Dags för lite uppdatering

Vet jag har varit super dålig upp att uppdatera den senaste tiden, men har man gäster så har man gäster.
Å nu har de tyvärr åkt hem saknar dem redan, grina till och med en skvätt igår. Ja jag vet jag är blödig men de bjuder jag på. Saknar man dem så gör man.
Daniel har redan bjudit hit dem v 12 igen haha.

Just nu ligger Thella och sover, Oliwer ligger i våra sängar och ser en film och Daniel är och jobbar.
Själv sitter jag här och tänkte blogga men Oliwer var nyss här och blinkade med sina stora blå, han ville att jag skulle komma in och ligga brevid honom. Så de blir nog till att göra de för vem kan motstå hans blå.

Å vad spännande nu vakna Thella oxå, shit vad jag längtar efter Daniel nu han som inte kommer förens runt 7.

Resten av veckan som gått

Får väl ta och att fortsätta på Onsdagens kvällen

Hade missat lägga upp några kort från kvällen.
 mumma med körva tyckte Emil och Oliwer.
 Efter badet lyckades Thella lura till sig Oliwers rester
 Winnie hade lite mys med mamma efter badet.
 Malou och Winnie är redo för John Blund

Torsdag 19/2
Daniel körde iväg med Oliwer till dagis och vi andra tog de lugnt.
 Daniel visade vilken bra man han var och röjde upp efter frullen.
 Thella hjälpte till
Helt plötsligt försvann Daniel men till slut hittade jag honom här
  Såg rätt mysigt ut.
 Lite avis är allt Thella när mamma eller pappa kollar in Winnie.
 Små kusinerna hade ett litet snack.

Runt 12 kom vi i väg till Marieberg. Vi började med att ta ett snabbt varv på Ikea.
 Emil ser så road ut så.
Sen åkte vi vidare till Marieberg, de stora grabbarna var och kollade på dataspel, Malou och jag tog små tjejerna och kollade på lite kläder. Hittade ett par jeans som Oliwer ska få av moster i födelsedags present.

Killarna åkte hem lite tidigare med Thella eftersom vi var tvugna att hämta hem Oliwer från dagis (dålig servis på dagens dagis, klart ungen kunde fått stannat över natten tycker man ju)
När vi kom hem så hade snälla Emil börjat måla var trapp.
  Såg riktigt bra ut. Eller de gör de ju alltid när man själv slipper jobba.
Under tiden började jag med kassler gratängen (fick faktiskt hjälp av Malou) Malou gjorde en kladdkaka (hon fick hjälp av Thella med att äta upp smeten) och Thella kolla till Winnie.
 hej kusinen  oj vem är du?
 mums Malous goda kladdkaka Oliwers favis.
 ge mig merrrrrrrrrrr
 Kokt potatis till morgondagens lunch (stekt potatis)
 + = dagens kvällsmat
 en äppelpaj fick vi ihop oxå.
Svärföräldrarna kom över en sväng efter maten för att säga hej till våra gäster och kolla in lilla Winnie.
Men de var inte så länge Lasse hjälpte Daniel att få upp en lampa inne i vardagsrummet över tvsoffan, sen fick han sätta upp den ute i hallen själv.
 inte världens snyggaste lampa men de lyser iallafall.

När barnen somnat hamna Malou framför datorn och jag i min säng för att kolla på mina tvprogram. Jag fick sällis av Winnie alltid lika trevligt. Till slut hamnade de stora killarna hos mig oxå. Fanns inget att göra när Malou hade snott en av datorerna.
  Finns de hjärterum finns de stjärterum som de brukar heta.

Fredag 20/2
Morgonen startade runt 8 då barnen tyckte de var dags att gå upp. Daniel började jobba kl 10 så vi andra fick klara oss utan honom.
skynda dig nu brosan så vi kan busa lite.
 vad händer här då?
 jasså Thella använde brosan som häst.
Jag ska hjälpa dig loss så vi kan leka lite.

Efter frukost och jag lagt Thella tog Malou och jag tog med oss Winnie och Oliwer upp på stan. Emil fick stanna hemma med den sovande Thella.
 Oliwer åker buss

Vi skulle upp och byta jeansen Malou köpt åt Oliwer skulle ha en mindre storlek. Jag hittade ett par skit snygga jeans och 2 t-shirt åt Oliwer som han ska få av mig i födelsedags present. Vilka lycka han får bara kläder hahahaha men ibland kan livet vara hårt. Daniel kommer nog vara den snälla i vår familj så han kommer nog köpa star wars lego. Själv tycker jag att de räcker med sånt nu ett tag. Han får ju inte plats med allt.
Snälla Emil fortsatte att måla lite till här hemma i trappen när vi kom hem.
Thella kollar så de hela går rätt till
Jag och Malou fixade den sena lunchen som bestod av stekt potatis, kassler och ägg. Oliwer slängde i sig lite innan hans kompis Neo kom och hämtade honom. Han skulle få följa med honom till Lek och buslandet. Lite nervös var jag allt till att skicka iväg honom, men å andra sidan har han blivit jätte duktig där borta. Så de var rätt skönt att lämna bort honom en stund. Plus att han hade super kul.

