Lång tisdag.

Som vanligt går man ju tillbaks förtidigt till jobbet efter sjukdom. När klockan ringde 06:20 var jag helt sänkt. Ögonen kliade o sved, halsen ömma o näsan var helt täppt. Men jag kom iväg o klara hela dagen oxå. När jag kom hem tog Thella o jag cykeln för att köpa kebab att mumsa på medan killarna var iväg på varsitt håll. 
Nu fick hon inte i sig överdrivet mycket utan satt mest i mitt knä o snörvlade hon oxå. Ingen feber än så vi håller tummarna att hon klarar morgondagen, jag slutar tidigt. Nu ska jag ta o bädda ner mig o läsa min nya bok jag lånat av Carin. Hammarby serien är jag helt såld på nu. Nattinatt

Terminens 1a förkylning

Daniel började förra veckan med att bli förkyld, Oliwer klagade lite i Torsdags kväll på att han kände sig hängig men de blev inget. Däremot började jag känna mig hängig i fredags kväll. Efter jobbet i fredags åkte vi till marieberg för att handla kläder o skor till barnen. Oliwer städade ur sin garderob förra veckan o de blev inte mycket kvar. Att handla kläder ligger inte riktigt på hans 10 i topp lista. Han fick en liten panik attack där i provhytten stackarn. Men nu är han upp kitad med nya byxor o tröjor. Han skulle behövs några tröjor till o en vinterjacka. Men de törs jag inte ta med han på riktigt än :)      Daniel var iväg o handlade i fredags medan vi andra var på jobb o skola. Party tält, toapapper o tvål köpte han med sig från K-rauta. Finns numera 10st olika tvålar o en herrans massa toapapper här hemma.
I lördags morse åkte Daniel o Thella i bilen bort till Camilla o Tobbe i Rynninge. Oliwer o jag tog cykel. Hann knappt få upp allt innan folket kom o handlade på loppisen. 
Thella sålde saker för 355 kr, Oliwer för ca 100kr o vi för runt 799kr. Var riktigt nöjd när vi åkte därifrån. På kvällen åkte vi tillbaks o åt grillat tillsammans. Oliwer sov kvar o vi andra cykla hem lite efter 23:00, riktigt trevligt var det. 
Thella o Camilla slängde ihop en kladdis medan killarna grillade. 
När jag cyklade o hämtade Oliwer på söndagen hittade jag honom nere i keramikverkstan. :)  Resten av dagen tillbringa jag i soffan med en dunderförkylning. 
Idag har jag tillbringat dagen i sängen o soffan. Men imorgon blir det jobb igen. Oliwer var super snäll o tog med sig Thella hem efter skolan så jag slapp gå ut. När de kom hem satte jag dem i arbete. Thella fick städa nere o Oliwer uppe medan jag laga lite mat till dem. Nu ska jag gå upp o se vad Thella gör, Oliwer är på gympa träning. Ses 

Snart helg igen.

Oj vad tiden går fort. Förra helgen minns jag inte mycket av, el de gör jag men jag var inte på topp just då. Ensam hemma, iofs skönt på dagar o kvällar, men jag avskyr nätterna. Sover så dåligt då. Hör o ser allt konstigt. På lördagen ringde klockan vid 8. Upp o i träningskläder för att påbörja helgens Trampett kurs. Jag fasade för själva passningen, men den gick riktigt bra. Blundade bara en gång :) Vi slutade runt 16:30 då körde Jenny först hem sin dotter, sen åkte vi o köpte mat o lördags godis. Sen blev de pluggande i lite mer än 2 timmar. Både bok o film, sen åkye Jenny hem o jag fortsatte o läsa själv, 

