Planeringsdag

Ja idag hade jag en planeringsdag, så lite efter 7:30 var jag på jobbet. Hade egentligen tänkt ta sovmorgon men jag vakna strax innan 7 o kände mig utvilad. På jobbet var det röja, slänga, packa, tvätta o göra födelsedagskort som stod på listan. Trodde 8 timmar i min ensamhet skulle kännas som en evighet, men jag hade nästan lite panik i slutet av dagen för att jag inte hunnit med allt. Efter ca 2 timmars pärmröj kom Anneli i Tea och hälsa på ( en kollega) vi tog en promenad till nya fsk för att kolla lite. Längtar lite extra när man är där o kollar. Lagom tills vi kom tillbaks kom Servera med matvarorna inför nästa vecka. Blev lite fel så jag fick ringa runt o jaga saknat bröd, men det löste sig tillslut. 
Kolla vilken cool sago fotölj på nya stället. 
Pärmkaose 
Packa, packa, packa. 
Lite efter 12 kom äntligen matleveransen, lite annan mat än vad man är van vid. Trevligt sällskap var det oxå. Innan de åkte hjälpte Daniel mig att bära ner lite kartonger till garaget o förrådet. Efter att de åkt körde jag på i högt tempo, för hade jag satt mig ner o vilat så hade jag säckat ihop. Hann med allt utom att göra klart alla födelsedagskort. Imorgon är det sista dagen på jourveckorns så från nästa vecka är vi tillbaks på våra vanliga ställen. Efter jobbet idag cyklade jag vidare till Nina o Frederik för att fira William som fyller 13 år imorgon. 
Ett härligt livat gäng.  Imorgon åker vi ner till Hultan över en natt för att lämna Thella där, hon ska vara hos mormor o morfar några dagar.  Lillfisa kommer lännas tomt här. Fast hon längtar som bara den på att få åka dit. Oliwer är lite avis. Nej nu kom john blund på återseende. 

Tillbaks i rutinerna igen.

Ja Daniel o jag har iallafall hittat tillbaks till våra rutiner igen. Barnen är inte där på långa vägar. De är vakna länge på kvällarna o Thella sover ut på mornarna, Oliwer har lite svårare med det. Jag ligger redan i sängen, ärhelt slut i kroppen efter 3 dagar på jobbet. Imorgon ska jag ha en planeringsdag på min förskola. Så då blir det att tvätta, packa o göra födelsedagskort. Blir dock lite tomt att gå runt själv där uppe hela arbetsdagen, så jag har tvingat Daniel o barnen att komma dit med lunch till mig. Kanske kan sätta dem i arbete oxå :) Idag efter jobbet kom Lisa o favis Charlie på besök, han är helt klart en favis så himla go o glad. Vi hann med mellis, studsmattan, vattenkrig, glass o melonätande o en massa bus innan de åkte hem till sig. Blir alltid lika glad när jag träffar dem.  Innan Daniel kom hem från jobbet hann vi andra göra oss iordning för natten o börja med kvällis. När Daniel kom försvann han raka vägen ut på baksidan för att bygga en egen AC till Thella. 


Tror nog att den kan funka. Nu hann den bara stå ca 1 1/2 timme inne på Thellas rum innan hon skulle somna o då hann den inte kyla hela rummet, men man kände att den kylde precis vid burken. Får återkomma när vi testat mer. Nu ska jag försöka sova några timmar. Nattens sömn var inte den bästa då hela familjen hittat in till vårt sovrum, så vid 3 gick jag in o la mig i Thellas säng istället. Så god natt med er. 