Vi andra som stanna kvar hemma passa på att slappa så mycket vi bara kunde. Eller tja jag kommer helt ärligt inte ihåg vad vi gjorde.
 Jo just ja Malou färgade mitt hår
Emil sov lite.
 Thella skötte busen
 Winnie hade fullt upp med att bara vara söt.
På kvällen gjorde vi klämda mackor (jag åt varma) och under tiden jag höll på att göra iordning dem satt Emil med Winnie i köket. Malou började kommentera hans fötter å hur skitigt de måste vara hemma hos oss.
Tyvärr kunde jag inte göra annat än att hålla med henne, men efter en dags arbete i den skitiga trappen kanske gjorde sitt oxå.
  hmmm kanske dags att ta fram skurhinken igen?
 Thellis efter badet.
Till maten kollade vi på Oliwers favis program Barda.
 spännande
 han började som en tuff kille men
 hamna hos mamma och pappa tillslut.
Efter att ha skickat Oliwer i säng blev de lite Let´s dance och buzz innan sängen kallade runt halv 1.

Lördag 21/2
Idag skulle Oliwer iväg på maskerad kalas hos sin dagis kompis Isak som fyllt 4 år. Daniel, jag och Thella följde med honom till kalaset sen åkte vi till affären och köpte de sista vi behövde till kvällens tacos.
Kalaset varade i 2 timmar och detta var de första kalas han stannat helt själv på, shit han börjar bli stor nu vår kille.
Snyft bara ca 1 vecka kvar tills han blir 5 år.
 kalas killen kom hem med godispåse tur de var lördag.
 söta Thella sover som en stock, tyvärr var vi tvugna att väcka henne eftersom hon bajsat innan hon somna. Så de blev bara en 15 minuters sömn idag.

Nå ja efter kalaset kom Emma, Fredde med barnen förbi vi skulle kolla lite på en resa som vi tänkte boka.
De hela slutade med att Fredde och Daniel åkte ut till marieberg för att boka hos en resbyrå istället för över datorn.
Så nu mina kära vänner den 2/6 drar vi till Bulgarien i 2 veckor. Ska bli så himla skönt. Vet inte riktigt vad jag ger mig in på men de kommer nog gå bra har ju med oss Emma och Fredde och de kan ju sånt här.
Längtar massor. 
Tyvärr missar vi Pierres och Linus student men har kollat med Pierre så han tyckte de var helt ok, antar att Linus oxå tycker de. Man kommer ju inte se dem så mycket iallafall på studenten, de festar ju med sina kompisar på kvällen. Får helt enkelt fira dem senare när vi kommit hem. Oliwer sötnosen ska inte med om man måste ta spruta. Hoppas verkligen inte han behöver de för de skulle var tråkigt att åka på en familjesemester utan honom.

Undertiden papporna var ute på Marieberg och fixa resan, stanna vi andra här hemma med alla barnen, var faktiskt som ett litet minidagis här hemma en stund.
 
Maja,"fröken"Emma, Winnie, Amilia,Oliwer och Thella.
 Emma med lilla Winnie.
Lite coolt att Maja, Winnie och Thella är födda samma år.
 Medans vi andra tog hand om barnen passa Emil och Malou på att äta lite.
Lägg märket till Emils 2a kebab sen han kom hit i tisdags. Å en till kommer de nog bli innan han åker hem.
Törs nästan sätta en 100:- på de.

Fredde och Daniel kom hem igen lite innan 4 då åkte fam Eriksson/Karlsson vidare och jag började förberedda kvällsmaten. Emil och Malou fick besök av Malous kompis Becka och hennes kille som flyttat till Västerås.
Undertiden de fikade och pratade lite skit förflyttade sig fam Widén till övervåningen för att klippa man och son.
Runt 7 åkte gästerna hem igen och vi andra plocka fram tacosen och satte oss framför tv:n för att kolla Wild Kids och Melodifestivalen.
 En super trött Thella fann jag på golvet när jag lagade mat.
 Nyklippta killar.

vad har man att säga om Melodifestivalen då? Nja inte mycket de är verkligen bara skit i år. BWO som brukar ha bra låtar hade bara skit i år. Molly sjunger ju hur bra som helt men de är ingen schlagerlåt den kommer nog spelas mycket på radio men inte gå hela vägen. EMDs låt var den ända som var lite fart i och man fastnade för.
Så nja å år är de inte super skoj att se på . Återstår att se vad de är för skit låtar nästa vecka.

