Helgen är på ingång.

Så då får man hoppas på lite bättre väder, för nu var de bra länge sen solen var påbesök.
De senaste dagarna har de regnat en skvätt eller mer varje dag. Börjar bli lite smått trött på de nu faktiskt.
På söndag åker vi ner till Hultan igen, för en veckas semester bland när och kära. Tänkte försöka få till en Ullareds resa oxå. Har inte några pengar till de igentligen men vill komma bort lite från man och barn. Skönt att bara tänka på sig själv för en gångs skull.

La in korten från mobilen nu så jag hittade lite kort från dagarna som varit.
 Thella kom till himmelriket och alla snuttar i Tindags.
 ska jag verkligen få en till snutte.
 Thella prövade Oliwers skateboard
 Neo var och lekte med Oliwer en stund.

Nu till gårdagen och dagen.

Igår Torsdag 30 juli (fasen helt sjukt att de snart redan är augusti)
Hade vi en lugn förmiddag, efter att Thella sovit åkte vi upp på stan för att fixa lite ärenden.
Var inne på leksaks affären nere på träffpunkt. Ja under Åhlens. Där hade de iallafall en massa Glone wars grejer. Allt från plånbok, musunderlägg, ryggsäck, pennor, block, pennfodral, vattenflaskor m.m. De kliade i Oliwers spenderar fingrar kan jag lova. Ska kolla om de har såna grejer i Ullared. Jag själv tycker sånt är roligare än en massa star wars lego för flera hundra-tusen. Men där blir jag lätt nedröstad av man och son.

När vi kom hem gjorde Daniel och Oliwer en star wars pistol i trä. Det tog någon timme eller två. Själv gjorde jag en kladdkaka och pratade i telefon. Nog jobbigt de.

Efter att barnen somnat åt vi lite köpa kinestiska kräftor. De kommer nog ta ett tag tills vi köper kräftor igen. För de var verkligen inge goda. Saknade bjerken kräftorna. Tur vi snart kan fylla på vårt lager igen.

 Thella kollade på kort vid datorn och
 Oliwer lekte med lego medans mamma och pappa gjorde sig iordning för dagen

Här byggs de pistol i regnet.
  
 Thella snodde en av mina hörlurar när jag pratade med Eva i telefon.

Fredag 31 juli

 God morgon

Idag var Daniel återigen tillbaks till jobbet, för att jobba en dag innan hans 2 semester veckor börjar.
Oliwer jag och Thella gick till konum på förmiddagen, på vägen hem hämtade vi upp Neo för en lite lekstund.
De hann leka en massa olika grejer, de lekte riddare
byggde med lego, såg en film, åt mat och fikade.
 mums med kladdkaka.

Halv 4 var de dags att traska hem till kusin William som fyller 8 år imorgon. Han hade kalaset idag eftersom de skulle iväg i morgon. Han fick pengar av oss då vi verkligen inte hade kommit på något att köpa. Men han blev lika glad för de.
 Star wars tårta
 Thella ville oxå ha tårtaaaaaaaa
 blivande 8 åringen. Grattis William
 Hela barngänget samlades runt tårtan

Efter kalaset gick Thella och jag hem för att packa de sista. Oliwer och Thella skulle nämligen följa med farmor och farfar ut till stugan över natten. Eller Oliwer åkte med dem, men eftersom vi inte har någon stol åt Thella i deras bil åkte vi ut med henne när Daniel kommit hem.
 Snutten och tutten var med.

Påvägen hem såg vi Robert Gustavssons tunebuss ståendes längs med vägen. Tog ett snabbt kort på underverket.
Han skulle visst uppträdda i brunnsparken i kväll med sitt nya band. Han fick nog ta taxi dit för bussen stod där i några timmar.
 snygg va? ;-)

Nu ska jag ta och göra mig iordning för natten. Imorgon ska Daniel åkt upp till Ånnaboda runt 8 på morgonen. Så jag planerar för en heldag för mig själv. Låååååång sovmorgon, slapp hela dagen framför datorn och packa allt till Hultsfreds resan. Daniel kommer väl hem igen runt 4, då ska vi hämta hem barnen igen. Känns som om jag kommer gilla morgon dagen. ;-)



Se upp  nu är han på G.

God natt

Dagarna de går och går efter varandra.

Måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag söndag.

Ja idag är de redan torsdag och vad fasen har vi gjort denna vecka. Inte ett skit, fast de har varit lika skönt de.

I Tisdags 28 juli.
Var Oliwer hemma hos Neo en sväng och lekte, medans vi andra åkte till Marieberg för att kolla presenter till alla som envisas med att fylla år framöver. Kom bara hem med 1 av 3 presenter. Så himla tråkigt med paket, kommer aldrig på något bra å sen kostar allt så himla mycket. Suck och stön.
Var inne på Babycenter (sorry Sofia, men ni har ju inte haft den snutten Thella vill ha på länge) och köpte en snutte till. Thella har ju en sen innan, men de får man knappt tvätta. Plus att jag inte vill att hon har samma hemma som på dagis. Så nu är hon redo för dagis starten v 34.

Nå ja när vi kom hem därifrån slängde vi Thella i säng och åt lite. Efter de kom Neo och Oliwer hem till oss och lekte några timmar. Undertiden passade jag på att röja upp inne på vinden bland alla gamla barnkläder. Så nu är de fotat och klart för att läggas ut på nätet. Vet bara inte vad man ska sätta för pris.
Har ett gäng kartonger med leksaker oxå som vi måste gå igenom, har slängt ut en del i sandlådan och de verkar poppis.

När Neo åkte hem hoppade barnen in i dusch och bad, så nu luktar de gott en dag till iallafall.
Jag la mig i sängen redan runt 8 och kollade på tv innan de var dags att säga hej till John Blund.

Dagens bilder.
  överlycklig när hon snott åt sig Oliwers kamera.
 mysigt med 2 snuttar.
 redo för sängen.

Onsdag 29 juli

Thella har av någon anledning kommit på att hon ska vakna redan runt halv 8, kanska normalt igentligen. Men vi är så vana vid att hon inte går upp förens runt 9. Men som sagt hon börjar ju snart på dagis så då måste man komma in i de tidiga rutinerna. Då ska de ju gå 9-14 om jag inte jobbar.

Imorse ringde Kristin och undrade ifall hon och tjejerna fick komma och hälsa på. Självklart fick de då. Så jag slängde min in i duschen efter att han varit ute i tvättstugan med en laddning tvätt. Hann städa av övervåning innan hon kom, vilket var tur för annars hade de fått hoppa över alla dammråttorna.

Daniel skulle med Gunnar upp till Ånnaboda för att hjälpa honom med hans paintbollbanan. Så hans fru Yvonne och barnen Hanna och Simon kom till oss undertiden. De blev ett härligt gäng här hemma. 6 barn och 3 mammor.
Den minsta var 5 veckor och den äldsta (av barnen alltså) 5 år.
Vi hann med en heldel. Stor kok av makaroner och korv, lek med duplolego, fika i lekparken, spring till tvättstugan och lek i sandlådan. Kristin och hennes tjejer åkte hem lite efter 3. Men de andra fick snällt stanna tills Gunnar och Daniel kom hem igen vid halv 8 tiden. Så de blev till att laga stor kok en gång till denna gång lyxade vi med mos och fiskpinnar. Trevligt hade vi iallafall.

Oliwer somnade sent men fort, själv hade jag en heldel tvätt att vika och lägga in innan kudden fick sällskap.
Sen pratade jag en stund med Pontus oxå, alltid lika trevligt. Men de finns ju vissa som verkligen vet hur man gör livet surt för andra. Kanske dags att tänka om och ge lite oxå, inte bara ta hela tiden.

Bilderna från dagens dagis.
 idag var den en smörgås som hon lyckades sno från storebror.
 lite röj i vardagsrummet.
 minstingen Josefin hängde mest på mamma.
 fika är alltid gott
 gung gung eli gung
 här bakas de för fullt
 Thella fick bara titta på.

Ja de var allt för denna gång, tror inte jag hade några kort i mobilen. Orkar inte gå ner och hämta den.
Så de får duga för denna gång. Nu ska jag ner och fixa iordning lite lunch för magen gör sig påmind.