Tisdags jobb i värmen

Imorse tog det emot lite när jag gick upp, de här låg kvar o grisade
Men så fort jag satte mig på cykeln kom jag igång. Har faktiskt ett riktigt bra jobb så här i sommartider. Vi är ju ute stora delar av dagarna, vilket är super skönt. Men idag hade jag kökstjänsten o ordnade med maten till alla. Fick hjälp av en annan kollega oxå, alltid trevligare att vara 2 än 1 :) Så för mig fick det bli eftermiddags passet ute. Fast jag drack flera flaskor vatten trampa jag hem med huvudvärk som sen inte gav med sig:(
Efter en snabb dusch åkte vi upp på stan för att fixa ett gäng presenter till folk som fyllt år o kommer fylla år. Thella hade fått en kupong på BR leksaker som hon ville använda upp, så vi var in där o köpte My littel ponny påsar. 2 st stod hon o kände ut. Till kvällis grillade Daniel, så vi blev mätta idag oxå. 
När jag kom upp o skulle lägga mig hittade jag den här i sängen.❤️ Vi har AC på i vårt sovrum så jag antar att det är kylan som lockar. För hon gillar inte att sov hos oss annars, men värme gillar hon inte. Nu ska jag sova några timmar, öppnar imorgon o efter jobbet kommer Lisa o Charlie. God natt

1a arbetsdagen avklarad.

Visst att jag inte var överlycklig när klockan ringde imorse. Men det var inte super tungt att gå upp heller. Kom iväg i tid o de var rätt lätt att trampa cykeln oxå fast den haft semester i 4 v den oxå. Att jobba var inte så hemskt heller, tyckte det var riktigt skoj att vara tillbaks. Hade 2 av "mina" barn från min fsk o det är alltid skoj att få sehur mycket de växt o få höra vad de gjort under ledigheten. Efter jobbet cyklade jag hem på en gång. Oliwer var själv hemma, för snälla Emma o Fredde å tjejerna hade hämtat upp Thella för lite Maja lek efter lunch. Oliwer o jag hann nästan göra klart hela hans gympa läxa innan hon kom hem igen. 
Thella hjälpte mig att peppa o heja på Oliwer. Här får han lite extra tyngd på sig när han kör plankan. 
Till kvällis blev det äntligen Oliwers favis mat, som han tjatat om den. Å gott blev det. Nej nu ska jag krama kudden igen. Måste sova. Kram

Regn o åska bjöd söndagen på.

Vaknade lite efter 9, men hade då redan varit uppe vid 4:30 o traskat runt. Var sååå himla varmt i sovrummet. Efter att ha plockat lite uppe åt vi frukost framför vår serie Sons. Innan vi åkte ut till stugan stanna vi till en snabbis i affären för att köpa ris. När vi kom ut till stugan hade barnen precis badat o var klara för middag. Vi hann inte mer än sätta oss förens regnet kom, o med regnet kom åskan. När vi ätit klart o satt å pratade på deras altan, smällde det till som bara den, blickten slog ner 2 hus bort i en björk. Senare när regnet slutat kom grannen som ägde stugan o kolla om vi hade el. Hos dem hade elen slagits ut. Otäckt sånt där, himla skönt att bo inne i stan. När vi kom hem från stugan gjorde Oliwer o Daniel gympaläxan, Thella slösurfa i soffan o jag gjorde mat som barnen skulle ha som lunch på måndagen när Daniel o jag börjat jobba igen. Innan vi somna såg vi några avsnitt i serien. Var något trött på kvällen o tvingade mig i säng tidigt eftersomväckarklockan  ringer tidigt dagen efter. 
Det var en skön semester med många roliga minnen att se tillbaks till, Nu blir det att jobba på i 5 månader till innan det är dags för nästa ledighet. 

Lördag i värmen.

Vi hämtade barnen 9:45 sen åkte vi direkt till Tivedsbadet, där möte vi upp Zetterlindarna. Sigrid o Ebbe med familj kom oxå dit, så de blev ett härligt gäng att bada med. 

Thella o Sigrid tog en liten badpause o lekte lite istället. Efter 5 timmars badande packade vi ihop o rullade ut till Farmor o farfar vid Lången. Det tog inte lång stund innan det blev tyst i baksättet. 
Efter att ha lämnat barnen där åkte vi hem o parkera oss i soffan med en massa gott att äta. 
Sista paket kräftor är nu uppätet så det är tur det är kräftfiske dags snart. 