Efter melodifestivalen spela vi några omgångar buzz men idag orka vi inte med allt för många de är jobbigt att ha gäster en sov så fruktansvär lite. Men de får man ju fixa till när de åkte hem för de är super kul att ha dem här.

Söndag 22/2
Imorse ville verkligen inte ögonen öppna sig, tyvärr ville Oliwer och Thella upp redan lite efter 7. Men eftersom jag har en så himla gullig man så tog han barnen och jag la mig i Oliwers säng för att vila lite till, sova gick de sisådär med för våra barn går inte ställa på ljudlösa. En miss i tillverkningen å försent att reklamera.
Så kl 9 var de bara att gå upp. Under tiden jag  halvsovit  hade Oliwer fixat till sin nya frisyr lite, han tyckte pappa hade missat lite, så han tog nagelsaxen och klippte lite på luggen. Som tur var syns de knapp så de gjorde inte så mycket. Men lite skäll fick han allt.
 Oliwers lilla hyss på morgonen
Bad Oliwer hämta mig ett par trosor kom tillbaks så här
 nya modet
 pang pang på er.

Innan frukosten ville Oliwer måla sig som de i Barda vilket han fick så han placera sig badrummet medans Daniel och Thella duschade.
 kanske inte med kläderna på 
 detta var bättre
  koncentrationen.
 färdiga resultatet.
Hans pappa var inte sen att hänga på måleriet, så när vi andra satt vid frukostbordet kom denna fulling ner   bläää å denna lever jag med
Sen lektes de barda i vardagsrummet hela förmiddagen medans jag var ute och skottade undan all denna j.... snön.
  
 
När kriget var över slängde vi Thella i säng, Oliwer hamna framför en film, Malou och Winnie somnade i våra sängar och vi andra jobbade i trappen.
  här har vi slitit idag.

Efter lunchen (gamla rester) lämnade vi gästerna hemma och tog oss ut i snön på en promenad. Daniel och jag tog varsit barn i bulka/bob.  Var ute i nästan 2 timmar, barnen samarbetade inte alltid om man säger så. Thella kom på att storebrors bob var mycket roligare än hennes bebis pulka så hon skulle inte sitta i den. Utan slängde sig ur HELA tiden. Å Oliwer ville inte att hon skulle sitta på hans. Gud vilket liv de var.
 Vilken lycka att få åka med storebror
Oliwer var lite förstor för Thellas pulka

Nå ja vi kom hem hela och med lite frisk luft i lungorna.
Daniel och barnen stanna till hos farmor och farfar jag traskade hem för att börja med maten och städa av efter oss i trappen.
Ikväll blev de makaroner och falukorv värsta lyx käket. Men de gick ner de med.

Nu ska jag ta och göra de andra sällskap i tvsoffan tror Beck har börjat nu.

Vi hörs kram





 



Äntligen är de här.

Tisdag 17/2
Jajemen igår kom dom då äntligen, som man har längtat ååååå städat. Inte för att de hade någon betydelse för nu ser de ut som 7 svåra år dragit förbi på 1 dag. Men vad gör de blir till att städa igen när de åkt hem.

Igår innan Malou å hennes lilla familj kom så hann jag tvätta ett x antal maskiner, riva lite bård, förberedda maten, vika tvätt, hänga tvätt och söva ett barn. Tog föresten denna bild på väg ut till tvättstugan.
En bild säger ju mer en 1000 ord.
 Thella passa på att spela lite tvspel medans Oliwer var på dagis
 Ja det var dagens tvätthögar Thella hjälper till att fylla dem

Så när de kom runt 2 var de bara att sätta sig till ett dukat bord, inte dåligt.
Inte för att de var något lyx käk makaroner och körv. Men de gick ner de med.
 Emil nu måste du äta upp allt du tagit till dig sa Oliwer till honom.

Efter maten lämna Malou och jag barnen hemma hos papporna och åkte till Coop för att handla
Trodde att de skulle gå fort att handla utan man och barn men Malou var nog fasen nästan värre att ha med sig, men å andra sidan kom man ju hemifrån ett tag och de är värt mycket. Så tack för att du tar sån tid Malou ;-)
 Gullungen gör sitt premier besök i Örebro.
 Lite packning hade de oxå med sig. (de på bordet är vårat)
 Thella hamnade hos Emil så fort de kom
 Världens starkaste mamma. Eller inte men tunga var de.
 kusinerna har ett litet snack.
 Oj vart har jag hamnat?
 Winnie tycket inte nappen var så viktig, men shit så söt hon är.