Ha de kram

Lika bra att ta tag i detta nu.

Är helt slut i kroppen efter dessa dagar med Elle och hennes familj. Kan verkligen hålla med henne i att de inte blivit allt för många sovtimmar. Men de var de värt, får sova ut denna veckan istället.

Ska väl ta och uppdatera er lite på dagarna som varit.

Onsdag 22 juli

Daniel sov natten emellan tis-ons hemma i hans föräldrars radhus. Han har ju sovit så dåligt några veckor nu, så vi tänkte att han skulle sova ut innan vi fick gäster. Jag sover inte alls bra när han inte är hemma, så de blev inte många timmars sömn den natten. Kl 9 var vi ute och lekte barnen och jag. Jag hade varit 2 vändor till tvättstugan redan och halv 10 började jag klippa gräset på våran gemensamma framsida.
Inte världens lättaste jobba med 2 barn springande runt benen. Halv 12 kom Daniel hem igen, han hade inte sovit alls bra denna natt heller, så efter att han ringt VC fick han en tid kvart i 4 samma dag.

 God morgon
 

Elle med familj kom runt 3, då hade vi precis klippt klart allt gräs och plockat iordning de sista.
När Daniel kom hem från VC åkte Elle och jag iväg till Willys för att handla lite. Killarna startade grillen, så till kvälls mat blev de flintastek och pommes.
 Emmy blev lite smått förtjust i vår studsmatta.

Efter att barnen somnat kom vi på att den nya Wallander filmen kommit ut, så grabbarna åkte iväg och hyrde den och 2 filmer till. Så Wallander och skickade sen hem Daniel till sina föräldrar med lite sömntabletter. Han hade fått såna av doktorn, och doktorn hade rekommenderat honom att sova ensam minst 1 vecka för att vila ut.
SKIT SNACK enligt mig, de var nog Daniels påhitt. Men undertiden vi har gäster kan jag gå med på de, för då är jag ju inte ensam om nätterna.

Torsdag 23 juli

Efter att alla fått i sig frulle och kläder åkte vi till Lek och Buslandet, för att leka av oss lite.
Thella var som ett vild djur, hon trivdes verkligen. Efter 3 timmars lek åkte vi hem för att lägga småtjejerna.
Vi tjejer fixade kvällsmaten och killarna gjorde soffan sällis. Innan barnen somnade blev de stora badar dagen, tjejerna badade och Oliwer duschade. Killarna drog iväg till systemet medans vi tjejerna badade barnen, sen blev de en filmkväll i soffan för oss vuxna.

  
  
 här gick de fort upp för att sen åka ner
 första gången såg Thella ut så här
 sen var de roligar, tillslut åkte hon helt själv.
 Emmy tyckte oxå de var skoj.
  kolla hon som kan själv.
 yippiiiiiiiiiii
 bus med pappa i bollhavet.
  barnen målade lite innan maten.
 nybadade och redo för sängen.
 Emmy tyckte Oliwer var en himla rolig prick.

Fredag 24 juli

Efter frullen packade vi in oss i bilen för att åka upp på stan. Kollade runt lite på ÖoB, Rusta och Pizza Hut.
Sen blev de stora holmen en sväng oxå innan killarna och barnen åkte hem igen.
Elle och jag fick en eftermiddag /kväll utan barn och karlar. Så från 4 till 6 gick vi i affärer sen var vi på bio. Den nya med Johan Falck. Himla bra film faktiskt absolut värd att se. Sen tog vi en promenad hem till norr igen. Var hemma lite efter 9. Och en helt perfekt dag.

  Barnen pärlade lite medans vi vuxna gjorde oss iordning.
KORT FRÅN STORA HOLMEN.
 
 
 puttetåget är ett måste enligt Oliwer.
  
  
 fick denna bild av killarna när vi satt på bion.

Lördag 25 juli

Hade hittat en hel del fint till Thella under Elles och min shoppingrunda dagen innan, så Thella fick snällt ställa upp och pröva sina kläder. Vilket hon inte har något emot.

  byxor och 2 pjamser på H&M
 Leggins, svart tröja och klänning på Lindex.
Svarta leggings på KappAhl.
 T-shirt på Lindex
 klapp klapp på "lilla" Emmy.

Åkte ut en sväng till marieberg för Daniel skulle lämna lite papper på jobbet och jag skulle byta Thellas nya klänning till en större storlek. Var inne på KappAhl och köpte med mig lite mer kläder till Thella.
 snacka coola kläder.
Själv hittade jag ett orange linne på Cubus för 30:- passade plånboken precis.

Lämnade kvar Elle, Tias och Emmy där och åkte hem för att förberedda kvällsmaten.
De kom efter 1 timme så då lekte barnen lite ute en sväng innan pastasalladen var klar.
 Daniel och Oliwer lekte lite medans jag fixade med maten.
 Thella fick mysa lite med Tias när vi varit så elaka och väckt henne.
  vatten krig
 nämen var Emmy på studsmattan igen.......
 Thella tyckte visst de var för varmt.

Och när småtjejerna somnat myste vi med lite kräftor, eller Oliwer slängde i sig ett gäng kräftor. Daniel blev utan och Elle och jag fick bottenskrapet. Nej då så illa var de inte men Oliwer tryckte i sig en heldel. Daniel och Mathias hade varit iväg och köpt Burger King. När Oliwer somnat började vi se den sista filmen killarna hyrt. Men Elle och jag gav upp rätt snabbt då de absolut inte var något för oss.

 kräft tajm

Söndag 26 juli

Idag gick vi upp med tuppen, ööö kanske inte riktigt men de var tänkte så. Men som ni vet blir de inte riktigt som man tänkte sig jämt. Skyller på barnen och karlarna.
Vi packade iallafall in oss i bilarna och åkte till Parkens Zoo i Eskilstuna. Vädret var verkligen med oss, inte för varmt och inte för kallt. Kom faktiskt lite lite regn men de var ytterst lite de.
Kollade runt på allt djuren och denna gång hittade vi till fantomenland oxå, där har vi aldrig varit förut. Bara gått förbi men inte varit där och röjt runt.

  sötisar
 kolla apan
 kolla apbebisen den har vid magen.
 schhhh tigern sover
 Kollade hur de har de i afrika
  påväg till jätte grisarna (som jag lovat att de var super stora)
 de måste gått upp diet under vintern för fasen vad de krympt.
 bääääää
 klappa kanin 

Sen var de dags att ta in kaninen och de stod på en lapp att de hade majsormar och andra snuskiga grejer att klappa. Så jag tänkte vara en tuffmamma och våga kolla på de, frågade tjejen med kaninen om de hade en orm att ta ut. Vet nämligen att både Daniel och Oliwer skulle bli super lyckliga då, som tur var hade ormen redan varit ute så mycket men hon kunde ta ut en ödla istället. Så till och med jag klappade den.
Kanske inte någon lång och vänlig klapp utan mer en dutt och sen fick de vara bara. Men nuddade den gjorde jag.
  modigt va???

Efter de var det dags för lite lunch.
  

 hej hej
 flera som sover
 wowwww var Thellas ord till denna filur
 kolla därner
glass i stora lass
  Fantomens häst var poppis
 lite fika hann vi med innan vi åkte hem
  vilka brudar
  ingen kommentar

När vi kom hem till Örebro igen, gjorde vi lite kvällsmat och Tias packade in i bilen.
För efter att Emmy fått sin välling runt 7, började de sin resan hem till Strömsnäs.
 tjejerna lekte lite medans Oliwer kollade på bolibompa

Coola Thella.

Hahaha kunde inte låta bli så himla skön bild.

Tack för denna gång och kom snart tillbaks. Ses till Ladies Night i oktober om inte annat.
 vink vink

Båda barnen tog lång tid på sig att somna, så när de äntligen somnat runt 10. Gick jag och la mig efter att ha slö tittat på tv en stund.

