Leklandet i Hultsfred

Igår eftermiddag testade vi på de nyinvigda leklandet i Hultsfred.
Helt ok tyckte både stora som små. Vi vuxna kunde sitta på ett ställe och sen se eller höra dem nästan hela tiden. Fikat var oxå himla billigt och de är ju ett stort +. 
 
Tjejerna kämpade på.
 
 Oliwer var en aning svett han med.
 
 Vilken lyxa de fanns studsmatta.
 
 Tjoho nu kommer jag, ropade Winnsan.
 
Daniel satt och retade mig om att jag inte skulle kunna ta mig igenom de här rullarna.
Så tills slut gav jag upp och gick och testade, å trott eller ej men jag gled igenom hur lätt som 
helst. De gick inte lika bra för Daniel om vi säger så ;)
 
 

Tomten

Jo då tomten hittade hem till mormor o morfar oxå. En rätt rolig tomte, hen var lite vitsig med paketen :)
Barnen blev himla nöjda över sina presenter. Tack mormor, morfar o Pierre.

 Undrar vem de är till ?

Thella fick 

 

Oliwer hade oxå varit snäll

Båda barnen fick varsin glidare.

Måste bara visa ett av paketen Thella fick av tomten. Tur hon inte läser så bra än ;)

 

 

Några dagars jullov i Småland

 
Vi trotsade de dåliga väglaget o packade in oss i bilen på annandagen. Rätt mycket trafik o skitdåligt plogat. Resan tog 4 timmar istället för 3, men fram kom vi.                                  

Vi stannade till inne i vimmerby hos moster Malou, Emil o kusinerna. 
 
 

Juldagen

Man hade hoppas på sovmorgon men delar man säng med en leksugen Thella, så får man ge upp den tanken. :) Hon ville ner och leka med dockhuset.
 
Idag har vi plockat iordning alla julklappar o gjort iordning för morgondagen.
Så nu är vi ladddade och redo :)
 
Annars har Thella och jag prövat hennes nya bakgrejer som hon fick av farmor och farfar.
 
  Muffins är gott 
 Koncenrationen är på topp.
 Färdiga restultatet. Ser nästan ut som bajskorvar, men jag lovar
de är de inte. :)
 
Som ni säkert märkt i hela detta avlånga land har de kommit en massa snö även här.
  
Synd bara att plockbilen har semester idag, för de går knappt köra bil på gatorna här. :(
 
Daniel gjorde häromdagen lite exprement med färgat vatten. Å dag kom vi på de igen,
så nu lyser de så fint på våran trapp. :)
 
I fredags fick vi så fina presenter av några föräldrar på jobbet, å våran rektor.
 
 
God fortsättning på er nu.

Julafton 2012 hos Familjen Widén

Vi hade bestämt redan kvällen innan att ingen fick gå upp förre 8:00, och de funkade faktiskt rätt bra. ;)
Barnen började med att titta på tv:n på sitt rum och sen hittade de sina choklad tomtar vid små granarna.
 
Lite efter 9 traskade vi ner för att se om tomten varit vid granen och lämnat paket.
   Jo då tomten hade varit här.

Elaka som vi är, tvingade vi barnen att äta frukost innan paketen fick öppnas.
Annars hade de aldrig kommit och ätit efteråt.
 
  Lyckliga barn.
 
Oliwers presenter.
   plus en kikare.
 
Thellas
  
 
Vid klockan 14 var de dags att gå över till farmor och farfar för att fira jul med dem och faster Nina med familj. Vi började med att äta maten, sen kom tomten på snabbvisit och lämnade lite paket.
  Våra julfina barn.
 
  
    Spännande och lite läskigt med tomten.
  Men en kram fick han iallafall.
  Nöjda, glada barn.
 
Vid lite efter 21 orkade inte Thella och jag längre utan då gick vi hem för att sova.
Vi slocknade innan 22, Daniel och Oliwer kom hem runt 23, så julafton var en helt klart lyckad dag. :)
 
 

Vit choklad tryffel

I Lördags försökte jag ge mig på vit tryffel nougat. En mamma på jobbet hade med sånt i torsdags som vi fick smaka på. Super gott så receptet fick följa med mig hem. Å jag fick faktiskt till de riktigt bra.

Hur tänkte han här?

Igår när vi satt vid köksbordet med tända ljus fick jag se att ena ljuset droppade ner på duken. Släckte ljusen och försökte få bort stearinet. Gick sisådär, hur som helst vek jag ihop duken och skulle ta upp den i tvätten. Men de kom något emellan så duken blev liggande kvar på bordet.

Imorse hittade jag den så här.