På kvällen fick Emil sin efterlängtade svampen kebab Daniel var inte sen att hänga på den , Malou och jag dela på en rulles speciell (kebabrulle) och Oliwer mumsade glatt i sig ett helt Happy Meal.
 ja då äter vi igen, gör inget annat här hemma.
När barnen somnat passa jag på att steka lite fläsk kotletter inför morgon dagens mat. Sprang emellan spisen och tvättstugan. Tur man är kvinna.
  En riktig husmor känner jag mig som
 hmmm ska man var släkt med henne?
När mat och tvätt var klar hamna vi i soffan för att kollade på en film. Riktigt trevligt.
Runt 12 var de dags att krypa ner i sängen för en lite stunds sömn innan nästa hårda dag började.
 Oliwer vaknade till när vi gick och la oss så han kröp ner i vår säng

Onsdag 18/2
Kl halv 9 vaknade Thella så då vart de liv i luckan.
 Flugan Thella anfaller
 Akta bajset anfaller

Oliwer skulle till dagis men som tur var hade de lilla hasaloppet (skidvasa) så de började inte förens kvart över 9. Å snälla Malou följde med Oliwer och mig bort till fotbollsplanen där loppet skulle vara.
 Här är de samlade de små liven
Malou och jag svängde förbi konsum för att handla blöjor till Winnie innan vi åkte hem igen för att äta frukost
 Ja alla sätt att äta frulle på är tillåtna tydligen.

Daniel åkte till jobbet och Emil parkera sig framför datorn. Malou och jag tog de små med oss på en promenad som visst varade i 2½ timme. Var uppe en sväng på stan för att köpa pålägg sen blev de så att vi hämtade upp Oliwer på vägen hem igen. Kallt om benen var de men himla skönt för kropp och själ.
Thella vägrade sova under heltiden så henne slängde vi i säng efter att hon fått i sig lite mat.
 mamma på stan.
 Moster Malou hjälper till så lite av maten hamnar i munnen å inte under stolen.
 Oliwer i skåpet vad har du för dig ???
 jo jag stod visst vid spisen idag oxå.
 Blev lite Thella matlådor alltid bra att ha.

När alla var mätt och glad tog vi de lite lugnt en stund medans Thella sov.
 Malou och Winnie kollade på en film
 Emil och Oliwer spela tvspel
 Jag hade tänkt blogg men Thella vaknade efter 30 minuter och vill inte alls sova mer
 
Ja sen gick timmarna hur fort som helst, så vid lite efter 5 var de bara att börja med kvällsmaten.
Fasen gör ju inget annat än att slava framför spisen.
  stor familj är inte min grej fasen vad mat man skulle behöva laga.
Emil och Malou roade barnen medans jag fixade kvällisen.
 ja Thella sitter bra på den armen
 imse vimse spindel sjungs de här

Daniel som helt hade tappat tiden idag kom hem runt halv 7. Han ´jobbade till 18 idag fast han slutade 17. Ja han har inte alla hästar hemma de vet vi ju redan.
Så vi andra åt innan han kom hem, hann bada Thella oxå. oj ja de är väl lika bra att erkänna på en gång för de kommer komma som bildbevis i malous blogg. Jo jag hade sönder kranen till badkaret å nej de var inte med mening.
Å jo Emil kunde fixa de provisoriskt så både Oliwer Winnie kunde bada efteråt.
 en lycklig tjej i badet
 Vad händer här då?
Måste vara något intressant för alla är samlade
 ah en nakenfis till får njuta i badet.

hmm har funderat på en grej. Undrar vems rumpa Winnie kommer få?
 pappas eller  mammas?

Haha nej nu ska jag ner och göra mina gäster sällskap ha de så bra för de ska vi ha.

kram


Imorgon smäller de

Jajemen imorgon kommer de ÄNTLIGEN så som jag längtat.







Puss på er ses imorgon

Så idag har de städats och fixas här hemma, Daniel kommenterade de hela när han tyckte att jag stimma upp mig för mycket. De är ju f.. ingen julstädning de är bara Malou och Emil som kommer.
Men hallååååååå de måste ju se någolunda fint ut iallafall.
Å nu börjar de likna något, båda våningarna är skinande rena nu. Ska bara torka av toagolvet i morgon.
Har tvättstugan hela dagen imorgon oxå så de finns att göra, ska ta med mig Malou när hon kommer för att handla.
Får väl ta och gå igenom vad man ska ha för matsedel resten av veckan.

Hittade Oliwer så här imorse när han igentligen skulle sätta på sig kläder.
Man undra ju lite hur han tänkte här?
 
 Thella orkade inte vänta på att jag skulle sätta på henne kläder så hon drog

Annars så har vi hunnit med att var ute en stund i de underbart kalla vädret, efter att Thella sovit och vi fått lite mat i magarna hoppa vi i kläderna och röjde järnet ute en stund.
  Daniel matade barnen med honung
 lite fotboll med mamma är skoj
 himla boll att rulla iväg så där
 nej nu ger jag upp
 Oliwer bakade en traktortårta
 under tiden tröttnade Thella på oss och drog till grannen.
För att mamsen skulle göra lite nytta drog jag barnen ett varv runt gräsplätten på framsidan (inte vår lilla utanför fönstret utan den mot vägen.)
  mera tyckte Thella
 Men pappa skicka ner henne för backen istället, de gick hem de oxå.
 Sen fick pappa dra barnen lite.