Måndag 27 juli

Daniel var super snäll i morse och lätt mig sova till lite efter 9. De var behövligt kan jag lova.
Oliwer bestämde med Neo att de skulle leka en stund idag, så vi gick ut rätt tidigt för att vänta på honom.
Innan han kom för att hämta Oliwer hann han leka med kusinerna som tittade förbi en sväng. De var hos mormor och morfar (oliwers farmor och farfar)
Under tiden Oliwer var hos Neo och Thella sov slappade jag framför datorn och åt lite mat.
Thella var inte på sitt bästa humör när hon vaknade. Tror hon hade ont i munnen, de är en heldel tänder på gång nu.
Hon ville inte sova, inte äta, inte leka , inte sitta i knä, inte bli buren, inte vara själv. Ja listan kan göras lång.
Blev lite bättre när Oliwer kom hem.

Nu ikväll har vi ätit taimat och softat framför datorerna då barnen somnat. Ska ta och lägga mig i sängen nu och kolla om de finns något att se på tv. Inte så troligt men värt ett försök.

Blev inte så många kort idag, typ bara ett men håll tillgodo.

Fruktstund i soffan med en trött pappa.

God natt på er. Kram malin m fam

Lugn

de kommer snart en uppdatering men ikväll sörjer jag, för Elle har åkte hem igen och föreningen har bestämt att de ska höja hyran med 500:-
Blir nog till att flytta till Småland igen iallafall, för här har man ju inte råd att bo kvar. :-(

Helgen som varit

Ja nu var man återigen hemma i storstan igen, för mig är Örebro storstan.

I
Fredags  packade vi in oss i bilen efter lunch, kom fram runt 4.
I Fallhult var de bara mamma, Malou och Winnie. Pappa var iväg och hjälpte en bekant. Emil och Pierrsa hade redan dragi ut till stugan med Emils ena bror och 2 kompisar till. De skulle ha en grabbkväll där ute så efter att vi fått lite mat i magarna åkte Daniel oxå dit ut.
Vi andra köpte lite köpmat och hade en lugn kväll utan karlar. Iallafall Malou och jag, mamma fick dras med pappa ;-)

 I bilen ner till Hultan fick Thella tag i min kexchoklad gissa om jag fick tillbaks den.
(svar ja men efter mycket våld och tårar)

 så fort morfar kom hem fick han ett barnbarn i famnen. Denna gång var de Winnies tur.

Lördag 18 juli

Mamma, Malou, Winnie, Oliwer, Thella och jag åkte in till Vimmerby efter frukosten. Vi tänkte ta några varv inne på ALV. Har ju snälla Emil som bjuder på biljetterna och de tackar vi verkligen för. TACK EMIL.
Vi parkerade vid Bosse och Rosa (Emils föräldrar, de bor precis brevid ALV.)
De ville oxå följa med så vi gick tillsammans ner, efter en stund kom även Emil syster Lina och hennes man Tim.
En riktigt trevlig dag måste jag nog allt säga, perfekt väder och trevligt sällskap.

 kusinerna innan vi åkte till ALV
 Oliwer fick med sig Bosse i saltkråketåget.
 Thella fick åka med mig, mormor och moster Malou.
 inte nudda marken banan
 Winnsan hade löst hängbiljett.
 nästan hela gänget. Saknar bara Lina och Tim
Matpause i de gröna
   
  nya pippihuset vågade oliwer sig in alldeles själv.
 Pippi skeppet hoppade han oxå ombord på.
 Medans mormor och moster mumsade i sig glass.
 Innan vi gick satte vi av honom på kurre durre dutt ön:-)
   Vi kollade på lite Emil
  Sen blev de lite allsång

Tog lite roliga kort på barnen, tänkte lägga upp några här.

  

 bakom kullisterna ser de ut så här.

tycker "ida" ser spyfärdig ut men de är ju inte så kontigt med tanke på höjden


Så söta så.
 Thella vart kissnödig med den löste snälla moster

Lite innan 4 tröttande vi och gick till bilen, precis när vi satt oss i för att åka började de regna.
 Thella somna på en gång vi satt oss i bilen

När vi kom hem gjorde vi barnen iordning för natten och sen var mormor och morfar iväg och köpte pizza /kycklingspett till oss. Jag var super trött så jag gick och la mig redan innan 22. Vilket de andra tycket var super tråkigt men jag orkade verkligen inte mer.

Fick ett mms från mannen, som befann sig nere i Hultsfred hela lördagen,
 så här snygg var mannen bland festivalfolket i parken.

Söndag 19 juli

Vaknade inte förens runt halv 10, så de blev rätt många sovda timmar den natten, men de behövde verkligen kroppen. Kännde mig rätt pigg, förutom att hals och öron värkte.
Höll oss inne nästan hela dagen, men till slut var vi bara tvugna att ta ut barnen, innan de skulle riva stället.

Finns inga dåliga väder bara dåliga kläder.
  lite fotboll funkar alltid i regnvädret
  Mina godingar

hålla hand är ett måste enligt Thella

Vi tog en promenad upp till min mormor på en fika, efter de gick vi hem för att lägga barnen och ha en spelkväll på alltanen. Ett perfekt slut på en trevlig helg.
 Oliwer vill bara spela kort hela tiden, så de gjorde vi.
 Thellas nya favorit är Pierrsa. (Emil blev disade då han fick en egen dotter att bära på)
 Lillkusinen Winnie sitter själv nu, så söt så.

Försökte ta ett kusinkort på de små liven gick sisådär.
 
 barnfritt då åkte korten fram

Måndag 20 juli

Innan vi påbörjade resan hem till storstan igen, så lekte barnen av sig lite ute och fick i sig lite lunch.
 hålla hand
 men Winnie vi skulle sitta upp ju...
 kalsong nissen han skulle kunna gå i kalsonger jämt.
   fotbollstajm igen.

de blev två stop på vägen hem, ett i Linköping vid MC Donalds sen ett kiss stop vid göta kanal.
 lite lek innan vi åkte vidare

När vi kommit hem och packat upp lite, tog Oliwer och jag en cykeltur till konsum för att köpa lite kvällsmat.
Sen var de sängen som gällde för hela familjen.
 mums med yougurt.

Tisdag 21 juli

Idag var Daniel hemma från jobbet, han har kännt sig yr och illamående i flera dagar och sover inge bra.
Så imorgon ska han till VC och kolla upp de. Här hemma idag har jag röjt upp lite inför finfrämmandet som kommer i morgon. Änligen kommer min Elle med familj. Som jag har längtat.
Har varit på VC själv idag ville kolla upp min hals, men de var ok bara något litet virus som var på väg bort.
Annars har de inte hänt så mycket, Oliwer har lekt på sitt rum hela dagen. Han fick nämligen tillbaks sitt star warslego i morse. Thella har sprungit runt mig och gnällt. Hennes ena tand är på väg upp nu, en lite längre bak så den är stor och elak tycker hon.

 tittade en stund på film vid pappas dator
 äntligen kan han leka med star wars legot.

Ja de var allt för denna gång nu ska jag ner och kolla på morden i midsommer.

Hörs kram

Dagens kommentar

Daniel ropade in Oliwer på toan för att han skulle klippa honom.

Oliwer suckar och säger.

-men de var så mysigt att ligga i eran säng och kolla på tv. De visade ju hur man gjorde vin.

ja de ska ju läras i tid, men hur intressant kan de vara att se på sånt;-)



Nu ska jag ta och piska på mina familjemedlemmar lite så vi kommer iväg idag och inte imorgon.
Dags för lite minisemester.

Kram på er

Solen tittar fram.

Tisdag 14 juli

Eftersom Thella börjat bli mer geggig i öronen igen, bestämde vi oss för att försöka ha henne inne under dagen för att se om de blir bättre. Så snälla farmor kom och hämtade upp Oliwer, för att se gå på stan med honom en stund.
Daniel jobbade så jag och Thella fick roa oss själva.
Jag passade på att baka lite mer bröd, två olika sorter blev de. Men en av dem blev helt misslyckat, smakade skit mycket jäst.

När Oliwer kom tillbaks efter 4 timmar på stan, var han bara hemma och vände.
Han och farmor hade bestämt att han skulle sova på landet en natt. Så de var  bara att packa en väska och vinka hej då. Daniel hade med sig lite filmer hem, så när Thella somnat såg vi på 2 st.

