Shit vad hår de försvann :(

Igår var vi ju som sagt hos frissan Thella och jag.
Thella ville klippa kort och jag ville inte de. Så vi kom överens om att frisören skulle klippa ett mellanting. När hon gjort de lockade hon håret och hade i en massa färg.
Thella blev helnöjd och de var huvudsaken.
 
Nu ikväll tvättade jag håret på henne och insåg att de blev skit kort. Eller de blev inte så kort igentligen
men de blev väldigt mycket kortade hår att kamma än innan.
Tur de växer ut snart igen ;)
 
 Det var skit svårt att flätta de nu när de var så kort.
 Något längre innan.
 
Nå ja, Thella är super nöjd och de är de som är huvudsaken.
 
Efter jobbet idag var vi en sväng ute vid marieberg. Thella valde godis till kalaspåsarna och sen handlade vi på Willys. Skönt att få de gjort idag, då kan vi förbereda kalaset här hemma imorgon efter jobbet. På kvällen ska vi äta på Coco-thai och ev följer Daniels föräldrar med upp och äter.
Nu ska jag ta och bädda ner mig i sängen och vänta på John blund.
 
Ha de gött KRAM

5 åringens dag.

Imorse kom Oliwer upp extremt fort han var färdig klädd redan kl 07:08, och de händer väl ALDRIG annars. Thella var inte så svår väckt idag hon heller, men de tog ett tag innan hon fattade vad de var som hände. 
 Va vad händer, låt mig sova.
 ÅÅÅ fyller jag 5 år nu.
 Vad kan de vara?
 Bara roliga grejer.
 Nöjd 5 åring.
 
Efter paket öppningen, hjälpte Oliwer och jag henne med att få upp alla grejer ur kartongerna.
Sen fick de bli en snabb frukost, innan vi packade in oss i bilen och åkte till skolan och förskolan.
Thella och jag gick först med Oliwer sen gick vi ner till hennes förskola, där visade hon mig runt och vi var med under samligen när de firade henne. Sen åkte vi till Malins bageri och köpte fika bröd.
Vi hann bara hem och fika lite innan vi fick en drop in tid på klippning till både Thella och mig.
Toppen så nu är vi snygga i håret till kalaset i helgen oxå. :)
Lunchen åt vi med Daniel på Rosa deli på stan. Sen fort hem för att hinna möblera i dockhuset innan Oliwer skulle hem från skolan. Vi hann med lite fika och Sean banan filmen innan Oliwer åkte iväg på gympa träningen.
  Ny frisyren.
 Gött gött i gött gött.
 
Lite efter 18 kom farmor förbi för att låna med sig Thella hem. Så hon och jag följde med över och Oliwer kom efter träningen. Där blev de paket jakt med hjälp av ett snöre.
 
 
Tjoho en cykel, nu är de en tjej här hemma som längtar efter våren.
 
GRATTIS älskade unge på din dag.
 

Thella 5 år.

Va är de för en dag? Är de en vanlig dag? Nej de är ingen vanlig dag, för de är Thellas 5 årsdag 
Hurra hurra hurra.
 
Älskar dig!
 
 

 

Lite firande i förskott.

I fredags lyckades Daniel knappa runt på min telefon och helt plötsligt funkade den inte som den skulle.
Ja ok de var kanske inte hans fel, de har varit fel en längre tid men vi har inte riktigt märkt de förens nu.
Så igår åkte vi upp på stan för att lämna in den. Att vänta 2 veckor på att de ska fixa den är ju som att få ett långt fängelse straff, hur ska jag klara mig utan min Iphone???? En ruten jäkla Sony Ericsson får jag dras med nu, de går "bara" ringa och smsa. :(
 
 
Eftersom Daniel jobbar till 19 på Thellas födelsedag passade vi på att fira henne lite igår istället.
Hon valde kebab och en film, så de blev film mys i soffan innan bygglovs tittande i stora sängen.
 mums
 Chips och cola måste man får när man ska fylla 5.
 Sista natten som 4 åring. :)
 
 

Smålands och stockholms besökar.