 
Han döljde ju stearinen bra, men inte så snyggt  med lappen uppåt kan jag tycka iallafall.

 

Skön lördag

I lördags vaknade vi redan 8:30, Thella sov hos farmor o farfar å Oliwer o Noel lekte på Oliwers rum. Daniel o jag gjorde oss iordning o åkte ut till toy's och Willys för att handla de sista till julen. När vi kom hem kokade vi korv och pavkade lunch väskan för att gå ut till pulka backen här rakt över vägen. Det blev några åk innan magarna skrek efter mat. Det smakade helt ok ute i kylan. Sen blev det mer åk nerför. Oliwer tyckte de var skit kul, någon hade byggt ett stort hopp som han for fram i. Thella tyckte de gick alldeles för fort, så hon och jag hick bort till den lilla backen vid vår tvättstuga. På kvällen kom Noel över igen för att bytta julklapp med Oliwer. De blev helnöjda båda två. Noel fick star wars lego o Oliwer biobiljett o en star wars bok. Vi avslutade kvällen med lite wiispelande.

 

Pyssel Thella

I Torsdags när jag hämtade hem barnen efter jobbet, hade Thella massa pyssel på sin hylla. :) För några veckor sen bad fröknarna på hennes fsk om en glasburk o en figur på 5-7cm. Jag gav som förslag på olika tomtar eller andra små prydnadsgrejer. Men NEJ då vår envisa lilla tjej skulle ha en av pappas egen målade små otäcka figurer. Ja andra hade små tomtar el vita duvor, men Thella var rätt ensam om sin iallafall. ;) De syns inte på bilden men det är glitter o små stjärnor som far runt närman skakar på den. Hon hade gjort en ljus lykta till men de har jag missat att ta kort på. Ja pyssla de kan jon iallafall.

Pepparkakshuset 2012

I söndags var det dags att göra årets pepparkakshus. Jag fick den äran att sätta ihop de, då Daniel åkte och jobbade. Det blev bara en bränn blåsa på fingret i år. Sen fick barnen skötta garneringen. Det fick klart godkänt tycker jag allt. :) Medans barnen gjorde klart huset, fixade jag fikat till gästerna som kom för att fira mig. Allt egen bakat stort + till mig ;)

Resultat

Fick hem min egen gjorda godis skål för några veckor sen. Men nu är den fylld med julgodis :) Kanske inte super fin men den fyller sin funktion :)

Coco Thai

I torsdags när jag fyllde år blev det inte så mycket firande då Daniel jobbade. Så istället hade vi bestämt att vi skulle ut o äta på fredags kvällen istället. Barnens favis resturange är Coco Thai så det fick bli ett besök där. Himla mysigt o gott.

Bästaste Emma

Igår när jag kom hem från jobbet låg det ett paket i brevlådan. Bästaste Emma hade varit här med en present till mig. :) En urgullig tomtemor fanns de i paketet. Tusen tack Emma den gör sig så bra i min samling.

Mer snö

Idag har de baske mig snöat hela dagen, eller iallafall efter att jag gick upp ur sängen efter 10 :) Efter att vi städat av här inne o ätit lite frulle gick vi ut för att leka av oss lite. Jag skottade o barnen åkte pulka o gjorde en snögubbe. Kan nog tycka att de räcker med snö nu om jag ska vara ärlig.

Lucia 2012

Oliwer hade lucia firande i tisdags morse i matsalen med sin klass. De var himla fint och de sjöng jätte bra tyvärr kunde jag inte ta några kort, så mobilen inte samarbetade med mig. Fick bli ett kort efteråt istället.

Thellas lucia firande var den 13 dec kl 8 på morgonen, jag skulle igentligen haft semester men fick hoppa in och jobba då en kollega blivit sjuk. Nu fick jag istället vara med på jobbets lucia firande.

Thella hade dekorerat ett eget hjärta på förskolan.
 
Jag slutade tidigt så barnen och jag passade på att baka pepparkakor medans Daniel jobbade.

När Daniel kom hem firades jag lite till med 2 böcker och en lott. :)

 

Granen.

Ja de här med gran är ett projekt i vår familj, mamman (de vill säga jag) vill ha de på mitt sätt, och resten av familjen på sitt sätt. Förra året gick jag efter och plockade bort grejer och rättade till.                I år har jag bara gett upp allt och överlåtit pyntandet till man och barn. Här är restultatet. 

Självklart hänger vår "stjärna" tomten högst upp.

Nya tomtar har oxå hittat hit.

GIssa vem som vill ha dem i granen ?