Nu dagens bilder och filmer.
 Thella tröttnade på ljudet från min bakmaskin och hittade sina hörlurar.
 De stora levarna kommer hamna i soperna för de smakade blääää

Thella dansar

Kul med papperskorgen


Onsdag 15 juli

Thella som nästan alltid sover till lite innan 9, vaknade redan halv 8 idag. Så himla typiskt när inte Oliwer är hemma.
Daniel hade sovit jätte dåligt under natten, så han fick lite sovmorgon.

Den badande valen

 tror de är någon som behöver gå till frisören mormor.

Thella fick börja med att bada, sen gjorde vi oss iordning och gick upp på stan.
Eller där överdrev jag, vi skulle gå upp på stan. Men eftersom vår nyaste vagn (-06 el 07) oxå har gått sönder gick de inte så bra att gå med den. Kom bara bort till svampen sen fick de bli buss.
Skulle upp på stan för att kolla om de fanns någon rosa snutte till Thella. Hon har ju en sen innan men känner att de är läge med en till. Får ju knappt tvätta den hon har. Hittade tyvärr ingen då alla rosa var slut överallt.
Men hämtade iallafall ut tvätttvålen åt mamma som jag lovat.

Hem igen för att söva Thella och få liv i Daniel. När Thella somnat tapetserade vi de lilla över toalettdörren. Å de var fasen inte mycket men vi var osams under hela tiden. Så här kommer de ALDRIG mer tapetseras, eller iallafall inte vi. Men Fredde och Emma får gärna komma och tapetsera köket sen när de är dags.

Som Daniel snällt sa när vi var klara.
- Malin jag älskar verkligen dig, och du är jätte duktigt på mycket. MEN jag kommer aldrig mer tapetsera med dig.
Å jag kunde nog inte sagt de bättre själv.

Sen fick han själv hållas med listen runt dörren så nu är de oxå klart, bara två små golvlister kvar. Sen är hallen ok.
 fint va?

Jag tog tag i gräset på framsidan och baksidan istället,
 fick lite hjälp av Thella.
 grannen har vinbär, å dem gillar Thella. Men bara dem hon fått plocka själv.
 slänga soperna är skoj, helst i Oliwers skor.
 så himla coola shorts, verkligen hel nöjd över dem.

Just ja Daniel fixade vagnen sen oxå, vilket jag blev jätte glad över.
 så nu sitter den där den ska igen.


Oliwer kom hem igen runt halv 4 och 4 ringde en dagis kompis och frågade om de kunde leka.
De bestämde att kompisen skulle komma hit, men när han sen kom ändrade de sig och ville leka hos honom istället.
Daniel hämtade sen upp honom igen runt halv 7, efter de var de kvällsmat och sängen som gällde.

Torsdag 16 juli.

Thella vaknade redan halv 8 idag oxå, kanske så att hon lägger om sina tider lite nu. Bara att gilla läget asså.
Jag gick iallafall upp med barnen, så Daniel fick sova till 9.
 riddarlegot har åkt fram nu när star wars är borta.
 pratar i telefon (har fjärrkontrollen till videokameran)

När han gått upp cyklade Oliwer och jag iväg till affären en snabbis.

 Hittade de andra så här när vi kom hem
  tydligen någon väldigt bra musikvideo på datorn.

Daniel gjorde sig iordning för att åka och jobba. Jag packade inför Hultsfreds resan imorgon, Thella sov och Oliwer lekte på sitt rum.
Efter att vi hade ätit tog vi med alla traktorer och lastbilar ut i sandlådan, sen traskade vi vidare till svampen för en liten fika.
 hjälps åt att bära ut dem
 vår stora kille
Hela vägen till svampen fick Oliwer hålla Thella i handen.
Tittar efter vårt hus
Försöker klättra ur vagnen.

SÖTA BARN



 Gott med glass

Oliwer tog några varv runt svampen när vi kom ner till marken igen, Thella hejade på från vagnen.
  

Träffade på farmor när vi kom tillbaks hem, stannade hos henne en stund. Hjälpte henne klippa deras framsida. Eller vi byte. Hon tog Thellas nr 2 blöja och jag tog farmors klippning.
Sen kom farfar hem och tog över å vi andra tittade på. Vilket var minsta lika skoj.
 

När farmor och farfar åkt ut till stugan igen, stannade vi kvar ute och lekte i lekparken.
 
Gick inte in igen förens lite efter 5, då var de dags att bada barn och ge dem lite kvällsmat.

Nu ikväll har jag gått och grubblat på ett telefonsamtal jag fick tidigare idag. 
Fasen asså har folk inte bättre saker för sig än att försöka förstöra för andra.
Blir så himla arg och ledsen, förstår verkligen inte hur folk tänker. 
Kolla fakta först innan ni öppnar käften och ställer till en massa skit.
Nu är jag väldigt säker på att allt kommer gå bra, men så himla onödigt liande som vissa får gå igenom, de ska INGEN behöva gå igen.

Så kära läsare ett gott råd, sköt er själva och skit i andra. Har man inga bevis ska man heller inte öppna käften.
Grrrr är så arg, ska nog ta och lägga ner detta ämne innan jag börjar grina igen.
En stor kram till dig i andra änden av luren, tänker på dig/er. 

Ska ta och packa de sista inför morgon dagen, så kanske vi kan komma iväg skapligt iallafall.

kram på er och ha en bra helg. Kommer tillbaks igen på måndag med helgens rapport.


 

Å så ligger man efter igen.

Lika bra att köra igång innan Thella vaknar.

Lördag 11 juli

Fick sova hela natten utan att bli väckt av febriga barn, vilket var ett gott tecken.
Daniel skjusade oss till Emma och Fredde innan han åkte vidare till jobbet.
Kl 12 var de nämligen kalas för 4 åringen. 8 utklädda barn röjde runt, men skoj hade de nog. Synd bara att de inte var något bra väder. Men som sagt de finns inga dåliga väder bara dåliga kläder, så de fick snällt sitta ute och fika. Tror inte de led de minsta.

 4 åringen och Majas sista dag som liten för imorgon fyller hon 1 år.
 korvgubben var inhyrd för dagen.
  gott med korv
 ja må hon leva ja må hon leva......
 alla barnen samlade på ett och samma kort.
 Thella fick fiska för första gången
 en ballonghund och en liten godispåse, lyckan var total
 svårt att äta godis med masken i ansiktet

Efter kalaset var Emma snäll och skjusade hem oss, så Thella fick sova en stund och Oliwer spelade data.
På kvällen gjorde vi hemma gjord pizza och slappade i soffan.
 GOD NATT

Söndag 12 juli

GRATTIS MAJA PÅ 1 ÅRDAGEN!
 Kul att kläderna passade
Kram Familjen Widén

Vaknade på morgonen och hade en massa geg i ögonen (tack för att du delar med dig Thella)
Var sen irriterad i ögonen hela dagen och mindre bara humör.
Så Daniel fick värsta iden om att vi skulle packa ner en liten fika korg och åka upp till Ånnaboda och gå lite i spåren.
Bara att le och se glad ut, inte alls vad jag hade hoppas på men vad gör man inte för familjen.

 en till som inte såg så road ut.
 buuuu
 5 km var de runt sjön och Oliwer gnällde nästa ingenting.
 in i skogen för att kolla om de fanns några roliga djur.
  blåbär hittade vi oxå.

Fika dags
 
 De var självklart ett MÅSTE att stanna och titta på ALLA äckliga djur de hittade.
 hittade denna ute i skogen
 Thella somnade en stund.

När vi bara hade några meter kvar till bilen stannar Daniel lugnt och säger till Oliwer att stå helt stilla.
Alla stannar och undrar vad han nu hittat.
Å självklart har han världens tur (enligt honom) framför oss ligger en huggorm i vägkanten och tittar på oss.
Jag tar vagnen och går tillbaks, står sen i min ensamhet och nästan grinar.
Hatar verkligen ormar, mår peka när jag ser såna.
Oliwer och Daniel går närmare för att försöka skrämma iväg den, men de var en seg sak för han blev inte rädd och drog förens de var jätte nära.
Fy vad surt, tyckte faktiskt dagen varit riktigt bra fram till vi såg ormen.