När vi kom in igen började jag med plättarna och Oliwer å Daniel började planera deras hemma simskola.
Daniel har nämligen kommit på att de ska öva lite grejer här hemma i badet, sånt som Oliwer inte törs göra på sin riktiga simskola. Tror de skrev upp 10 övningar som Oliwer ska klara utan gnäll och när han gjort de ska han få en present. Tror nog detta kan vara en bra grej för direkt efter att de skrivit upp allt ville Oliwer gå upp i badet och öva.
 Daniel drar övningarna för en koncentrerad Oliwer
 å är det denna jag ska få om jag klara allt??
 nu kör vi pappa på en gång.
 Thella mumsa majskrokar istället

Ja så grabbarna försvann upp i badet och jag hamnade framför spisen med min bunke med pannkaks smet, Thella hon lekte på golvet. Jag passa på att ringa Eva och prata lite skit oxå en annan kan ju göra 2 grejer samtidigt.

 vilken skönhet
 hälften av smeten kvar
 25 pannkakor klara för frysen
 jo då de gick ner oxå, ca 40 pannkakor blev de. Tog "bara" 1½ timme att steka
  städa upp efter sig har hon redan lärt sig.

Efter 1 timme i badet tyckte jag att de fick räcka för grabbarna båda var super nöjda med dagens insats. Oliwer hade redan gjort en massa framsteg. Han hade tex doppat öronen, bubblat med munnen. Sånt som han inte gör på simskolan för de är för otäckt. Ska ta och skriva ner allt de ska öva på så ni får se de. Men de får bli en annan dag.

 En trött badkille mumsar pannkakor och tittar på bompa.
 Så här ser de ut när mamma städar. Fasen vad leksaker vi har.
Å då har vi en massa mer på vinden.

Ska ta och bädda ner mig nu är en dag i morgon med, tvätt ska tvättas, sängar ska bäddas och mat ska handlas.

Kram på er.

Vet inte när jag kommer blogga nästa gång eftersom Emil kommer så finns de risk för att min dator kommer vara upptagen med dataspels nördar.

Tjao






GRATTIS LUDWIG PÅ 15 ÅRSDAGEN

Hoppas du får en bra vecka i snön, ses v 11.




Kram från oss i Örebro

Söndagen i familjen Widéns hem

Morgonen började kl 8 eller den hade börjat tidigare för några av oss. Men jag klev inte upp förens då.
Sen blev de röj, Daniel fortsatte med vinden och jag städade av övervåningen. Barnen var mest i vägen som vanligt när de är något sånt som ska göras.
 När Oliwer skulle klä på sig fanns de så mycket annat att göra.
  Jo Thella satt faktiskt still en stund undertiden jag damsög.
 oj idag tog de "bara" 2 timmar att få på sig kläder.
 storstädning av Oliwers rum.

Hittade lite kort på kameran som inte jag tagit, har starka misstankar om att de är sonen som varit framme.
 syster yster
 pappas snygga tröja (tror de är de han vill visa)
 min dataskräm, å mina underbara barn. (tror de vad de han få fram)

När städningen upp var avklarad käkade vi lite frulle och skicka Thella i säng. Sen blogga jag lite om gårdagen och de andra sköte sitt.
Fixade lite mat oxå innan de var dags att lämna in Thella till farmor och farfar. Vi andra skulle iväg på Oliwers simskola. Eftersom han inte skötte sig förra gången ville jag med idag så jag kunde ha koll på han.
Å faktiskt så verkade de hjälpa idag var han inte alls lika fjantig som han var sist, å han gjorde nästan allt eller han gjorde allt men kanske inte på en gång. Vi köpte simglasögon åt honom idag så jag tror de hjälpte en heldel.
 

Efter simskolan åkte vi hem igen, Daniel och Oliwer gick bort till farmor och farfar medans jag städade av lite till här hemma. Kanske inte fullt så mycket som de var tänkt (jag gjorde en "daniel" och hamnade framför datorn istället)
Så de får nog bli att storstäda nedervåningen i morgon.

Halv 5 traska jag bort till svärföräldrarna för att hämta Oliwer, vi skulle ju på gympan.
Lämnade in Oliwer och gick sen en promenad med en annan mamma, en lång härlig promenad på 1 timme som slutade med att jag hade värsta skoskaven under foten hur nu de gick till.
När vi kom tillbaks till gympan tog de ett tag innan alla vilda ungar kom ut springande till oss i omklädningsrummet. Oliwer hade med sig en av fröknarna båda såg lite halv glad ut så jag trodde de hade hänt något. Men fröken frågade Oliwer om han ville berätta hur de hade gått. Sen säger hon att de hade gått super bra idag och skiner med hela ansiktet. Super kul att höra. Dagen har verkligen varit helt toppen när de gäller Oliwer. Både simningen och gympan gick toppen idag å nästa vecka är de lov för båda grejerna.
Promenaden hem gick oxå bra förutom att Oliwer som var super pinknödig var tvungen att stanna vid varje snöhög och leka. Kom hem tillslut.