Eget julgrans pynt är jag allergiskt mot, men i år får jag snällt ha kli på hela kroppen

för de verkar förökat sig i jullådan :/

Gympa helg

Förra helgen gick i gympans tecken. På fredags kvällen var det kommunfest för alla kommunanställda. Så då var de liv i luckan fram tills 12 slaget. Martin Stenmarck, Andreas Lundstedt , Velvet mfl uppträdde. Martin är ju bara såååååå bra.

Lördagen började kl 7:45 då klockan ringde. Vid kl 9 var vi på Idrottshuset för dagens genrep. Thellas var 9:25 men Oliwers var inte förens 11:30. Vi var klara lite efter 12 och då rullade bilen hem för lite lunch intag och kläd ombytte. 14:20 var vi på plats igen. Och 15-17 höll Soaren på, efter de hade Oliwers grupp fått i uppgift att städa av läktarna. Vi var hemma igen lite efter 18. Somnade himla gött på kvällen efter lite mat o en dusch.

Söndag: Thella som fortfarande är förkyld hoppade sista simskolan för denna termin. Hon har tyvärr missat de 3 sista gångerna pga den här super sega förkylning :( Men på kvällen var hon med på sista gympan. Vi hade bara ett kort pass o avslutade med egen fikakorg.

Fredagens höjdpunkt

 

Lördagens AGF Soare

.

 
Söndags gympan.
 
                 Uppvärmning. Hopp
 Ringar
 Medaljen.
 

 

Tidig födelsedags present.

Förra fredagen efter jobbet tvingade min familj mig att leka "fågel, fisk el mitt emellan" Jag hittade tills slut fisk gömstället :) Min urgulliga man tyckte jag behövde min födelsedags present lite tidigare, en värme filt, nu när jag var så förkyld o frusen. Han kunde inte ha köpt något bättre jag älskar den.

Nu är de vit.

Snön har som sagt hittat till oss oxå. Detta är taget förra veckan på onsdagen. Så vi har mer snö nu. Tycker att det räcker o blir över nu, men tyvärr ska de visst snö i helgen oxå :(

Händig man o dotter.

Förra veckan när snön hittade till Örebro, fixade Daniel o Thella min cykel så nu kan jag trampa säkert till jobbet. :) Tack älsklingar ni är bäst.

Färdig keramik

För några veckor sen var vi på Camillas invigning av hennes keramik verkstad. Å nu har de färdiga resultatet hittat hem till oss :)

Saffrans kaka

Saftig Saffranskaka.
 
matfett och ströbröd till formen.
200 g smör el margarin
0,5 g saffran
3 dl socker
2 ägg
1 ½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 
1. Sätt ugnen på 175 grader
 
2. Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
 
3. Smält matfettet.
 
4: Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret. Blanda det med det smälta matfettet.
 
5. Vispa ägg och resten av sockret poröst. Rör ner matfettet och mjölken. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner de i smeten. Häll smeten i formen.
 
6. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter.
 
7. Låt kakan stå i formen på ett galler i ca 5 minuter innan kanten på formen lossas.
 
8. Servera gärna kakan med rårörda hallon och vispad grädde.
 
( Jag strödde bara lite florsocker på och de räckte gott och väl. )
 
 

1a advent

Om ni undrar vad jag gjort hela dagen idag så kommer lite uppdatering här. Först röjde vi i barnen rum, ( barnen o jag eftersom Daniel åkte o jobbade) sen fortsatte vi nere på nedervåningen. Vi började med att sätta en lussedeg på jäsning. Efter de åt vi mat, slog på stort o gjorde söndags soppa (köttsoppa på burk) sen var det dags att baka ut lussebullarna. Det blev Thellas o mitt jobb, Oliwer fotade och övade på julsångerna. Sen var de äntligen dags att plocka fram alla tomtar. Jag brukar alltid ta fram dem tills min födelsedag, men i år fuska vi o tog fram dem redan nu. De är så himla fint, vill ju hade de länge men efter jul bill jag alltid ta ner de så fort de bara går. Vi känner oss rätt redo för julen nu, bara ett gäng julklappar som saknas. Kollade på sista minuten resor nu ikväll, fundera allvarligt att skita i julklappar o åka på en resa istället ;). Alla varma vinterkläder åkte fram ikväll, verkar som att kyla kommit för att stanna nu. Måste sova nu är helt slut i kroppen. P.S Det är inte jag som köpt tomtarna i trappen, jag köper alltid en av varje INTE 8 av varje.

Saffranskakan

Här kommer receptet Malou :)

familjenwiden

Här kommer jag skriva och lägga upp bilder om det som händer i vårt liv.

RSS 2.0