I fredags kom mormor, morfar, morbror Pierre och morbror Peppe hit för att fira Thella.
På Lördagen följde Peppe och mormor med till Oliwers gympa för att titta på. Så kl 7 ringde klockan och vi gick upp för att hinna göra oss iordning i tid.
 numera tar sig Oliwer hellre fram så här :)
 
Efter gympan var de hem och duscha och äta lunch, sen åkte alla utom Thella och morfar ut till Marieberg för att köpa lite presenter till Thella och Mirabell.
 
På kvällen gjorde vi kasslergratäng och tittade på stjärnorna på slottet innan kudden kramades.
 Morfar har oxå fyllt år så han fick en present av barnen.
 Hungriga gäster.
  Thella blev lite firad
 Oliwer fick oxå sina presenter i förtid.
 Moster Malou hade köpt en super rolig present. En egen läxbok.
 Äntligen har Thella lyse i dockhuset tack mormor och morfar.  Stjärna på slottet. :)
 
På söndagen åkte smålands gänget hem lagom till vi skulle på simskola. 
Snälla Peppe väntade med att åka hem tills han skjusat oss fram och tillbaks.
Lite vila hann vi med innan de var dags att åka till Thellas gympa. 
 
Ja de var vår helg.

Bullbak

Nästa vecka blir våran lilla tjej 5 år, helt sjukt vad tiden går fort. Så nu har vi fyllt frysen med lite bullar inför kalasen som hon ska ha framöver. Några med kanel o några med vaniljsocker. Så nu är vi redo för 5 årskalas :)

Ledardag med gympan

I Lördags var de ledardag med gympan. Oliwer o Thella var med som demo gymnaster. Vi kämpade på från 10-15, var något trötta när vi kom hem. Men då stod det städning av hemmet på schemat. Till kvällis blev det blandad kompott. Oliwer o Daniel åt sibylla, Thella kokkorv o Daniel pommes, själv åt jag toast. Innan vi somnade helt utmattade gick vi i oss ett gäng kräftor, hade bara 20 st så vi slogs nästan om dem. Måste fånga fler i sommar. I söndags hade Thella simskola o Oliwer var på kalas. Jag åkte iväg på Thellas gympa medans hon fick stanna hemma o vila sig. Hennes förkylning började ta fart igen :( Ja det var vår helg. Den hår alldeles för fort tyvärr.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/525655/images/2013/pic_5103089fe087c32c6a6ff0d9.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/525655/images/2013/pic_5103089fe087c32c7175e72b.jpg" class="image">

Spel

Idag har de spenderats mycket tid i soffan under filten. Thella och jag började med att spela spökspelet några gånger. Efter de blev det Lattjo Lajban (Lattjo på tippen) 2 omgångar innan Oliwer och Noel oxå ville vara med. Himla roligt spel de där, de blev en hel del skratt både för stora och små.
Kan varmt rekommendera de :)
 

Frusen

Ligger nerbäddad i sängen brevid Thellis. Hon kollar barnkanalen o jag tänkte börja läsa lite i min nya bok. Den förra Ninni skrev var skit bra, hoppas på att denna är lika bra. Om inte annat får jag lite värme av godingen här brevid :)

Gympa/kompis dag.