Sista semesterdagen lider mot sitt slut

Försökte ta sovmorgon i morse, men jag lyckas aldrig sov längre än 8 nu i värmen. Thella kom in runt 8:30 o frågade om de inte skulle till Sigrid o Ebbe snart. Lillfisan, hon börjar bli stor nu o längtar så efter att få sova borta hos en kompis för första gången. Lite nervös var hon allt fast hon försökte lugna sig själv med att hon sovit hos mormor o morfar länge utan oss. Men dem känner jag ju så bra kom hon fram till :) Klockan 12 skulle vi lämna bort barnen, så innan det hann Oliwer göra gympaläxan o jag städa av nere o torka golven. Efter att ha lämnat dem åkte vi upp en snabbis på stan för att hämta ut ny mobilladdare eftersom de varnat för den andra. Sen blev det Lager 157, 2 nya klänningar till mig o 3 linnen till Oliwer. Vidare till marieberg där vi leta tofflor åt Oliwer. Sen Willys o godislagret innan vi åkte hem o la oss på baksidan i solen. 
Där var det varmt. I brist på sjö o pool blev det vattenslangen för min del. Jäklar vad het det var. 
Tog kort på tempen, helt sjukt ju. Men man ska inte klaga, snart är de vinter o vi fryser. Fastjag brukar sällan klaga på att det är för varmt, men nu jäklar gnäller även jag.
 Nu ikväll kollade vi på den nya serien som startade på 3 an. Skit bra verkar den, å varmt i soffan var det oxå så Daniel campa på golvet. 
Den var riktigt spännande. Längtar tills nästa fredag. Nu ska jag sova för imorgon ska barnen hämtas 9:45, sen tar vi en dag vid Tivedsbaden.

Tivedsbaden

Idag möte vi upp familjen Zetterlind på vägen till Tivedsbaden. Var rätt mycket folk när vi kom, men vi tog en toppen plats i mitten. Lyckades få en bänk som vi proppade full med våra grejer. Perfekt som solskydd. 
Vårt "lilla" läger. :)
Skuggan var välbesökt idag. 
Och vattnet. Till o med jag har badat idag o inte bara 1 el 2 gånger utan massor av gånger. Tappa räkningen efter 5. Tror barnen var i ca 5 timmar av de 6 vi var där. Såååå himla skönt o lång grunt. 

Barnen hade super skoj o var skapligt trötta efteråt. Oliwer som nästan aldrig somnar i bilen längre somnade efter ca 20 min i bilen. Vi gav helt klart tummen upp för den här dagen. Imorgon blir det kompis häng för barnen hemma hos syskonen Ledins. Övernattning stod på schemat, första gången på väldans länge som Daniel o jag blir helt själva hemma. Minns inte sist de var. På lördag tänkte vi åka tillbaks till Tivedsbaden en sista gång innan allvaret drar igång igen på måndag. Måste bara klura ut hur vi ska lösa barnen på mån o ons, men de brukar alltid re sig. God natt på er.

Onsdag

Idag fick vi äntligen till en träff med Kristin, Morgan o tjejerna tog "bara" ca 1 år. Fasen pinsamt att vi inte setts innan. De bor ju bara i Hallsberg. Inte i andra änden av Sverige som det verkar som. Vi har mycket med jobb o gympa o de har ju oxå ett liv att få ihop. Men när vi väl ses har vi så trevligt ihop att man inte vill att de ska sluta. Så idag kom vi till dem vid 11 sen åkte inte vi hem förens närmare 20:30 Har man trevligt så har man :) Vi hade tydligen så trevligt att vi bestämde ossför att ses imorgon igen 👍 

Idag blev det först bad i deras pool, sen lite lunch innan vi åkte till Tiveden o badade. 

Sen åkte vi hem till dem igen o åt kvällsmat ihop o badade lite mer i poolen. Idag har det varit grymt varmt, å då har de flaggat för att det ska bli ännu varmare imorgon.
När vi kom hem la sig barnen på en gång. Jag kollade på ett avsnitt av Revenge o nu ligger jag redo för ett besök av John blund. Imorgon ringer kl 8:30. Ny dag, nya äventyr. 