Innan vi åkte hem åkte vi förbi Gunnars extra jobb. Paintbollen, han har en egen bana där uppe i Ånnaboda. Tyvärr hade han precis åkt därifrån när vi kom, så de får bli till att kolla in den en annan gång.

Hem igen för att äta och få lite gjort.
Efter att vi ätit kom farmor och farfar förbi på en liten fika.
 

Sen ville Thella hjälpa pappa med bygget, tror hon mest var i vägen somvanligt.
 klättra på stegen är skit skoj
 städningen fixar hon galant här hemma.

På kvällen började jag känna mig jätte hängig så kl 9 låg jag i sängen och sov.
Vaknade runt 1 då var ögonen igen geggade och feber hade jag oxå fått.

Måndag 13 juli

Idag är de 10 år sen Daniel körde omkull med motorcykeln. Fasen vad tiden går fort, nu när man tänker på de känns de som igår. Minns precis när hans mamma ringde och berättade de för mig, första gången jag pratade med henne.
Fy de var hemskt. Men han hade iallfall ängla vakt, de kunde ha gott mycket värre.

Jag hade ingen feber när jag vaknade men mådde inte så himla bra förövrigt. Ont i halsen, ögonen och kroppen.
Se de blev en slapp inne dag för mig, Daniel försökte jobba på i hallen och trappen så mycket han kunde med 2 barn runt benen. Tillslut gav han upp och tog med sig dem ut till sina föräldrars stuga istället. Så medans de var borta passade jag på att städa av övervåningen och ligga och vila lite.
De kom hem igen lagom till att lägga barnen, så när de somnat la jag mig för kvällen oxå.

Dagens bilder.
 Oliwer plockade fram duplolegot och lekte med.
 tydligen får man måla på väggarna här hemma under renoveringen.
 Thella mumsade korv medans hon kollade på hur de gick för grabbarna
 här kommer listerna på plats

Thella har verkligen snappat upp hur man målar.
  
Lägg märket till dockan i vänster hand, den är med överallt.

Allt för denna gång för nu vaknade Thella.

Börjar tröttna på detta väder nu.

Jag bleknar mer och mer för varje dag som går, jag hade ju inte värsta brännan innan men nu är de ju lika med noll.
Imorse vaknade vi av att Oliwer kom inspringades och var helt förstörd. Det var minsann en geting i hans rum.
Pappan i familjen knuffade snabbt ur mig ur sängen, han är lika fjärtig som sin son (undrar varför Oliwer har blivit sån) Sökte igenom hans rum med ögon som inte ville öppna sig, hittade tillslut en liten liten fluga.
Efter att ha predikat lite för Oliwer om att flugor inte äter upp honom, kunde jag återigen krypa ner i min varma go säng.

5 i 8 vaknar jag av att Daniel flyger upp ur sängen (kanske att ta i) men telefonen hade tydligen ringt några signaler. Han hann inte fram utan fick se att de var grannarna som hade ring. Blev lite fundersam till varför de ringde sååå tidigt, så jag ringde upp för att kolla vad de ville. De visade sig att de var Isa som precis lärt sig att slå vårt telefon nummer så hon vill bara prata med Oliwer lite. ( Kan iefterhand tillägga att hennes mamma inte tillåtit de samtalet)

Somnade återigen om för att sen vakna lite efter 9 då resten av familjen kommer nerkrypandes för lite familjemys.
Ja så då var de bara att ge upp och gå upp. Thella var mycket piggare idag, inget gegg i ögonen på morgonen och nästan inget under dagen. Febern har vi inte sett röken av idag, vilket vi tackar och bockar för.

Efter frukosten kom Isa över, så hon och Oliwer gick ut. Thella och jag tog oxå på oss skoooooooooorrrrrrrrr och gick ut. Tröttnade efter 1 timme i blasket. In för att lägga Thella och fixa tvätt å lunch.

Isa och Oliwer lekte hur bra som helst idag med hans alla zoodjur i duplo. Tur man har lite leksaker "gömda" påvinden så de blir roliga emellanåt.
 en dag på Widéns zoo.

Efter maten rotade barnen och jag igenom vinden lite på jakt efter lite andra leksaker att ha i sandlådan.

Jo då vi fann skatten med en massa lastbilar och traktorer i plast. Perfekt ute i gemensamma sandlådan.
Har skrivit namn på alla, så imorgon om de är lite roligare väder ska vi nog lägga ut dem.

Hittade Oliwers gamla lilleskutt dräkt så imorgon på Amilias maskerad kalas ska Thella vara lilleskutt och Oliwer en star warsgubbe.

Godingen
 svans har den oxå, så himla söt.

Hittade ett kort på Oliwer när han hade samma dräkt fast han var då lite mer än 2 år.

Lika go han.

Tog en sväng ut till marieberg för att gå på lågprismagasinet och kolla på en tavla Daniel ville ha i trappen.
Tyvärr var de slut för tillfället och de visste inte om den skulle komma in igen, så typiskt när vi hittat något båda tyckte om. Var inne en sväng på godislagret och Coop innan vi åkte hem igen.

Daniel satte igång med grillningen och jag fixade allt runt om.
Hann med att duscha av Oliwer oxå innan Daniels kompis Staffan kom på en bit mat.
De grillade blev sisådär, måste nog säga att de var första gången Daniel misslyckas i år. Han som brukar vara proffs på de, men han skyllde på de brinnade lammbitarna som distraherade honom.
Imorgon får de bli hemma gjord pizza istället.

Nu sover båda barnen och grabbarna sitter nere och pratar rollspel, så jag flydde fältet och satte mig här.
När jag kollade i albumen förut för att hitta bilden på Oliwer i lilleskutt kläderna, hittade jag oxå ett kort på Oliwer när han var i samma ålder som Thella är nu.


Knubbig liten sak var han iallafall och söt så klart.
För att inte tala om vad lite hår han hade, om man jämför med Thella.
Oliwer ser ju bebis aktig ut, de gör ju inte Thella med allt hår.



Så himla lika varandra vet jag inte om jag tycker de är.

Oj nu knyr Thella bästa att kolla vad de är.

God natt och bye bye

Regnet de bara öser ner

Fasen idag har de bane mig regnat HELA dagen, de började redan i natt runt halv 1.
Thella sov jätte oroligt hela kvällen igår och runt 12 vaknade hon och ville bara vara nära mig.
Fick henne att somna i våran säng igen, men vi låg vakna fram tills halv 2.
När vi satt på sängkanten i natt och myst kom de en mygg och satte sig i pannan på mig, jag slog till den och sa aj.
Thella som var helt väck i sin feberdvala började tok skratta, sen höll hon på att härma mig flera gånger. Hur söt som helst.

Snälla myggan bit inte så

 sötisen

Som ni kanske vet eller har märkt har Thella ett stort intresse av skor, de är de första hon frågar efter på mornarna. Och så fort vi kommer ner åker ett par på, nu är stövlarna de nya för de är så lätta att komma i själv.


När Daniel åkt till jobbet slog vi en signal hem till mormor och morfar för att kolla hur de hade de i de fina vädret.
Oliwer och Thella samsades som telefonen.

Sen försvann Oliwer in till grann tjejen Isa för att leka ett tag innan lunch, jag passade på att försöka få Thella att sova en stund. Vilket funkade himla bra. Hann prata en lite stund med Eva oxå innan hon vaknade och ville vara med.
 nyvaken

När Oliwer kom hem fixade jag lite snabb lunch, matlådor i frysen är toppen.
Sen kom Isa över till Oliwer en sväng, så jag och Thella passade på att städa lite.
 stör inte jag städar ju
 de var så roligt att hon glömde bort att hon hade feber.
 Hittade barnen i Oliwers sovrum med en bok.

Vår lilla städtant


Fick sen för mig att jag skulle baka en sockerkaka med cocosöverdrag. Så de slängde jag ihop lite snabbt.
De hade kunnat bli mycket godare, men precis när jag stod och kokade överdraget så klämde Thella ett finger i ytterdörren. Så de var bara att lägga ner bakningen och trösta ett skrikande febrigt barn istället.
 Men den ser ju god ut iallafall.