Somnade efter mycket om o men. Vaknade 05:30 av att solen lyste mig rakt i ögonen. Reste mig snabbt upp o skulle gå till fönstret, men ena benet bara veck sig så jag for baklänges in i sängbordet med bakhuvudet förre. Vilken jäkla smäll, gjorde skapligt ont kan jag säga. Ställde mig upp igen o for återigen ner i backen. Så jäkla otäck, lyckade kryp/hoppa på ettben till toan. Fick liv i benet, knäskålen ömmade fortfarande. Sen vågade jag inte somna mer för huvudet värkte så. :( när de var dags att gå upp sen ömmade mest benet. Så sista dagen gick inte allt för bra, gjorde en sån jäkla grym räddning. Jag körde en dirty danceing på en gymnast. Trot el ej jag kom hem med detta
Har inte själv fattat de än. När kursen var slut, var jag oxå helt slut. Så när jag kom hem o hade duschat somna jag på sängen 1 timme innan resten av familjen kom hem igen. 
Den här tröttisen började förskoleklass i måndags. 1a dagen kom hon upp som ett skott på morgonen, resten av veckan har Daniel klätt på henne i sömnen. 
Sötis, vår stora tjej
I tisdags kom framtanden ut. 
Oliwer drog till Norrbygården på Tisdags kvällen, jag o Thella gick på styrelsemöte. 
Oliwer rensar på sitt rum i lådorna. Linus mamma var här o fick med sig allt hem. Igår var oliwer o jag på hans frustående. Riktigt skoj att se på, de där kommer bli kanon. Idag var jag upp på stan en snabbis efter att jag slutat, jag skulle klippa mig. Nu ska kudden kramas föf ögonen har redan gett upp. Kram på er

Ensamt

Igår tog Daniel o packade bilen full med barn o åkte ner till Hultsfred. Han skulle lämna in bilen på servic o sen fiska lite kräftor med barnen. Oliwer har med sig sin bästa kompis Robin på denna lilla resa. Deras resa började väl inte allt för bra dock. Fick denna bild när jag var i Båsenberga på studiedag med jobbet. 
Tittat lite för mycket på mobilen i bilen, de tål inte mage o huvud. Men de kom fram tillslut. 
I Båsenberga hade vi tid att sitta ner o prata i vårat nya stora arbetslag. 3 helt nya kollegor. Och 2 till kommer nu när vi flyttat in på Klöverängen i början av September. Min kollega Eva o jag delade på detta rum. Sköna sängar men båda två sov super dåligt under natten. 
När jag kom hem i em o öppna kylskåpet mötes jag av detta. ❤️ Då ler man lite extra o blir alldeles kär. De är rätt fina min lilla familj. Efter att ha packat upp o röjt upp lite här hemma hoppa jag på cykeln o drog till konsum för att köpa rostbröd till varma mackor. Undertiden de stod i ugnen hann jag prata med Jenny i telefon o damma av övervåningen o tvätta en tvätt. Vattna blommor hann jag oxå. Och kolla tomtaplantan jag fick av ett barn på gympan.

De händer massor på den nu. 
Maten åts framför tvn, förflyttade mig till sängen lite efter 21, så nu ska jag sova lite innan helgens trampett kurs startar imorgon kl 9. God natt på er

Höst på ingång?

I lördags åkte alla utom Oliwer o Daniel upp på stan. Thella shoppade en massa nya kläder inför skolstarten. Hon måste ju faktiskt ha lite coolare kläder nu när hon börjar förskoleklass, inga mjukisar el trasiga jeans förstår ni väl 😂 På H&M hittade vi allt vi behövde, saknar bara en jacka o några långärmade tröjor. De andra hittade oxå lite där inne. Efter det letade vi efter ett ställe att äta lunch på, vilket inte var helt enkelt med 5 olika viljor. Men tillslut blev det 3 lasanger o en köttbullemacka. 
Vi kom hem lagom tills det var dags att hämta hem Oliwer från lägret. Snabbt hem för att duscha innan det var dags att köra honom till Oscar för övernattningskalas. Till kvällis grillade Daniel. En riktigt härlig kväll vi satt ute o åt. 
I Söndags hämtade Daniel o jag upp Oliwer vid 10 tiden. Oliwer o jag cyklade upp till gymnastik uppvisningen. De andra körde Daniel upp innan han åktd till jobbet. Efter uppvisningen tog de bussen hem. Innan Daniel slutade hann mamma o jag med en tur ut till marieberg. Hittade ett par leggings till Thellas tunika hon köpte på lördagen. Oliwer fick kallingar o en gul munkjacka. Det blev en rätt tidig kväll eftersom jag öppnade på måndagen sen. Igår måndag åkte jackan på när jag cykla till jobbet. Inte alls lika skönt längre. 16 grader, blåsigt o en annan luft nu. Vill inte ha höst riktigt än. Känns redan som brännan har gått bort. När jag kom hem efter jobbet i måndags, packade mamma, pappa o Pierre in sig i bilen. Blev riktigt tomt utan dem. Insåg att de var sista gången jag såg Pierre innan han flyttar upp till Piteå:( Han åker upp nu denna söndag som kommer, Daniel o barnen träffar honom i helgen igen. 
Slapp häng efter att fallhult gänget åkt. 
Pierre hade bäddat så fint efter sig. 
 Igår Tisdag tog Daniel med sig barnen ut till stugan för att fiska. Måste ha bette till helgens kräftfiske.
De hann bara hem o luncha innan Thella o Daniel skulle iväg på 3d filmen Draktränaren 2. 
Hon var något nöjd o glad efteråt. Så glad att hon rev fram Oliwers gamla riddarborg. Sen blev det fullt ös uppe på hallen
Idag så har vi packat inför Småland. Daniel o barnen plus en av Oliwers kompisar åker ner gör att fiska. Nu ska jag sova ögonen går i kors. Ses

