Första semester dagen avklarat.

Ja idag startade min 4 veckors långa semester. Solen o regnet har gått om varandra hela dagen. Det har inte varit kallt men inte direkt super varmt heller. I fredags efter jobbet packade vi in oss i bilen o rullade till Fallhult. I lördags var det dags för den årliga kusinträffen. I år var det mamma o pappa som stod för den. Mamma lagade super god mat till ca 32 personer, vi andra hjälpte till med tältresning, dukning, lekar, efterrätt o lite annat. Himla god efterrätt föresten Malou. Vädret var med oss i lördags på fm regnade de, men blev uppehåll runt 13. Kl 14 kom gästerna o vi hann äta o leka 3/4 lekar innan regnet öste ner en stund för att sen bli uppehåll igen. Jag var fruktansvärt dålig på att ta kort. De få jag har tog Thella. 
De viktigaste fotade hon 😉👍 


På söndagen sen var de rätt sega takter i Fallhult. Tim kom o livsde upp barnen lite på kvällen. Innan han kom hann vi gå upp till gammelmormor, lämna av Peppe vid tåget, titta på morbror Åkes hus. På kvällen spelade vi lite kort.
Och barnen lekte som man gör 2014. Idag åkte vi in till Vimmerby på fm, moster Lena kom o hämtade upp Thella o Winnie. De skulle leta skolväska till Thella o äta på Sibylla. De kom hem mätta o med varsin klänning o solbrillor. Tack moster Lena. Mirran o jag gjorde lite pannkakor till lunch.
Sen höll vi ställningarna ute medan killarna klippte häcken o grävde upp en buske. 

När Malou kom hem efter jobbet åkte 3/4 av fam Nilsson/Palmer o tog spruta. Jag passa på att duscha Mirabell o Thella. Runt 20:30 lämna Malou o jag alla o åkte till Fallhult för att soca. Imorgon rullar bilen till Ullared klockan 5. Så nu ska jag sova. God natt

Sista jobbveckan

Denna veckan började med 2 dagars gympa läger för Thella. Hon var sååå laddad, Daniel o Oliwer satt med hela måndagen. Alla hade varit super duktiga, friståendet fastnade Thella för. Tur Daniel lyckades få in henne på dans efter sommaren. Hoppas bara vi inte kommer behöva säga upp de om vi behöver flytta vår gympa tid nästa termin. Jag var på gympa möte för Oliwers grupp på måndags kvällen. Lite klokare blev vi, men inte mycket. 
I tisdags lämnade Daniel av Thella vid Oscaria innan jobbet. Thellas kompis som oxå gick på lägret hade sin pappa med, så han hade ett öga på Thella. Efter träningen fick Thella följa med dem hem, Oliwer cyklade oxå hem till dem o var där tills jag slutade. Tack vare snälla kompisar blev jag uppdaterad med kort på Thella. 

Tröjan hade vi beställt i 116, men den kom i 122-124. Så den är som ett nattlinne, men hon är hel nöjd. Så nöjd att hon ska sluta på min gympa o bara köra mån o tis på oscaria 😜
Jag har nog åkt på en släng av sommarsjukan, för i Tis o Ons såg jag ut så här på jobbet. Är ju liksom inte jag dom ni kanske redan vet. 
I Onsdags medan Oliwer var på gympa läger mumsade Thella o jag på lite kladdis. Oliwer var inte så himla duktig på att höra av sig o berätta hur de var, så det är tur de finns fb o snälla vänner som uppdaterade oss här hemma👍
Han skickade en bild, jag hade bett honom ta kort el be sin tränare göra det med hans mobil. Fick bara ok tillbaks. Föutom på torsdagen då skicka han en bild på sin lunch.Igår när Oliwer kom hem, var han rätt seg. Han somnade så fort han la huvudet på kudden. Idag fredag efter jobbet packade vi in oss i bilen. Hmmm tanken var att vi ev ska hinna med en Ullareds resa under semestern här neråt, får väl se hur vi löser de problemet. 