Klockan ringde alldeles förtidigt idag. Helgen är kort o jag behöver mina sovmornar. Men idag var de gympa på oscaria emellan 9:30-12, så lite efter 9 var vi där. Daniel jobba så Thella fick snällt följa med. Hon var super duktig o höll sig på nedslags bädden där jag hade min station hela tiden. Hon målade lite, hjulade, målade, klättrade på mig, spela på mobilen o hoppa lite i groparna. Efter gympan hade vi ledarmöte, å de var inte klart förens lite innan 14, eller de var inte klart då. Men jag gav upp behövde få mat i magen. Hade lovat Thella korv o Oliwer Mc. Fast på vägen dit träffade vi på farmor o farfar, så Thella följde med dem hem o Oliwer o jag gick vidare till Mc utan henne. Träffade på Thellas bästa kompis o hennes familj så vi satt o pratade medans vi åt, sen blev de en liten pratstund med Daniels gamla klasskompis som oxå var o åt med sina barn. Så fort vi kom hem blev de duschen för Oliwer. Kompisen Robin kom över för att sova över. Vi var bjudna till svärföräldrarna på kvällsmat, så killarna hängde med över för att äta sen drog de hem till oss igen. Nu har Daniel varit inne o sagt till dem att de är dags att sova, hörs inget så kanske att de somnar snart. Jag gör om inte annat. God natt o sov så gott

Helgen

I helgen tog vi dagen som den kom. Lördagen plockades tomtarna ner i kartonger.Kristin o tjejerna kom för lite lek, prata skit o fika tajm. Kvällen avslutades med tacos o tv. På söndagen hade vi lång sovmorgon vaknade inte förens närmare 10:30. Fick lite bråttom då eftersom Thella o jag skulle vara på bio kl 12. Tingeling blev det. Efter den var de bara hem, äta något o sen göra sig klar för kalas. Medans Thella var på pyjamas kalaset så åkte Oliwer o jag upp till bion med Miranda o hennes mamma. Vi sågSune i Grekland. Bra film o ett bra avslut på jullovet. Kram

Bambi på hal is.

I Fredags var vi iväg till Rävgången med barnen o en kompis till Thella. Där nere möte vi upp Oliwers klasskompis Miranda o hennes familj. Barnen åkte hejvilt på isen. Men de hade blivit väldigt duktiga, Thella åkte nog inte alls förra vintern om jag minns rätt. Mirandas pappa hade isdubbs tävling med barnen. De fick öva på att ta sig fram med hjälp av isdubbarna han hade med sig. De var uppskattat o väldigt roligt att se på.

Uppdrag skrivbord

På dagens att göra lista stod de SKRIVBORD med stora bokstäver.
Thella tycker att nu när man fyller 5 måste man ha ett skrivbord, jag leker iallafall inte med spisen o 
dockorna längre var hennes argument.
 
Ja så idag tog vi tag i saken. Hon var något bestämd, de skulle vara ett som Oliwer har och man skulle bygga de själv. 
Först lämnade vi av Oliwer hos en klasskompis, sen vidare ut till Toy´s för present köp till en kompis till Thella som ska ha kalas på söndag.
Efter de blev de marieberg, skulle lämna in en klocka som Oliwer fick i julklapp på lagning.
 
Vi passade på att äta lite lunch medans vi ändå var där.
Thella åt hur mycket som helst, 2 stora pannkakor och nudlar från mig å lite sallad av Daniel.
 mätt tjej
 
Sen blev de Ikea för hela slanten, vi hade tänkt handla på Willys oxå, men de fick inte plats i bilen så de får bli morgondagens projekt.
Inne på ikea provsatts de stolar, tittades på bord, kände och klämdes på grejer, men till slut kom vi därifrån med ett skrivbord. Eller tja ett ihop plockat skrivbord att bygga själv. De fick bli att svänga förbi Daniels jobb för att få bänkskivan sågad.
 
Vi kom hem prick 16, då kom Oliwer och hans kompis hem till oss för att leka vidare.
Thella och Daniel började bygga ihop hennes skivbord och jag åkte och solade med Jenny.
När jag kom hem 1 timme senare var låd delen till skivbordet fortfarande inte ihop satt.
Nu var de så att de låg inte på latsidan, utan Thella ville bygga allt själv, så de var det som tog lite tid. 
 