Sen tog jag och slängde ut barnen en sväng, eller jag fick snällt följa med jag oxå.
Vi blev inte ute så himla länge eftersom de regnade så mycket, men lite frisk luft fick vi i oss.
 gunga funkar även om de regnar.

Hopp hopp hopp

När vi kom in hoppade barnen i badet och efter de var de bara att ta tag i kvällsmaten.
 tittade på bompa medans mamma lagade maten

Nu sover båda barnen, de gick väldigt lätt ikväll så något skumt är på G.
Ska ta och göra mig själv klar för natten och lägga mig och läsa lite, vem vet vad som väntas med barnen.

Just ja höll på att glömma.

På begäran från Malou kommer här ett kort från gårdagens tapetsering. De är bara en täcktapet, så de ska komma upp en riktig fondvägg snart.


God natt på er

Ögonfluss?

Imorse vaknade Thella med ett svullet och igen geggat öga. De har hållt i sig hela dagen och hon har varit lite extra kinkig. Nu i kväll somnade hon på en gång, men vaknade efter ca 2 timmar med hosta och feber. Lillpluttan, inte kul att bli sjuk nu.

Vad har hänt annars här hemma. Nja Daniel fick spelet på Oliwer, så nu är ALLA hans star wars grejer vinden och kommer inte fram förens han har ändrat attityd till de bättre. Han har blivit ett monster här hemma, eller överallt för den delen. Han skriker och kapar när han inte får som han vill, säger emot och gör grimaser. Sånt vill vi inte veta av så nu åkte grejerna bort. Får se om de funkar men jag är högst tveksam.
Kom gärna med tips och råd för hur vi ska lösa vårt problem, orkar inte med allt tjafs som är dagarna i ända.

Innan lunchen var vi iväg och handlade lite på Willys, slängde Thella i sängen och fick för mig att jag skulle baka frallor. Oliwer hjälpte oxå till, Daniel tyckte de var skit kul nr jag hämtade instruktionsboken till assistenten.
Men vad fasen så ofta bakar jag faktiskt inte, men himla gott blev de.
Så de kommer jag göra fler gånger, tyvärr får jag inte in mer i frysen så de får vänta en stund.
  fick ihop de tillslut
 bagare Oliwer hjälpte till

Medans frallorna jäste passade vi på att slänga ihop en muffins sats oxå. Så idag har de blivit en heldag i köket.


 Thella gillade muffinsen
 så mycket att hon försökte sno till sig en extra när jag vände ryggen till.

Runt 18 kom Fredde med barnen, jag hade gjort tacos som vi skulle bjuda på. Som tack för maten fick han tapetsera lite i trappen.
 Vad gör du pappa? undrade Maja
 hmmm ska inte skorna var på fötterna?
 hela gänget samlade.
 Fredde såg allt till att Daniel fick penslen precis när jag skulle ta kortet. Innan stod han nämligen och pekade vad Fredde skulle göra.
 Hmm vad är de vi läser........BYGG max. Men där jobbar väl inte Daniel????
 4 åringen i sina nya födelsedags kläder.
 Vår 5 åring som är inne i värsta trotsålden. Men söt är han när han sover.

Ska ta och gå ner och kolla om jag hittar min kamera nu, tror jag tagit lite kort med den oxå. Lägger in dem lite senare i såfall.

Hittade kameran så detta var vad jag hade att erbjuda i den
 Oliwer läste för Thella i rymdskeppet.
 Ett försök till ett kort på hennes öga.

Fattar inte varför alla kort som tas inne på Thellas rum blir så himla dåliga. Lite smått irriterande kan jag tycka.
Nå ja nu ska jag läsa några sidor i en ny bok jag började i igår.

God natt och bye bye

Kommentera mera

fasen vad tråkiga alla är, eller finns de verkligen ingen som läser min blogg.
Jag vill ha kommentare att läsa.

Glömde ju de viktigaste

GRATTIS AMILIA PÅ 4 ÅRSDAGEN.



Hopps dagen varit bra många kramar från Oliwer med familj

Bara 12 dagar kvar

sen ska skiten bort.

Inte mannen utan de ogräset som växer i fejset på honom.
Tycker verkligen inte om de. Men eftersom min hårt interligenta lillebror käckte iden om att grabbar som skulle på metalica festivalen skulle spara till skägg eller mustasch, så växer skiten där nu.
Å vad jag har hört med mina insidertips så är de inte många fjun som syns på lillebrors hacka.
DÅLIGT PIERRSA DÅLIGT.......

Nog om de.
Idag jobbade Daniel så jag har roat barnen så gott jag kunnat.
Vi skyndade oss iväg till konsum på förmiddagen innan regnet kom.
  väldigt mörkt överallt
 börjat med "nya" vagnen eftersom den andra pajade.

Hann faktiskt nästan ända hem innan de kom. Men sen försvann de lika fort igen,
så vi stannade kvar ute en stund och lekte.
Potatisbullar och korv fick de nöja sig med idag, sen somnade Thella.
Så Oliwer och jag spelade lite spel den timmen hon sov.


När hon vaknat lekte barnen lite upp och jag bäddade rent i sängarna.
Fick i oss varsin smörgås sen var de dags att gå ut en sväng igen.
 Thella kom på att de var jätteskoj att hoppa i vattenpölarna.
 gungan besökte vi självklart.

Oliwer gungar Thella

 lekte lite affär oxå

Sen hittade Oliwer ett klätter träd som han var tvungen att klättra i, fanns en till som var lite sugen.

Stora killen


Stora tjejen.

Oj oj nu är Allsången slut och mitt tvprogram börjar, dags att plocka fram sista popcornpåsen.
Kram på er

Hinner inte med att blogga nu när de är semestertider.

Men nu så har jag äntligen slagit ner röven på denna otroligt sköna datastol (irioni)

Fredag 3 juli
Daniel skulle jobba så jag var lite smått utråkad här hemma. Pratade en snabbis med Emma så hon och tjejerna kom över. Vi hade en slapp dag här hemma, å den var verkligen slapp. Vi satt ute på alltanen från 11 till 18. Emma var iväg en sväng för att hämta hem Mc Donalds till oss. De var inte så soligt men barnen bad en sväng innan de kom en regnskur.
 gullungarna innan "gästerna" kom
 Maja hittade en hjälm att leka med.
 Medans Emma hämtade hem maten passade barnen på att leka lite.
 Oliwer tyckte Maja var mycket lättare att ha i knätt än Thella (för hon satt ju still)
 Bara Thella bus som saknades men hon sov så söt i sin säng.
 Thella hittade kalla pommes att knappra på.
 Amilia hade en bio för oss andra.
 Här är en riddande bio.
 Fotbolls dags
 tjejerna mott Oliwer i riddarkriget.

Hela gänget samlade i poolen
 glasstajm i värmen.
 Emma gjorde en liten toffs på Thella. Så söt så.

Runt halv 6 kom Fredde förbi, han kom från jobbet i Oskarshamn precis.
Jag gjorde en fulling och bjöd in oss på fredagsmys hos dem, så de åkte hem runt 6 för att börja med maten.
Så när Daniel kom hem var de bara för honom att hoppa in i duschen, sen åkte vi till Lillån och satte oss vi ett dukat matbort. Inte helt fel de inte.;-)
Tack för maten Emma och Fredde.
 Hemma bakade pitabröd med kyckling in, mums filibabba
 Thella hittade majas gåstol som hon envisades med att klättra ner i.
Sen hade Amilia en rosa dockvagn som hon gick omkring med HELA kvällen. Måste ta och införskaffa en sån till henne.
 vid 9 tiden hoppade Amilia och Oliwer i poolen.
 värdparet (lägg märket till Majas fötter i vagnen, så himla skön sovstill)
 en väldigt trött Thella.