Under tiden vi varit på gympan hade Thella och daniel röjt lite mer på vinden. Daniel hade fått den briljanta iden att ta ut alla kartonger med gossedjur för att ta fram dem igen. En mindre genom tänkt tanke kan jag tycka så här i efterhand. Eller jag hade redan avrått honom att göra de men karlar gör ju inte så ofta som man säger.
Så när vi kom hem till mitt hem som var städat på morgonen såg de ut så här.
 hade visst lite mer gossedjur än vad mannen hade räknat med.
  de som var så ren och fint innan.
Oliwer och Thella röjde runt som bara den bland alla gossedjur, Oliwer hann inte ens sätta på sig kläder efter duschen innan han var tvungen att kolla in alla sina gamla favorit gossedjur.
 Thella i lådan vad har du för dig, sover du??
 å den, å den, å den måste jag ha på mitt rum
 blev en del tillslut.

Ja inte var de det smartaste dra min underbara man gjort, jag som hade smygit undan lite gossedjur i taget eftersom Oliwer hade 3 kartonger fulla. Men nu är de tillbaks i hans rum IGEN. Återigen en massa nallar som samlar damm och som man får gå och plocka upp. Här hade jag städat och plockat undan en massa idag för att Malou med familj skulle komma å vad gör han då, jo som vanligt plockar han fram en massa skit igen. SUCK
Hmmm när jag tänker efter så är nog mannen till salu idag.

5000:-
Lagom rund och go man i sina bästa år *host*
Renlig och matglad är han med, snarkar bara ibland och som bonus får ni med hans akvarie.
Kan tänkas att priset kan sänkas vid snabb affär.

Ska ta och sova lite nu vem vet telefonen kanske kommer gå varm i morgon *blink*
God natt



Jo då vi överlevde

en dag på lek och buslandet. Var faktiskt ganska lugnt.
Dagen började med att både Thella och Oliwer tyckte att vi skulle gå upp väldigt tidigt. Oliwer slog upp ögonen redan 20 över 6. Fatta 20 över 6 de är lika med döden för mig, jag finns inte så tidigt. Tur att han kan hålla sig på sitt rum iallafall. Thella var inte sämre hon utan hon vaknade kl 7 och skulle minsann inte sova mer. Kul start på dagen, ögonen gick i kors för fru Widén. Men men bara att ta tag i livet och göra sig iordning.
Fick på alla kläder och i med lite frulle i magarna sen gav vi oss iväg mott dagens höjdpunkt.
Hade siktat in oss på att åka hemifrån kvart i 10 men vi kom inte iväg förens 10  inte så dåligt ändå för att vara oss.
Farmor och kusinerna kom oxå med Oliwer blev super glad när han kom på att farmor skulle med.
Jag sa till honom på morgonen att vi var tvugna att göra ren öronen eftersom den som skulle följa med kollar sånt.
Då titta han på mig och log, ah är de farmor som ska med.
Han känner sin farmor han hahaha
Sen ringde iallafall hon och sa att hon bara skulle hämta upp 2 andra som skulle med, då började han fundera på vilka mer som skulle med. Så när vi gick ut till bilen kom han på att de kanske var kusinerna som skulle med.
Frågade då honom om han skulle bli glad om de skulle med, han sucka lite å sa
 -nja de hade varit roligare om bara farmor skulle med. Han är nog lite avis på grabbarna som brukar vara där borta en del. Men så är livet allt kan inte var rättvist. Han hade iallafall super skoj med grabbarna.
Nu kommer lite kort från dagen.

 Thella gillade inte riktigt att hoppa.
  Grabbarna körde trampbil
 Thella och farmor kolla på
 Sen blev de lite röj i hinderbanan. Daniel hängde på
  Bowling pröva de oxå på
 Farmor spelade lite pingis med William.

Självklart var vi tvugna att pröva på lasergame oxå, William och Isac hade aldrig gjort de så Oliwer och jag ställde så klart upp på att visa dem hur de gick till.
  
Medans vi spelade satt de andra och väntade på oss utanför
 
  Vann vi???? Svar JA SJÄLVKLART gjorde vi de
Sen var de dags att fylla på magarna med lite mat, snälla farmor bjöd alla på mat.
Tusen tack.
 