Skönt att sitta 3 timmar så här...... Tur för Oliwer att de bara  var sopor, men nu är de borta o han fick gått om plats för benen. 
Kändes som vi åkte till regnet. Men när vi kom till Linköping blev det genast regnfrit
Sötis
Nu ska jag sova några timmar innan ni lyckas ladda upp era batterier. Kram på er

Harry Potter utställning


Japp Harry Potter utstäningen hamnade vi på idag. O o T hade ingen aning, de fattade knappt när vi kom fram heller fast att de var stora afficer utanför. De trodde vi skulle på fotboll eftersom det var vid en fotbollsarena. När vi kom fram hade vi tänkt sitta ute o äta vår lunch, men regnet kom nästan på en gång. Så de blev mat i bilen istället. Å de var inte fy skam de heller. Barnen tyckte allt att de var lite roligt. 
Sen blev de kisse pause innan vi besökte Harrys värld i nästan 2 timmar. De var säkert super bra o roligt för såna som hänger med i Harrys filmer o böcker. Nu är jag ju ingen Harry älskare, men de var riktigt intressant att höra lite om hur mycket arbete de lagt ner på de olika filmerna o scenerna. Grymt imponerad blir man iallafall. De var två minus enligt mig, 1 var att ljudet på film snuttarna o rekvisitan var för högt, svårt att höra vad de sa i hörgrejen man hade som guide. 2 var att de var fruktansvärt dyrt i shoppen. Helt sjuka priser. Oliwer köpte med sig en dvdbox med alla utgivna filmer. 

På vägen hem stanna vi i Hjortkvarn😃 och köte egengjord glass. Å den gick ner den oxå. Nöjda barn= nökda föräldrar. När vi kom hem cykla jag o O till konsum. Precis när vi börja cykla hem kom regnskuren. Blev något blött. 
Nepp nu ska jag sova. T kör läger, D o O tittar på, o jag ska jobba min sista v innan semester. Kram på er

Äventyr

Idag ringde klockan 8:00. All matsäck var redan förberedd så det var bara att få upp barnen o äta frulle.           Två väldigt nyfikna o pirriga barn sitter nu i bilen o undrar vart vi ska. 

Tror iallafall att en av dem kommer gilla det. Den minsta får nog mest hänga med, nästa gång blir det nog ALV som är mer hennes grej. Men först måste vi flörta med Emil lite :)

Sommaren springer iväg.

Ojojoj vad dagarna går fort. Oliwer har redan haft sommarlov i lite mer än 1 vecka. Ja nu är han inte hel ledig, han fick vara på fritids en dag denna veckan då jag jobbade till 17:30. Han behövde inte vara så länge för han gick hem med en tjej kompis. Thella hon längtar oxå till sin sommarledighet. Den veckan som kommer nu behöver hon ev vara en dag på förskolan om vi inte kan lösa det på annat håll. Men först ska hon ha gympa läger mån o tisdag. Å de längtar hon verkligen efter. Oliwer har oxå läger men han har ons-tor o övernattning. 
Hittade en bild i Daniels mobil från AGF dagen. 
Efter skolavslutningen satte vi i parken precis bredvid skolan o hade picknick med Oliwers kompisar o Daniels pappa o syster med familj. En stor härlig familj. ❤️
Det har tydligen på gått ett brott i Thellas dockhus, de kan ha något med orkanen som drog fram i hennes rum för några dagar sen 

Lite sol har tittat fram emellanåt o då passar vi på att luncha ute. 
Oliwer har haft sin sista träning för den här terminen. Jag var tyvärr inte med för vi var ute o åt med jobbet. Menhan kom hem med ett stort leende på läpparna. 