 Akta pappa jag KAN själv.
 Å hej vad jag slår.
 -Ska jag hjälpa dig Thella? -NEJ jag kan själv.
 Koncentration.
 Lyckliga Thella som klara allt nästan helt själv.
 
Efter ca 3 timmar stod de äntligen klart. Nu saknas bara lampa, och skrivbords underlägg.
Sen ska Daniel ändra eluttaget så att hon får ut alla lådorna. Men de mesta är klart.

Borta bra men hemma bäst.

Igår morse gick vi upp redan kl 7, barnen sov lite längre medans Daniel och jag packade de sista.
Vid 8:30 började vår resa hem till Örebro, de var himla lite trafik och väldrigt lite snö på vägen hem.
 En som inte ville vakna.
 
Vi kom hem 11:30, då packade vi in allt, Daniel tog en dusch och gjorde sig iordning för att åka och jobba. Jag å barnen hjälptes åt att packa upp allt. Sen röjde jag bland alla tomtar, så nu står de på vardagsrums bordet och väntar på att få komma ner i sina kartonger. De blev oxå ett varv med damsugaren/damtrasan både upp och nere. 2 maskiner tvätt och en promenad till Coop med all
pappersåtervinning hann vi med innan vi däckade i soffan kl 19.
 
 Just ja papparkakshuset sa bye bye.
 Vätske pause innan vi traskar hem igen.
 

Helgen

Försökte lägga in ett inlägg förut om helgen nere i Hultsfred men de blev bara bananas av de hela.
Så jag raderade allt och gör ett nytt försök igen.
 
På lördagen var först Daniel och jag nere i Hultsfred för att kolla utbudet på family. Daniel hittade en tröja och jag 5 par strumpor till Oliwer. Roligare än så var de inte.
Vi mötte upp mamma på Willys innan vi åkte hem för att laga mat.
Daniel, jag och Thella åkte sen in till Vimmerby för att hämta en leksugen kusin Winnie.
Vi åkte direkt upp till gammelmormor för att fika med morfar, Pierre och Oliwer.
 
På söndagen hjälpte Daniel mig att ta fram Malous och mitt dockskåp. Sen blev de full lek med dem och tjejerna.
 
Innan vi skjustade hem Winnie till Vimmerby var vi ute och lekte i snön en sista gång innan allt smällte bort. :(
 
Framåt kvällen kom Pontus och Tim, Pontus skulle jobba natt så till Oliwers glädje skulle kusin Tim
 oxå sova över hos mormor och morfar. De lekte hela kvällen innan Oliwers hårda onda mamma skickade dem i säng vid 21:30. De var ju tvugna att vila lite innan nyårsafton ;) 

Nyårsafton i Vimmerby

I år firade vi in de nya året 2013 i Vimmerby hos syster Malou med familj, mamma, pappa, Pierre, Pontus, Tim, Tappo och Emils bror Olle var oxå med. Ett stort och glatt gäng. Tyvärr fick Pierre 40 graders feber så mamma och pappa åkte hem med honom till Fallhult efter maten. :(
 
  Systrarna Palmér.
  
  
Men vi andra höll oss vakna fram till 12 slaget, vi trodde aldrig barnen skulle orka, så vi sköt upp våra 3 raketer vid 21 tiden. Fast de hade vi ju inte behövt, för barnen vägrade somna. Lite segt var de sista timmen, men vakna var de. Vi hade dans stop och limbo tävlingar med tjejerna, killarna höll sig till Star wars film, datorn och ritandet. ;)
 
  Tomtebloss
 Lite klipp på you tube håller en alltid vaken :)
 
12 slaget firade vi ute på garage uppfarten. Fy sjutton vad massa raketer de firade av i Vimmerby.
De smällde överallt. Kanske inte lika mycket som i Stockholm förra året, men de räckte gott och väl.
  GOTT NYTT ÅR PÅ ER :)
 
 
 

familjenwiden

Här kommer jag skriva och lägga upp bilder om det som händer i vårt liv.

RSS 2.0