Sista semester veckan

Igår vardet tvättens dag. Lyckades få en tid i tvättstugan så jag slapp tvätta allasängkläder inne hos ossi värmen. Daniel o Oliwer trotsade värmen o kämpade på med oliwers gympaläxa. 
Du o jag tvätten, du o jag
Thellas 4e tand ploppa ut. Vilken lycka, nu väntar hon bara på att Bästaste Elle ska posta tandburken.
visa solar vid stranden el poolen jag nöjer mig med tvätten ;)

Oliwer o Thella körde lite vattenkrig i värmen.
Idag tisdag cyklade jag upp till stan för att först luncha med linda. Blev en intensiv timme, jäklar vad bra vi är på att prata fort :) Senblev de stan o fikahäng med Lisa. Lika trevligt de, var något varm när jag kom hem. Fick världens huvudvärk på cykeln hem, så de blev en lugn em hemma. Hade tänkt åkao bada, men först kom farmor på lite besök, sen målade Thella o Daniel planket på baksidan o efter det så Oliwer o han sista Harry Potter medan Thella o jag myste framför Allsång på hennes rum.

Imorgon Onsdag blir det en tripp till Hallsberg o famZetterlind. Var såååå länge sen vi såg dem, så det ska bli skoj. Nu ska jagförsöka sova i värmen. God natt på er

Söndag

Vi gick upp runt 7, sen blev de packning, frukost o städning innan vi packade in oss i bilen o styrde bilen mott Tomteland. 
Vi fick följa ett äventyr hela dagen i 3 teater föreställningar. Thella älskade det, Oliwer var väl inte överförtjusten men lite kul tyckte han allt det var. 


Thella passade på att lämna in en önskelista till tomten medan vi ändå var där. 
Sen lyckades hon vika på sin lösa tand så den blev super lös. 

Häxrock var vi oxå på. 
Sagofen kom på kalas till häxan
Daniel hittade sin nya datastol. 
Lasange o pannkaks lunch. 


Thella sa hej då till Trollet Flora. 

På vägen hem stannade vi till vid Siljan o barnen o Pontus badade. Vid 21:30 stannade bilen hemma o vi var alla rätt trötta o varma. En himla trevlig minisemester. Vår först uppåt i landet o förhoppningsvis inte den sista. Tack Bergsten för vi fick sällskap av er. 

Lördag i Björnparken

Börjar med att visa lite kort från stugan. 

Stora toan har 2 torkskåp o bastu. 
1a sovrummet finns det 2 bäddar i. Där sover ingen. 

I 2a somrummet finns det 4 bäddar o där sover Thella, Daniel o jag. 
3e är det oxå 4 sängar i. Där sover Oliwer, Miranda o Linus. 
I sista o 4e sovrummet är det 2 sängar o där sover Carin o Pontus. 

Vardagsrum o kök sitter ihop. 
Sen en stor hall. 
Längst bort är det enstor balkong. 
Glömde visst att ta kort på den lillatoan som vi husar i. Men annars har jag fått med allt. 
Efter frukost åkte vi ner med barnen till Björnparken. Där skulle de få vara med på safarietjänst. Något pirriga o spända var de allt. Vi fick hämta dem igen sen efter 2 timmar. Då passa vi på att gå allihop i björnparken. Vid 17 åkte vi därifrån, då hade barnen gått där inne upp o ner i alla branta backar i 7 timmar. Gissa om de var trötta när vi kom hem. Hos vargarna hade de fått kasta in mat från en bro. 

I hållet där björnen letar hade Oliwer o Thella gömt mat till den på deras safarie tjänst. :) Plus att de hade fått plocka bort en massa ben från djur de ätit upp. 



Trötta barn. Fast de blev ingen längre vila för kl 18 skulle vi vara inne i parken igen. Fast då på tigerfrosa. Vi fick vara med när de matade tigrarna.