När barnen badat klart packade vi in oss i bilen och rullade hem för att lägga alla trött barn.
Själv la jag mig oxå rätt tidigt, de är jobbigt att inte göra ett skit på hela dagen.:-)

Lördag 4 juli

Efter att ha fixat lite ärenden här inne i stan, så åkte vi ut till Lången och svärföräldrarna ett tag.
Thella somnade så vi andra satt igång med att fixa lite på bilen.
Daniel slippade rost och jag städade ur bilen, verkligen välbehövligt.
Daniel hann precis spraya på lite täckfärg innan ett riktigt åskväder drog över oss.
Åskade som bara den, men så fort de regnat klart tog ca 20 minuter så var allt borta.
Men då hade vi inte tid att göra klart målningen av bilen, så nu åker vi omkring i en blå bil med röda prickar. Super coolt verkligen, skäms inte ett dugg.
 Oliwer hjälpte farmor skärra kassler till pasta såsen.

När vi kom hem från Lången var de dags att göra barnen klara för kvällen. Efter de åt vi lite kvällsmat och Oliwer och jag bäddade ner oss i soffan för att kolla på filmen BOLT som vi hyrt.
Så fort barnen somnat var de Daniel och min tur att se film, vi såg den senaste vampyrfilmen, den var helt ok faktiskt.

Söndag 5 juli
Nu ni trott eller ej men efter 2 års försök till besök kom vi äntligen iväg till Rönneshyttan och familjen (öööööö vad fasen heter de nu igen.) Ja de är iallafall min gamla hovsta kollega Kristin med gubbe och 2 barn som bor där.
De var inte ens svårt att hitta å lång tid tog de inte heller, så nu jäklar får vi skärpa oss och komma fler gånger.
 nykläckta mamma fick present eller
söta Josefin fick men snälla mamma fick öppna.

Gosse kaninen var omtyckt från första hånglet.

Snälla Kristin hade lagat lite lunch åt oss när vi kom, som tack hade vi med fika.
Barnen lekte lite i sandlådan
 (nej de är inte Oliwer de var en granne de lånat några timmar)
 Familjen namnlös
 fika killen

Runt 4 åkte vi hem igen för att göra oss iordning för nästa fika stopp hemma hos Daniel syster. Hennes gubbe hade 45 årskalas. Missade totalt att ta kort, men Oliwer kom med på 2 kort då han hade hoppat i byxorna åt fel hål.
  Lite jobbigt när han ska gå på toa men annars satt de ju bra.

När alla barn kommit i säng, vilket är mycket senare än vanligt nuförtiden då de är så himla ljust och varmt om kvällarna. Då tittade vi allafall på en film till som vi hyrt.
Läste ut min bok oxå innan John blund slängde med sitt grus i ögonen på mig.

Måndag 6 juli

Idag var Oliwer så Neo leksugen att vi hade inget annat val än att ringa till honom, som tur var kunde han leka.
Sen att de tog nästan 1½ timme innan han kom till oss var ju katastrof enligt Oliwer. Han var sååååå leksugen.
Han fick istället nöja sig med lillasyster, snäll som han var matade han henne med gröt innan hon skulle somna.

Men så fort Neo kom var lyckan gjord. De försvann upp på hans rum med en gång. Sen kom de inte ner förens jag hojtade om pannkakor.
  var tvungen att köra dubbelt idag för att mätta dessa hungriga magar.

Sen gick killarna ut en sväng för att köra lite vattenkrign i regnet.
 
 Thella hade fikapause

Runt 3 cyklade jag hem med killarna till Neo, så de fick leka där en stund.
Hemma plockade jag iordningen efter bakningen, gjorde kärleksmums och nougat.
Hade velat baka lite med men äggen och mjölet tog slut, så de får bli en annan dag.
 mums. Nu finns de iallafall en sorts fika bröd i frysen
 hallå vem där??
 ah bara Thella bus

Daniel då vad har han sysslat med hela dagen, jo de ska jag tala om. Här händer de grejer. Kör ett bilspel så ni hänger med.
 hej vad gör du pappa? Ööö försöker sätta dit en list, men du ligger ivägen...
  Så fint blev de.
 dörrkarmen kom på plats.
Sen flydde han hemmet och kom hem med en dörr och turtles.
 starka karlar jag har. Å en tjej som gillar att vara ivägen.
 dörren på plats

Nu kan vi iallafall stänga om oss, men skita får vi vänta med.
(ska inte vara de handtaget)

Så idag har mannen minsann gjort lite nytta här hemma. Här att han fortfarande håller på där ner, så de kanske till och med kan bli ett uppdaterings kort imorgon redan. På onsdag har vi lurat över Fredde och barnen på lunch.
Tänkte att han skulle få tapetsera lite runt dörren och i trappen. Om ni undrar så får inte Emma följa med för hon har flytt till Selmas spa i Sunne, är inte alls avis eller så, nej då vem skulle vilja åka bort utan barn och man och bara götta sig. Inte jag inte......

 när dörren anlände och alla var så inne i den passade Thella på att norpa åt sig lite godis.

Nu ett meddelande till Sofia (Neos mamma)
Min son kom hem i en ny maskerad dräkt och han sa att eran snälla son sagt att han fick den.
Antar att ni oxå var med på den iden, annars hoppas jag inte att ni släppt hem honom i den.
Tusen tack i såfall, de var verkligen jättesnällt. Oliwer var verkligen jätte glad, fast han inte visst vilka de var som såg ut så.


Sen vill jag bara tacka min kära mamma för hon matat mig med NÖTHJÄRNA och NÖTLUNGA. Känns verkligen bra i magen nu när man tänker på de.
Daniel tog nämligen de sista
 idag och
Läste sedan högt från innehållsförteckningen.

Så mamma
NEJ jag kommer inte köpa Bullens pilser korv någon mer gång.

Ska ner och kolla vad mannen håller på med nu, men ha de så bra i regnrusket.

Lektajm

Äntligen fick Oliwer leka med en kompis, så som han har längtat. Nästan en månad sen han hade en kompis hemma att leka med. (Om man nu inte räknar med grannen) Så idag tittade Linus förbi en sväng för att leka.
De hann med star warslego, barda, studsmattan, vattenkrig, poolen och lekparken. Själv han jag trycka i dem stuvade makaroner, korv, köttbullar och glass med jordgubbar.
Thella sov en stund sen var hon med killarna så gott hon kunde och hann med.
 nya trosorna som ska hålla blöjan på plats.
 lite dataspel hanns med innan de blev alldeles för varmt på övervåningen.
 söt i baddräkt.
 bus på studsmattan
 Oliwer svalkade bara huvudet lite i poolen
 glass är gott i denna värmen
killarna gillade de oxå
 sen kom de visst lite regn men inte hindrade de Thella inte.

Halv 3 kom Linus mamma och hämtade killarna för lite lek hemma hos Linus.
Så Thella och jag fick 2 timmar för oss själva. Hon tittade lite på tv och jag försökte ligga i soffan och kolla i en tidning. Thella tyckte jag passade bättre som klätterställning.
 fina shorts va? de var de som mamma/mormor köpte på mega

Lite skrapsår efter vurpan ner för trappen på framsidan.
Men hon överlevde och reste sig upp och grinade lite, sen var de bra med de.

Lite innan 5  traskade Thella och jag iväg till konsum för att handla lite små saker.
Var så fruktansvärt varmt och klibbigt.
Hämtade upp Oliwer efter de och begav oss hem. Påvägen hem lyckades vi med att paja bromsen på vagen, så himla typiskt vi som tänkte sälja den. Blir nog skrotten nästa för den.:-(
Precis när vi kom hem och hade packat in allt, kom Daniel hem från jobbet.
Så han var med barnen en stund och spelade bandy.
  skönt med hjälm i denna värmen

Sen var de duschen och badet som gällde för hela familjen Widén.
Blev en sen middag på alltanen efter de, fick lite roligt sällskap att titta på oxå.
  
 men vad nu igelkotten gör mål....
 sen siktar han in sig och drar fort vidare
 för att hämta nästa boll att göra mål med.

Vi skrattade rätt gott åt vår nya familjemedlem, jag gillar honom extra mycket då han ser till att snokarna håller sig borta från vår tomt. Daniel gillar honom inte då råtterna kan härja fritt. Nja vet inte vad som är bäst.

Nu ska jag ta och fixa mig för natten, daniel jobbar imorgon oxå så de blir till att sysselsätta barn i värmen och de är inget lätt jobb.