 GE MIG POMMES NU!!!!!
 När maten var upp äten funkade de att bygga rymdskepp.
 Thella gillade inte bollhavet heller, svår flörtad dam idag.
 Hon trivdes bäst i vagnen med en boll i handen.
 De var trötta barn när vi åkte hem efter 3 timmars lek
 Innan vi åkte hem köpte snälla farmor varsin tröja åt grabbarna. Återigen TACK

När vi kom hem la vi upp Thella så hon fortsatte sova, Oliwer vilade en lite stund innan han gick ut för att leka med grabbarna i snön. Daniel åkte iväg för att handla lite (stannade visst till hos Fredde och Emma en bra stund) själv fick jag fixa med maten till kvällen och styra upp hemmet med de trötta och griniga barnen.
För när Oliwer kom in efter att ha lekt en stund ute var han inte direkt på sitt bästa humör, de hade kört ihop sig ute med grabbarna så han var så trött och grinig. Men efter lite vila i soffan var han på lite läs verkligen lite bättre humör.
Thella va inte så rolig hon heller när hon slog upp sina blå efter lite mer än 1 timmes sömn. Hon hade nog behövt mycket mer men de fatta ju inte hon.
 Snälla farfar var här och skotta lite på baksidan medans grabbarna var ute och lekte.
 så här kaxig är man när man får smaka av brosans lördags godis
 Så här ser man ute efter att ha lekt på lek och bus i 3 timmar och lekt i snön i lite mer än 1 timme.
 hmmm Daniel byte blöja å sen hamna kläderna så här, inte helt ok enligt mig.
 Thella vet precis vad man ska göra för att reta mamma lite.
 mmmm Thella lyckades få ner smöret från bordet, mamma hann rädda de.
 en ny duschad son.
  Alla hjärtansdags middagen
 Å jag vill ha mer
 men snälla pappa jag gapar tills jag får något
 här unge bara du är tyst sen.
 Daniel pröva mata Thella med honung så som han gör med Oliwer. Gick sisådär.

När Thella äntligen hade somnat så plocka vi andra fram mumsigheterna KRÄFTOR.
Vi verkligen älskar de, tyvärr så har Oliwer oxå börjat få upp ögonen för de, innan kunde vi alltid äta de när båda barnen sov och ha lite mys. Men nu funkar inte de längre för Oliwer vill ju oxå ha. SUCK
Nå ja han hög in på fatet innan vi ens hunnit satt oss.
  Lägg märket till lillfingret, de har han fått efter pappa.
 MUMA

Under tiden vi åt kräftor kollade vi på melodifestivalen oxå, men shit vad är de för låtar i år?
Tyckte om Lili och Susies låt, Amys var oxå bra, Måns låt blir nog bättre ju mer man hör den.
Hade nog hoppats på Lili och Susie å Amy till finalen. Men de där H.E.A.T vad var de för mes band låten var kanske ok men gruppen var ju helt B. Fy hur röstar vi igentligen, eller vi och vi jag röstade inte men resten av svenska folket gjorde ju de. Börjar nästan tro att folk runt om i världen reser hit och rösta som f.. på alla skit låter så de kommer vinna sen åker de hem till sina länder igen och skrattar sig lyckliga till vinsten för deras land under riktiga finalen i moskva eller var fanken den nu skulle vara.
 grabbarna har lagt sig till rätta för att smälta maten
 den ena knoppa rätt fort
 Han är inte lätt att bära på längre.

När båda barnen sov skulle vi kolla på lite heroes avsnitt men jag somnade och Daniel gjorde desamma.
Men vi hade en bra Alla hjärtansdag ändå.

Har fått lite klagomål från en viss bloggläsare att jag inte nämt att jag pratat med henne i telefon, jag ber så himla mycket om ursäkt. Förlåt Lollo.
Självklart pratade jag med henne i telefon i fredags undertiden Thella sov, de var trevligt inte för att vi sa något vetigt men kul att prata lite iallafall.

Fredag kväll å här sitter jag

brukar se Let´s dance men ikväll hamna jag här av någon konstig anledning. Vill hinna blogga innan sängen kallade å de kommer den gör tidigt idag. Eftersom bloggen vägrade samarbeta igår fick de bli 2 idag istället.

Idag har Daniel jobbat så barnen och jag har haft de så lugnt å skönt ;-)
Pratade med Emma i telefon i morse för att se vad de skulle hitta på idag var 12- imorse så man var inte så sugen på att gå ut. Hade tänkt ta med mig barnen upp på stan för att hitta någon Alla hjärtansdagspresent till pappsen men vi sket i de. För Oliwer sa (klok som han är) att vi behövde inte ge pappa någon present för han vet ju att vi älskar honom ändå, å de är ju så sant så.
Har ingen direkt ångest för att vi inte köpt något heller, för vi ska ta och åka hela familjen till Lek och buslandet istället imorgon. Lär ju vara vi å alla andra örebroare men skit i de, ska försöka komma iväg så vi är där kl 10 när de öppnar. Svärmor och kusinerna ska med oxå så Oliwer kommer nog tycka att de är toppen.
På kvällen tänkte vi lyxa med lite kräftor till melodifestivalen, längtar redan.