Riktigt häftigt faktiskt. De är verkligen skit stora o tunga. Vi var bara någon meter ifrån. Detta var verkligen en rolig o skön semester tur. Vi har inte haft strålande sol jämt, men de har varit varmt o regn lite emellanåt. Barnen gav verkligen detta tummen upp. De var trötta i benen , (de två minsta ) o berättade en massa spännande grejer de fått gjort o lärt sig under de 2 timmarna de hade safarie tjänst. Imorgon ska vi rulla vidare till Tomteland. Så får vi se om det blir tumme upp el ner. God natt på er

Fredag

Idag var det tydligen morgon pigga barn. 5 över 7 var jag inne till barnligan o fick be dem sänka rösten lite. Thella somna efter 23, igår kväll o hade snurrat en del under natten. 05:30 rev hon ner täcket vi hade hängt upp för fönstret, hon hittade inte sitt egna täcke så då tog hon det istället. Jag vakna med ett ryck för de blev som strålkastare i ögonen på mig. Försökte sen hänga upp det igen. Lyckades inte somna om fören närmare 6:30, plus att jag sovit super oroligt. Väntat på att Thella ska trilla ner. 
En liten bok skyddar inte mycket men lite kanske. :)
Lite mörkare blir det iallafall.
Vid 10 körde Carin o jag ner Thella o Linus till Wild Camp.Thella sa att hon var lite nervös innan vi åkte ner, men när vi kom ner sa hon o Linus snabbt hej då till oss. Jag hann inte ens få med dem på en bild, så ivriga var de. När vi lämnat dem körde vi bort till stället där vi skulle hämta upp dem igen efter 2 1/2 timme. Därifrån tog vi en promenad ner till receptionen. Var där o betala tigerfrosan o inträden till Björnparken o Tomteland. Så imorgon blir det Björnparken o pp Söndag innan vi åker hem blir det Tomteland 👍
Här inne var Tigrarnans läger el om det nu var Björnarnas. Där inne hittade vi iallafall våra barn igen. Lagom blötta, de kom nämligen värsta regnet ca 35 min efter att deras tävling börjat. Men de hade haft super skoj. Thella var helnöjd för hon hade vunnit. En deltävling åt sitt lag, en balans övning . Sen sloghennes lag Linus, så det var ju stort.Linus o Thella hann bara hem o äta innan det var dags för Oliwer o Mirandas tur. Daniel o Pontus körde ner dem. Undertiden de var borta sprang/gick linus o Pontus spåret på 5km, medan vi tjejer åkte till Orsa o köpte godis som de andra på fm misslyckas med. 

Efter duschen blev det spelhäng innan maten. Nu ikväll har vi planerat morgon o söndagens utflyckter.  Dags att krama kudden god natt

Orsa

När klockan ringde 7:30 imorse hade jag redan varit uppe i 10 min. Något trött o inte alls helt med i matchen. Jag hann ladda över korten från mobilen, duscha, fixa mackorna, plocka iordning hemma o äta frukost. Å då mina vänner satt vi i bilen 08.30 när Bergstens skulle hämta upp oss. Jag är något imponerad över oss själva faktiskt. :) 
Vårt första stop blev vid någon gammal ruin grej. Helt ärligt har jag noll koll, fick order om att fota bara. 

Vi passade på att äta våra frukost mackor medan vi ändå hade stannat. Bilen rullade sedan vidare mot Orsa. Vi lyckades åka rakt in i en regn skur men den gick fort över som tur var.
Oliwer roade sig med att ta selfis
Thella var helt inne i en film så hon märkte inte ens när de regn.
Ett stop vid Dalahäst tillverkning hann vi oxå med innan vi kom fram.


Innan vi kom fram till stugan åt vi vår lunch i Orsas folkespark. 