God natt på er

Bastu på övervåningen.

De är på tok för varmt i detta hus. Fattar inte hur vi klara att sova, men inatt får vi väl flytta ner i vardagsrummet nu när gästerna åkt hem. Ska ta och ge er lite uppdatering så vi kommer i rätt ordning med grejerna.

Måndag 29 juni

Kom på under söndagskvällen att jag hade en klipptid i dag kl 10, så Daniel och Thella följde med mig upp på stan.
De gick till hans advokat och jag klippte mig, efteråt stannade vi bara till och handlade lite små saker på ica.
Hem igen för att söva Thella lite och röja upp här hemma.
Undertiden Thella sov hann jag måla trappen och spaljen 2 gånger, Daniel röjde upp på lilla toan.
När Thella vaknade fick Daniel veta varför man inte ska låta henne sova i bara blöja.
 kissfia hade varit framme

 lite gunga med dockorna hann Thella med medans vi andra slet som djur i värmen.

Två filmer från dagen.
Thella blir stark


På tur med vagnen


Men sen fick hon allt dra sitt strå till stacken.
 

Lite kort från renoveringen i hall och toa
 några lister har kommit på plats, väntar på dörrkarmen till toan nu.
  gipsväggarna är nu upp så nu ska golvet läggas.

Måste bara berätta om min otoligt smarta man.......
Jo han kapade elkablarna på toan eftersom de skulle ändras om lite. På kvällen sen upptäckte jag att lampan i trappen upp inte funkade, trodde den pajat så tänkte inte mer på de. Senare upptäckte vi oxå att några lampor i vardagsrummet och ett elutag heller inte funka. Daniel kollade om de gått någon propp vilket de inte hade.
Sen när jag frågar om han kan ha kommit åt något inne på toan som gjort att de lagt av, då kommer han på att när han kapade elgrejerna så kapade han ju så inte strömmen kommer fram till dessa andra grejerna.
SMART DANIEL SMART.
Så nu lever vi i ett mörker tills han har lagt klinker och kaklat inne på toan.

Halv 9 var vi klara med alla grejer som skulle göras innan gästerna kom. Eller gäster och gäster. Vår Oliwer kom ju hem efter nästan en vecka utan mamma, pappa och Thella.
Innan de kom var Daniel iväg och köpte en kebab som vi delade på. Fick sälliskap av Thella oxå då hon inte kunde sova i bastun.


Tror kl var närmare 10 då vi hörde vår sons ljuva stämma från framsidan. Han hade lyckas snubbla precis utanför dörren och skrapat upp knätt. Vilken osis.
Men han blev genast mycket gladare när ett plåster och överaskningen kom fram.

Rex soldaten Oliwer Widén

 Thella var lite skeptisk till den nya Oliwer
 men efter att själv fått prova ville hon inte ge tillbaks den.

I denna värmen somnade inte barnen förens runt 11, då vi andra la oss.

Tisdag 30 juni.

Daniel åkte iväg till jobbet runt 11, då tog vi andra bussen upp på stan i värmen.
Köpte lite presenter till alla som envisa med att fylla år och komma till världen i denna värmen.
Sen tog vi bussen hem igen för att slänga barnen i poolen som vi tömt upp innan vi åkte.
Blev ett snabbt besök på stan var nog bara upp i nästan 2 timmar, men de räckte.
 lillebror pierrsa väntade på rostisarna
 syskonen bus äter frulle och mormor övervakar.
  gott och kladdigt med glass.

Eftersom Oliwer inte gillar att bada i mycket vatten, köpte Daniel en lite mindre pool i år.
Så Thella lätt skulle kunna gå i och ur. Tror vi struntar i att ta upp den vi hade förra året.
Tänkte först låta Thella ha den nya och Oliwer den gamla, men han verkar vara rätt nöjd över att bada i den Thella fick. Själv skulle jag önska mig en stora pool så man kan doppa hela sig och slippa tömma i och ut vattnet hela tiden. Får kanske bli till nästa år om man har några pengar över till de.
  
 Medans barnen badade sökte sig morfar till skuggan.

Efter maten och vi äntligen lyckas få Thella att somna tog mamma och jag en promenad till Mega för att kolla lite.
Hittade en cool klänning (jag som inte gillar sånt) Köpte den men har nu värsta besluts ångesten.
Sen nu i kväll (läs onsdag) när jag prövade märkte jag att dragkedjan skaver under armen vilket inte alls var skönt.
Så jag måste kolla om de går att fixa annars ska den absolut tillbaks.
 Är de här jag?????
Hittade lite till Thella oxå eller jag hittade en klänning och mamma köpte en pjamas och ett par shorts till henne.
 så himla fin klänning som jag bara måste ha till henne
 trosor att ha över blöjan när man ska sova (glöm inte såna Daniel)
 pjamasen mamma köpte till henne.

 Framåt halv 5 tiden kom svärföräldrarna förbi på en fika.
Skickade detta till Daniel för att göra honom lite avis. Tror jag lyckades.
 gott med fika

En lite film från när Thella badade efter fikat.
Thella badar


På kvällen efter att Daniel slutat jobba åt vi lite kvälls mat ute på alltanen, innan de var dags för allsång på skansen.
Blev morden i midsommer oxå men sen ropade John blund efter mig.

Onsdag  1 juli.

Ojojoj redan juli snart har ju hela sommaren gått. Thella börjar sin inskolning på dagis må vecka 34 huuu då är jag klassad som arbetslös. Någon som har ett jobb åt mig????? Nej tänkte väl de, blir till att gå på stortorget och hoppas på att någon vill ha ett ligg iallafall. (Ett skämt för er som inte fattade de)

Idag vaknade Thella redan kl 8, så de var bara att gå upp. Mamma färgade håret på mig, sen försökte vi få alla iordning så vi kunde åka ut till marieberg en sväng.

Skulle byta Oliwers star warsdräkt, då den färgat av sig när vi handtvättade den.
Var oxå inne på marieberg en sväng. Hittade ett linne åt mig, som jag också är lite veligt till då Daniel kommenterade att de inte var volanger hela vägen runt utan bara fram. Gissa om jag hackade upp mig på de.
Suck karlar alltså att de aldrig lär sig att bara nicka och hålla med.
   hmm ha kvar eller lämna tillbaks???

Oliwer har så länge velat ha en star wars tröja, så när vi var inne på KappAhl frågade jag om de hade någon.
Ja sa en tjej i rea stället. Oliwer sken upp men underläppen kom snabbt tillbaks då de bara fanns i försmå storlekar.
In på Lindex för att kolla där var deras star wars tröja helt slut.
Gick in på H&M för att kolla och efter MYCKET letande hittade jag 3 olika. Och alla fanns i hans storlek.
Vilken lycka så han kom hem med 2 st.
 
Förra gången de fanns i affären fanns de med fler färger och gubbar. Denna gång fanns en lila oxå med den svarta gubben på.
 Äntligen hittade jag en kofta med tryck knappar till Thella.

Innan vi åkte hem var vi inne på Willys för att handla lite grillat till kvällen. Svärföräldrarna skulle komma över på lite kvällsmat. Hem igen för att förberedda allt innan de kom runt halv 5.
Kom en skvätt regn precis när vi skulle sätt oss och äta, men de var väldigt lite.

 mamma tog över grillningen då Daniel behövde snabb duscha.
 de andra såg till att de gick rätt till

Thella kunde inte bestämma sig om hon skulle hoppa eller bada.
 
 barnbordet
 vuxenbordet
 självklart  blev de fika idag oxå.

Efter maten packade mamma, pappa och Pierrsa in sig i bilen och påbörjade sin resa hem till skogarna.
Vi andra plockade undan och stoppade barnen i ett bad. Tog lång tid innan de somnade idag, för de var väldigt varmt på övervåningen även idag.

Nu ligger Daniel i sängen och läser en bok, själv ska jag hinka i mig vatten och göra honom sällis.
Ha de så bra och tack för denna gång mamma, pappa  och Pierrsa. Ses snart igen.

familjenwiden

Här kommer jag skriva och lägga upp bilder om det som händer i vårt liv.

RSS 2.0