddade ner mig i soffan istället.
nu ligger Thella o jag å surfar på varsin telefon. Jag tänker gå upp o bädda ner mig. Känner att jag behöver lite sömn. Imorgon får det bli buss igen. God natt med er

Jullovets sista dag är över.

Ja då har man varit ledig i nästan 2 veckor. Tiden har gått väldigt fort o vi har hunnit med många roliga saker. Imorgon är det jobb o skola igen. Ny termin med ny kollega o några nya barn, spännande. Men det som lockar mest är absolut den kommande flytten. 👍 Vi packar 2 kartonger om dagen här hemma. Har kommit fram till att vi inte behöver ha så bråttom. Eftersom vi inte fått sålt än så vill vi ha kvar lite till visningen som är måndagen efter vi flyttat ut. Så vi ligger bra till med packningen 😃        I Lördags när vi kom hem från Småland gick vi över till fam Bergsten  för lite lördags mys med dem. Hemma gjord pizza till de vuxna o hamburgare till barnen. Lika trevligt som vanligt. Innan vi gick hem hann vi tävla lite i dans spel de hade på tvspel. Skit kul,  måste absolut testa det igen. 
I söndags efter lunch kom Kristin, Morgan o tjejerna över. Vi tog en promenad i blåsten till vårt nya hus. Sen hjälpte Morgon oss att hämta hem Oliwers nya säng. Tusen tack för hjälpen. Kristin lagade kvällis åt oss allihop. Gött gött.   I måndags var Thella på gympa läger på fm. Jag satt på läktaren o tittade på. Sen kom Jenny över en sväng o vi passade på att planera vårens gympa pass med våra 08or. 
Hmmm vad händer här?

Daniel har roat sig några dagar att gå igenom våra pärmar efter kvitton. Han har hittat lite 👍 Efter det körde vi bort Oliwer till kompisen Robin. Som han har längtat efter det. :) Vi andra åkte till Ica Maxi för att handla lite. Kom hem med 2 grillade kycklingar som vi åkte till faster Nina, Frederik o killarna o åt. Trevligt.  
Idag sov vi till lite innan 10. Riktigt skönt. Efter att Thella o jag hämtat hem Oliwer o spannat in Hanna o barnens lägenhet stekte jag ett gäng pannkakor. Bra att ha i frysen framöver. 
Sen blev de film mys i soffan resten av dagen. ❤️
Nu ska jag försöka få Thella att somna, hon ligger här bredvid mig o snurrar. Hej på er

2015

Nyårsafton tillbringade vi i Vimmerby hos Malou o Emil. Mamma, pappa, Pierre o Tim var oxå med. Malou fixade iordning Toaste Harry o klyftpotatis med lite hjälp av mamma o mig. Himla gott faktiskt, kommer garanterat äta det igen. Innan vi åkte in till Vimmerby var vi uppe en sväng hos gammelmormor. Barnen gjorde en snögubbe åt henne

Mormor o Thella hann oxå slänga ihop lite chokladmuffins


Efter den goda maten spelade vi spel. Emils bror Olle kom oxå över en stund o firade in det nya året med oss. 

Mamma blandade drinkar o Emil fixade sugrör
Kusinerna spelade spel, såg på film, lekte o spela på mobilerna. Alla utom Mirran häll sig vakna till 12 slaget. 

Nyårsdagen var det rätt trötta barn så vi passade på att rasta dem på Kalles lek o latjo. Väldigt bra o kul ställe tyckte vi som är vana vid Lek o bus i örebro. 






Mirran vägrade släppa Kalle när han kom o hälsade på barnen. 
På kvällen skulle killarna ha en brädspels kväll. Så Malou o jag tog barnen. Vi åt lite kina mat, spelade spel o myste lite i soffan innan de somnade lite efter 20:00. El ja alla utom Thella som helt har vänt på dygnet nu under ledigheten. Igår fredag hjälpte Daniel o Pierre Emil att ta ut duschen nere i tvättstugan innan vi åkte till Fallhult för att sova där sista natten i småland. 

Thella o Mirran lekte med någon slags sandlera. 
Kul gäng de där. 
Hon är rätt söt den där Mirran. 

Kommer bli super bra när de är klart. På kvällen i Fallhult åt vi varma mackor o tittade på nya Beck filmen. Skit bra tyckte jag. Längtar redan efter resten. 

Sitter just nu i bilen på g hem. Barnen tycker solen är lite jobbig 😂 Själva tycker vi resan gått himla bra hittills, nästan inga bilar el lastbilar ute på vägarna. Å sånt gillas. Nu ska vi bara hem o packa upp innan vi ska gå bort till familjen Bergsten. Imorgon ska vi träffa Zetterlindarna de har vi inte sett  sen i somras. Måndag blir de Thellas gympaläger, packning o Oliwer ska sova över hos enkompis. Tisdag packning o Onsdag är vi tillbaks till de vanliga livet igen med skola o jobb. God fortsättning på er. Kram

familjenwiden

Här kommer jag skriva och lägga upp bilder om det som händer i vårt liv.

RSS 2.0