I Tisdags när jag slutade tidigt åkte vi till Nora o åt deras super goda glass o passa på att leka lite i deras fina lekpark.
Oliwer skulle klippa sig hos en frisör för första gången i sitt liv igår. Då är de tur man har bra vänner som kan guida mig o min sena familj. 
Lite snett vid öronen men han var hel nöjd, å det är huvudsaken. Hon som klippte honom hade varit jätte trevlig o pratglad sa han efteråt. När jag frågade vad de pratat om fick jag till svar. - ja vi pratade om gympa, skolan, svampen o han som hoppade där.  Öööööö okej, himla trevliga samtals ämnen tycker jag.


För första gången på flera år firade vi midsommar här iÖrebro. Vi följde med Oliwers kompis Miranda med familj upp till Karlslunds herrgård, där träffa vi Oliwers kompis R med familj. Vi fikade lite o barnen lekte i barnens trädgård. Thella ville så gärna dansa kring stången, så hon o jag gjorde det. Men de fick tummen ner av både henne o mig. Man blir något bortskämd efter att ha firat på ALV, det är ju så himla bra där. Här gav Thella upp efter 15 låtar. Den sista bilden snodde jag från NA därför är den så suddig. Efter dansen o fikat packa vi ihop oss o åkte hem opackade ner lite mat okläder. För kvällen fortsatte med samma gäng hemma hos Miranda. Å de var himla trevligt, barnen lekte både ute o inne medan vi andra satt o pratade massa skit o skrattade tills vi nästan kissa på oss. Idag var de tröttabarn o föräldrarhär hemma, men efter att ha fått sovit till 9:30 så satte vi igång med städning av över o undervåning, en massa tvätt, gräsklippning, matsäcklägning, pajlagning o fönstertvätt. När allt det var klart åkte vi till Lången o blev bjudna på midsommarlunch. Vi bjöd på paj vi. Nu ska jag ta o sova imorgon väntar nya äventyr. God natt på er

Dålig mamma

Slutade tidigt idag så jag cyklade för att hämta hem barnen. Möte upp Thella, hon ler med hela ansiktet o visar att hon minsann tappat en tand till. Visste inte ens att den var lös i morse. 
Thella visade oxå att hon byggt med plusplus. 
En mindcraft gubbe såklart.          
Sen vidare o hämta upp Oliwer. Han började berätta om dagen o genast kom jag på vad jagglömt. Hela klassen plus den andra 3an hade gått till Stadsparken idag. Så de skulle haft med sig lite fika o glasspengar. Ååååå så jäkla dåligt gjort av mig. Hade totalt glömt bort. Så det fick bli en promenad till Konus för attköpa varsin glass. Tur det inte bara var jag som hade glömt, fanns minst 3 till föräldrar som oxå glömt ;) 
Det tog faktist lite emot att stänga in sig i gympasalen nu på em. Hoppas det är sol på torsdag oxå, då jag slutar tidigt igen :) Nu ska jag ta o ställa klockan på 06:00, Daniel o Oliwer har nämligen fått för sig att de ska springa spåret imorgonbitti innan skolan. Lycka till, de vill jag verkligen se. ;) 

Bortskämd

Måste erkänna att man blir lite bortskämd med att det är så mycket röda dagar nu innan semestern. Fast himla skönt är de, jag har nästan, men bara nästan kunnat slappna av lite. Måste öva lite mer på de dock.     I Torsdags skulle Oliwers kompis sova här, men det blev en liten ändrig pga en ev magsjuk lilla syster för kompisen. Så Oliwer lekte med kompisen V istället o sov sen över där , Thella, Daniel o jag köpte med oss mat hem o tittade på en film. Sen la Thella o jag oss i vår säng o somnade ihop. På Fredags morgonen cyklade T o jag till konsum för att köpa go frukost. 
Vi åt frukost sent o rätt mycket, sen kom Oliwer o kompisen Miranda hem till oss. Så vi pcksde in oss i bilen o åkte till Strömsnäs o firade AGFdagen. Barnen testade airtracken , åt korv, kastade prick o fick ansikts målning. Fint väder o rätt mycket folk.  