Daniel o Thella höll tal inför oss.           När vi hämtat ut nyckeln till stugan körde vi upp till den o packa in allt. Den var super fin o rymlig. Vi hade lätt fått in en familj till. Men väldigt skönt med 2 stora toaletter, båda hade dusche o den ena hade 2 torkslåp o bastu. Helt klart tummen upp. Det fanns 4 sovrum. Just nu sover vi i 3 av dem. Alla barn utom Thella i ett rum. Hon ville gärna sova i den övre sängen på våningssängen så hon ville heller sova inne hos Daniel o mig. Hade visst inte tagit några kort på stugan så det får jag göra imorgon. Efter att vi packat upp allt gick vi en promenad till toppstugan. Vi trodde det skulle bli en längre promenad men det visade sig att den låg bara runt hörnet här utanför. 
Blåbärsskogen har vi precis utanför dörren. Vi bor i stugan som ni ser taket på rakt fram på bilden. 
Carin hittade en huggorm som alla utom jag blev super nyfikna på. Innan det blev soffhäng grillade karlarna korv till de hungriga familjemedlemmarna. 
Det var en heldel fniss innan barnen somna, Thella höll som vanligt ut längst av alla. Imorgon är det Wild camp så kl 10 ska Linus o Thella köra sina banor. Oliwer o Miranda var inte förens kl 14. 
Nu är det dags att slå igendr blå. Ny dag imorgon med nya äventyr. God natt




Onsdag

Malou o gänget åkte hem efter frukost. Blev nog tomt o tyst när de åkt :( Tur jag hade massor att fixa inför imorgon så jag hann inte tänka så mycket på det. Oliwer åkte med gympakompisen Linus till skojlandet, där de hoppade i några timmar. Daniel, Thella o jag åkte runt o leta gummistövlar till Oliwer. Sen blev de en snabbfika som muta. 
Resten av dagen stressade jag runt o packade, städade o lagade matsäck. 
Men klockan 22:00 var bilen packad o allt var klart för morgondagens äventyr. 👍

Lekparks häng

Idag var Daniel, jag o barnen iväg o tog sista fästingsprutan på morgonen. Efter det åkte killarna upp på stan o hade killhäng. Vi tjejer gick till svampen lekparken först tog vi en lunch vid grillen. 



Eftersom det var så mycket barn vid lekparken gick vi vidare bort till Ringstorpsparken o tog vår fika där istället. 
När vi kom hem åkte Malou, Pierre o Winnie ut till Marieberg för att kolla skor. På kvällen åt vi grillat för ovanlighetens skull ;) 
Gissa vem som suttit på toa?

Söndag/Måndag

Igår var det en rätt mullen dag. Daniel fortsatte tvätta stacket på baksidan, jag städade hemnet o bäddade rent innan Smålandsgästerna skulle komma. Oliwer hade sin gympakompis Linus här en stund på fm, sen lämnade vi av dem hemma hos honom i Lillån efter lunch. Thella lekte hos sin efterlängtade kompis Sigrid några timmar innan vi möte upp Pierre, Malou o tjejerna i Marieberg, De blev lunch/fika o lite shopping där innan vi åkte hem o grillade på kvällen. Idag Måndag åkte vi o plockade ett gäng jordgubbar igen. De blev en snabb plock för det började regna. 
Efter lunchen tog Malou, jag, Pierre o Oliwer spåret. Killarna sprang hela, Pierre tog 2 varv o vi tjejer nöjde oss med ett varv blandat av jogging o snabb promenad. Efteråt gjorde alla utom jag, Thella, Mirrabell o Winnie Oliwers gympaläxa, vi passa på att duscha o bada undertiden. Till kvällis blev det tacos o efter att barnen somnat kolla vi på en skit dålig film, som jag inte minns namnet på. Imorgonska vi ta sista fästing sprutan på morgonen, sen får vi se vad dagen har att erbjuda.  God natt på er.

Lördag = ute fix

Igår hade vi bestämt oss för att ha en hemma dag med en massa fix ute. Jag började dagen med att röja lite uppe o ta tag i tvätten från 2 veckor på vägarna. Medan jag sen klippte gräset hjälptes de andra åt med att tvätta trappen. 
Sen oljade Daniel in dörr o trapp. 

Jag o Thella hjälpes åt att tömma gamla jordgubbslandet på ogräs. Oliwer hoppa på studsmattan under tiden, sen gjorde han sin gympa läxa.
Daniel roade sig med att skrapa o tvätta stacketet vid alltanen. 
Till kvällis blev det först grillat kött o efter det smaska vi på detta 
Kvällen avslutades med killhäng framför något dataspel o Thella o jag spelade lite Wii. 