2a jobbveckan avklarad.

Denna veckan har gått väldigt fort fram. På jobbet är de super kul just nu. Lite mycket öppningar o stängningar men de är snart över. Nästa vecka kommer vi få en som täcker upp åt oss. Äntligen är min bästaste L tillbaks hos oss, som jag längtat. Jag går runt med ett leende på jobbet nästan hela tiden nu. Å när vi kommer till nya fsk hamna vi vägg i vägg iallafall. 
I Tisdags fick vi de här från mormor. Hon hade tydligen lyckas få en mört. Super duktiga Oliwer var själv hemma från 9:40-15:40, när jag kom berättade han att han tyckte det var lite för länge.De hade blivit något ensamt, han är ju van att ha Thella som sällis o inte så här många timmar. På em/kvällen roa Oliwer o jag oss med gympaläger. Ett härligt gäng med ca 60 ungdomar kämpade på i värmen på Oscaria. Vi var något trötta när vi kom hem. 
I onsdags körde de barnarbete i Fallhult :) Jag slutade tidigt o Daniel grillade tydligen en julskinka, så Oliwer o jag tog cyklarna o cyklade bort till prinsesskonditori för en fika. 
Snygging. De blev en snabbfika innan det var dags för gympalägret igen.  I Torsdags kom Oliwer till mig på jobbet för jag stängde o annars hade de blivit ännu längre själv hemma än i Tisdags. Han blev snabbt poppis hos killarna. Snälla L körde hem honom när hon slutade. Så idag blev de läger för bara Oliwer. Jag passade på att städa av lite hemma o ta en dusch innan Thella o gänget kom efter 18. Pierre o jag åkte o hämtade Oliwer o en gympakompis innan vi fick i oss lite kvällis. Tråkiga jag gick o la mig efter 22:30, var helt slut o skulle öppna på fredagen. I går fredag efter jobbet hann vi upp en snabbis på stan för att köpa innegympa skor till Oliwer att ha i skolan. Mamma skulle upp o köpa lite tvål oxå. När Oliwer o jag åkte till gympan åkte mormor,morfar, Pierre, Thella o Daniel ut till farmor o farfar för att äta o dricka gott. Idag skulle gympakompisens föräldrar kört hem men han blev dålig o åkte hem tidigare. De fråga om de skulle hämta oss ändån men jag sa lite hastigt nej, trodde jag hade busskortet i väskan. Men ack vad fel jag hade när de var dags att ta sig hem. :( Så till Oliwers glädje blev det en promenad hem. Stackarn först 3 1/2timmes hård träning, sen en promenad som tog ca 45 min. Gick inte fort idag ;) 
Tur jag hade en frukt i väskan, han kunde fylla på lite socker med. Vi kom inte i säng förens 23 efter dusch o kvällis, men då slockna vi på några minuter. Idag jobbar Daniel 12-17, Oliwer har läger 13-17, o vi andra ska roa oss på stan. Innan vi ska grilla ikväll. Eller tja inte Oliwer för han ska på ett övernattningskalas direkt efter gympan. Han kommer inte alls vara trött ikväll o imorgon. 