Oliwer lyckades inte fastna på kort bara på en film o den fattar jag inte hur jag lägger ut den. Efter AGFdagen åkte vi hem o förberedde inför grillning med Fredde o Emma plus tjejerna. Himla trevlig Sveriges nationaldag. 
Vi avslutade kvällen med lite FROST film.I Lördags invigde Thella kläderna hon fått av moster Lena. De passa perfa. Oliwers kompis Robin kom över efter Oliwers gympa träning o lite shopping. Först skickade vi iväg dem till konsum, medan vi fixade taco kvällis. Efter maten parkerade killarna sig framför datorn, å så såg vi dem inte mer :)
Idag tog vi sovmorgon till 8:30 killarna hade vaknat innan men de hade spelat schack o legat o pratat. Idag har vi tvättat, färgst mitt hår, bäddat rent, varit på husvisning ( inget för oss) handlat present till kalas nästa helg, lagat kvällis, killarna tog ett varv i spåret o vi tjejer planterade lite blommor o tomatplanta. 
                  



Tack för hjälpen Pierre, kolla inte en sönder kokt potatis. ;) Nu ska vi varva ner lite inför en sista vecka i skolan. Sen blir det fritids några enstacka dagar innan vi tar sommarlov v 27. 

Veckan som gått.


Oliwer har ett lite annorlunda sätt att äta mat :) 
Thella har svårt att välja lek, så hon blandar lite :)
Dessa godingar är mina. Jag är rätt lyckligt lottad. ❤️
Istället för att hjälpa till att bädda sängen kan man ju krypa ner o lägga sig o låtsas sova. 
En cykeltur o lite lek i svampen parken har vi hunnit med. 


I söndags var killarna med o tävlade i mellansvenskan. De gjorde jätte bra ifrån sig, på övningar de nästan precis lärt sig. Så himla duktiga. 
Thella hade sin sista sommarfest på förskolan nu ikväll. Hon var så stolt o nöjd när de sjöng. Hon har verkligen vuxit ur fsk nu, hon räknar ner tills hon ska få börja skolan. Längtar som bara den. 

Temawork vid tipspromenaden :)         Nu ska jag ta o hoppa ner i sängen. Imorgon är det sommarfest på min förskola o båda barnen ska ta med sig kompisar efter skola o fsk. Oliwers kompis Robin ska sova över tills på Fredag. På fredag tänkte vi besöka AGF dagen om vädret är med oss. På tal om AGF så har vi anmält Thella till hennes första gympaläger. Hon är hur laddad som helst, hon har längtat så efter att oxå gå på läger. Detta är ett 2 dagars läger, men bara ca 2 1/2 timmar varje dag. Kommer bli kanon. Sen fick vi bekräftat att Oliwer kom med på Mellansvenskans läger. Samma vecka som Thella men Ons-tor o där är det övernattning. Och han ska ha en av sveriges bästa gymnaster Jacke Melin som tränare, så Oliwer var något nöjd när jag berättade igår att han kom med. :) Kommer ha lyckliga barn v26.        Kram på er

Söndag

Vi passade på att sova lite längre o åt frukost runt 8:30. Sen parkera vi oss vid poolen. Barnen badade o vi andra sola. Vid 12 checkade vi ut o passade på att äta lunch innan bussen till flygplatsen skulle komma. 



Resan hem gick rätt smärt fritt. Super äckliga toaletter på flygplatsen bara, o lite otur med ljudet på våra platser hem. Men annars kan vi inte klaga. :) Vi hann med 2 dagar med sol när vi kom hem, sen kom regnet o kylan i några dagar. 

familjenwiden

Här kommer jag skriva och lägga upp bilder om det som händer i vårt liv.

RSS 2.0