Jordgubbar

I Torsdags när vi satt i bilen hem började vi återigen prata om jordgubbs plockning. Har sagt så många gånger att vi måste åka o testa göra det, men vi kommer aldrig iväg. Pratade lite löst om att fråga om Fredde o tjejerna ville hänga med. Skickade ut en fråga om självplockning på Fb o fick genast svar. Efter en liten stund fick jag sms från Emma om vi skulle ta sällisför de hade oxå tänkt plocka. Tänkte lika helt enkelt :) Så igår drog vi iväg efter sommarlov. Vi hade sagt att vi bara skulle köpa varsin liten liter låda, för vi skulle bara ha dem till att äta. Är ingen syltare el saftare. När vi kom fram tog vi en låda där det var 6 små lådor i. Alla tog varsin o jäklar vad skolj de var. Vi var klara efter ca 20 min. Då ville barnen plocka mer, så Oliwer gick o hämta 2 små lådor till. De var så himls goa gubbar, stora röda o massor. Jag hade lätt kunnat fyllt en 10 kg hink som man kunde köpa. Detts kommer vi lätt göra om nästa sommar. För nu verkar tyvärr säsongen vara över. Vi som "bara" skulle ha 4 liter kom hem med nästan 9 liter. Jag gick helt bananas, ville bara ha mer o mer. Denna jordgubbs sort var det. Innan vi åkte vidare till Willys tog vi en liten fika med Karlsson/erikssons.Efter handlingen blev det en tur ut till Farmor o farfar för lite mat o fiske. Vi hann sen hem en liten sväng innan bilen rullade vidare till Karlsson/eriksson. Där bjöd de på grillad fläskfile, Fredde. Hade köpt några stycken till bra pris tack vare sommarjobbare på Willys. Kanske billigt men himla gott. Karlarna satt o ljög lite å drack öl i Freddas gamla renoverings objekt. Och sen testade de en egen gjord snaps. Det var våran Fredag

Hemresan

Ja idag efter frukosten packades bilen o vi började resan hem. Ingen av oss tyckte det var så roligt. Men nu har vi varit borta i 13 dagar så de var dags nu. Det har verkligen varit en toppen skön början på semestern. Först lite mormor o morfar häng, följt av moster o kusin dagar. Sen vidare ner för lite bästishäng, så inte kan man klaga. Vi har haft de super bra. Saknar verkligen Elle o Tias källare i denna värmen. Vårat hus är som en bastu hemskt, nu är Malou o Emils källare lika bra men när vi var där regnade det ju mest. 
Vi tog det lugnt på resan hem idag. Först stanna vi till i Gränna o kollade en snabbis på när de rulla polkisar. Efter det hamna vi lite hastigt o lustigt på färjan över till Visingsö. Där åt vi lunch, kollade ruiner o badade i värmen. 



Efter att vi kommit tillbaks till Gränna åkte vi vidare en liten stund tills vi kom till nästa ruin. Där passa vi på att fika lite oxå innan vi åkte hem till ett varmt hus. 

Nu ikväll har jag roat mig med att plocka ca 30 äckliga sniglar på baksidan o packat upp all packning. Imorgon blir de handling, solhäng o långenbesök. I helgen blir det att städa av innan Malou, tjejerna o morbror Pierre kommer några dagar. 

Semester rullar vidare.

Första semester veckan bjöd inte på toppen väder direkt. På tisdagen åkte mamma, jag o Malou till Ullared. Så himla roligt och massa grejer att shoppa. 
Hittade lite att shoppa, lite till jobbet oxå. :) 
När vi kom hem till Vimmerby på kvällen hade killarna fixat tacos. På onsdagen trotsade vi regnet o gav oss ner till ALV. Fast regnet kom i omgångar gav vi inte upp, alltid lika mysigt med alla härliga teatrar o duktiga skådespelare. 