Trött

Men shit vad trött jag måste varit igår när jag skrev förra inlägget. Texten  till sista bilden blev helt o hållet fel. Vet inte hur jag fick till det. De skulle ha stått att Äntligen har brevet från Elle kommit, som Thella har längtat efter det. :) Inte något välkomnade till fritids o skola här inte. Sorry Elle. ;)
Imorse när jag satte mig på cykeln till jobbet stod luften helt stilla, det var apvarmt redan lite innan 9. Fläktade inte ett dugg på vägen till jobbet. När jag cykla förbi Mega visa termometern 34 grader. :/ De blev något varmt idag på jobbet kan jag lova. Önskade att jag oxå hade haft bikinin med mig, så jag med hade kunnat bada i vattenspridaren. Efter jobbet skulle jag ha skyndat mig upp till Oscaria på ledarmöte inför veckans gymnastik läger. Men kropp o huvudvärk sa ifrån så jag åkte hem istället. 
Här hemma är det så tomt utan Thellis. Börjar sakna henne himla mycket nu. Nästan bättre när båda är borta samtidigt, barnen alltså. För då kan vi hitta på annat o inte tänka på barnen så mycket. Nu är ju Oliwer hemma o han påminner ju så mycket om Thella. Fast de här är himla nyttigt för Oliwer att få ha oss själva o inte behöva reta o göra sig hörd hela tiden. Han har varit mycket lugnare nu i några dagar. Å den andra lilla hönan vetkar ha de rätt gutt hon oxå.
Den här roliga lappen hänger utanför Thellas dörr, hon har blivit inspererad av sin kompis Sigrid 
Idag hade jag behövt ett besök hos humördoktorn. Tur hon kommer hem på torsdag. 

Helgen flög förbi

I Fredags em åkt vi ner till Hultsfred för att lämna Thella på lite sommarlov hos mormor o morfar. Hon var väldigt laddad o ville åka på en gång när jag kom hem. Det blev en natt ute vid stugan, barnen badade o hamna sen i tvsoffan. Vi vuxna spela spel. 

Mormor o Oliwer tog fredagstvätten i badet :)

På lördagen pussa vi en ointresserad Thella hej då. Hon fattade inte varför vi var tvugna att säga hej då så mycket. 
Hon kommer få en toppen vecka där nere. Hon var super glad över att få leka med kusinen Tim utan Oliwer. När vi kom hem runt 16, så gjorde Oliwer o jag oss iordning för att cykla på bio kl 18. Draktränaren 2 fick det bli, Daniel skulle iväg på killkväll så vi fick roa oss utan honom. 
Innan vi cykla hem stanna vi till på Grekiska kolgrillen o köpte med osskycklingspett o pommes hem.
Innan vi somna låg vi o läste lite ihop. I natt sov jag mindre bra, vakna flera gånger av att Daniel traskade runt. Vid 3 vakna jag av regn o åska. 7:30 for Oliwer upp o började härja om att Daniel sagt att han måste skriva hans namn på en lapp. Fick honom att somna om igen till ca 8:30, sen låg vi o läste en stund igen. Idag har jag hunnit med att tvätta 3 maskiner, hänga tvätten, dammsugit över o undervåningen ( oliwer hade gjort delar av övervåningen), gjort pannkaks smet, handlat på marieberg med Emma, torkat golv, tagit bort vår enda matta, skurit grönsaker till tacos, haft film o taco mys i soffan. 

Har fått 2 mms bilder av mormor på Thella, ikväll lite efter 19 frågade jag om hon skulle sova snart, då skrattar hob till o säger att det inte är kväll i hulsfreds än 😂 Hon var ju tvungen att hinna äta upp står. 
Thella har äntligeb fptt sitt välkommen till skola o fritids. Nu säger ag god natt

familjenwiden

Här kommer jag skriva och lägga upp bilder om det som händer i vårt liv.

RSS 2.0