Vi hittade Oliwers frökens dubbelgångare i Pippi teatern. Såååå himla lik. På torsdagen åkte vi till Hagadal o badade inne, ja om vädret inte tillåter utomhus bad fick det bli inomhus. Blev dock inga kort då mobilen fick ligga kvar i skåpet. Efter badet åkte vi till Fallhult för att sova 2 nätter hos mormor o morfar innan vi rullade vidare på vår semester tur. Fredagen bjöd på lite bättre väder, så vi rev partytält spelade kub o åkte ut till stugan. 


På kvällen lämnade jag familjen vid stugan för att träffa mina barndoms kompisar Eva o Sofia. Vi gick ut o åt i vimmerby o hamnade sen på ett fik för lite mer prat. Vi hade så trevligt att vi inte ens märkte att de läste in oss med ett gäng äldre män som kolla på fotbollen. Men trevligt hade vi :) Jag sov ensam i Fallhult, skönt med lite egentid men så jäkla kaxig var jag inte när det väl var dags att sova. Gjorde en lite fälla för objudna gäster. ;)
På lördagen kom familjen o hämtade upp mig, sen åkte vi vidare till Strömsnäsbruk för att tillbringa några  dagar med Elle o hennes familj. Hela bilresan ner kollade vi på SM i gymnastik. Oliwers gympaledare Maria var med sitt lag i ÖGF o tävlade i Borås. De kom på 6e plats så på Söndagen kunde man se dem på SVT 1. Så jäkla coolt att de gick vidare till final.
Thella hittade till sitt favis ställe på direkten. Där tillbringade hon stora delar av vistelsen :)                                 På Söndagen packade vi in oss i bilen o åkte till Halmstads äventyrsland. Vädret var verkligen med oss o alla barn var nöjda stora delar av dagen. Trötta var vi alla när vi kom hem, men grymt kul kan lätt rekommendera det. Tur vi hade Elle med oss som åkte karusell med Thella. Bilresan till Halmstad satt 3/4 o tittade på direktsänd tv medan Daniel fick nöja sig med att höra det genom radion. Maria o hennes lag kom på 3e plats. De gjorde toppen bra ifrån sig på trampett o i friståendet. Lite mer missar i tumbling tyvärr. Men Maria gjorde sina varv super bra, satt med rysningar i hela kropen. Grattis tjejer till er toppen placering. 





Thella o jag hittade goa killar att krama.  I måndags hade vi en slappdag hemma först innan vi åkte till Strömsnäsbruk badet o svalkade oss lite innan regn o åska kom. 

På kvällen när Mathias kommit hem från jobbet spelade vi femkampen barnen mot föräldrarna. Barnen gick segrade ur denna rafflande kamp. De var blod, svett o tårar för att inte tala om alla fästingar som lyckades hoppa på oss under kampen. 15 st lyckades 5 av oss få ihop. Jag bjöd på 6 st av dessa 15, såååå jäkla äckligt. De måste precis kläckts för de var skit små. 





Igår åkte vi till Mölle o kollade på fyren där o passade på att bada i havet. Daniel blev som ett litet barn på julafton. 









Mamman i familjen var inte överförtjust i all sand ska väl erkännas men resten var hel nöjda över dagen utflyckt. Idag började vi dagen hemma, men efter lunch körde Elle ut oss i skogen för att få bada i en hel mysig sjö, långgrunt o varmt. 



Åter igen har vi haft en toppen dag. Nu sitter vi i soffan o kollar på Frost tillsammans. Något trötta men glada, synd bara att vi åker hemåt imorgon igen. Hade lätt stannat en vecka till, men vi måste hem o kolla till alla dammråttor som säkert lever loppan hemma nu. Har vi tur kommer Malou, tjejerna o Pierre o hälsar på i slutet av helgen. Sen ska vi hinna med en tur till Orsa björnpark o en tur till Uppsala på den här semester oxå. På söndag har halva semestern gått redan, de går för fort tycker jag. Nu ska jag slänga lite bsrn i säng o slappa lite i soffan sista kvällen med gänget. Kram på er

familjenwiden

Här kommer jag skriva och lägga upp bilder om det som händer i vårt liv.

RSS 2.0