Nepp nu till dagen. Pratade lite med Emma och vi bestämde att hon och tjejerna skulle komma över och ta med sig Mc Donalds till lunch (fredagslyx) sen när Thella vaknat skulle jag och mina barn ta bussen till dem i Lillån. Var evigheter sen vi var där.  Så runt 1 kom Emma med barn och mat. Mumsigt
 Oliwer såg en film medans han väntade på maten
 Fredagslyx är inte helt fel
 En nyvaken Thella med pommes i handen inte heller helt fel
 Maja fick nöja sig med en leksak

När maten var uppäten och barnen ny bajsade packa vi på oss alla kläder och gav oss ut i kylan.
Emma åkte hem i förväg och vi andra gick till bussen.
  Väntar på bussen

Framme i Lillån möte Emma och barnen upp oss utanför kondiset var inne och köpte krämbulle till Oliwer, vi andra smakade oxå men den var mest till honom.
Sen gick vi till lekparken för barnen skulle åka lite pulka.
  Men lekparken var roligare att vara i
 Med bestämda steg mot backen
 Nu kommer vi  krasch
 Thella titta på      och
 Maja sov
  Gunga går tydligen gör året om

Eftersom min son har världens minsta blåsa (kan oxå bero på att han envisas med att inte kissa när man säger att han behöver de) så fick vi gå in efter bara ca 40 minuter.
Thella fick en macka av snälla Emma och vi andra fick gott fika.
 mums
 Lite avis på den där mackan var nog allt maja
 Amilia visar hur leksaks termometern funkar
 Våra godingar
 Emmas goda fika fick vi oxå smaka på
 Thella smög till sig en bit medans jag fotade

Små tjejerna passa på att leka lite i lugn och ro medans de stora röjde på Amilias rum
  
 Nepp 2 barn på en gång är inget för mig.

Daniel kom och hämtade oss efter jobbet så vi var inte hemma förenst till kvart över 7, då var de bara att slänga Thella isängen och Oliwer fick hoppa i pjyamasen och sätta sig framför tv:n för att invänta Barda.
Kollade på de samtidigt som vi ät lite kvällsmat, idag bjöds de på spagetti och köttfärssås.
Nu sover barnen sen ca 1½ timme och vi ska bädda ner oss i sängen för att kolla på några avsnitt av Heros.

Ha en bra Alla hjärtansdag i morgon kram

Ont i nacken

Har inte jobbat hårt mycket i trappen idag men shit vilken värk i nacken jag har efter de lilla. Sitter väl i lite sen igår oxå. Har inte gjort mycket men de är så himla dum jobbställning man står i. Når inte riktigt med min korta längd så gissa om Emil kommer få jobba när han kommer ;-)

Då så nog om de hur har dagen varit då? jo tack rätt bra faktiskt.
God morgon från familjen Widén
  
Kom lite sent till dagis imorse men vi hade en väldigt lugn morgon här hemma allesammans. (å jo malou jag hade meddelat dagis att vi skulle komma senare.)
Lämnade av Oliwer vid halv 10 sen åkte vi andra upp på stan för att lämna tillbaks lådorna vi köpt på Åhlens, hittade 2 andra vi gillade så dem tog vi. Sen var vi nere hos mäklaren som sålde vårt hus och lämna lite papper. Efter de skulle jag köpa alla hjärtansdags present till Daniel och Oliwer men de sket sig. Så nu kommer de inte få någon så taskig är jag. Har liksom inte ork eller något förslag på vad man ska köpa.
Har lite planer på att hela familjen ska åka till lek och buslandet på lördag istället som en present till hela familjen.
Kanske att Daniels mamma och William å Isac ska med men de får vi se.

Efter att vi varit på stan åkte vi hem och fick i Thella lite mat innan hon somnade en stund. Blev inte långvarit för efter ca 40 minuter vakna hon och var jätte ledsen. Inget funka så de var bara att ta upp henne och bära runt på henne.

När Daniel var och hämtade Oliwer passa de på att handla lite oxå, jag förberedde tacosen och lite köttfärssås.
Så när de kom hem åt vi lite och kollade på en film tillsammans.
  
Thella som inte pricka munnen så ofta hade en heldel att äta på golvet när de på bordet var slut.
 
Innan bompa fick Oliwer hoppa in i duschen och Thella lurade till sig ett bad hon med, jag släppte henne lös en stund utan blöja och genast kom hon på den briljanta iden att om man pinkar på sig får man bada. Sagt och gjort.
Ingen var lyckligare än henne.

Under tiden de var bompa rev jag lite bård och Daniel tog hand om barnen. Bra fördelat tycker jag men min nacke håller inte med. Men imorgon ska vi påt igen.

Nu ska jag ta och bädda ner mig i sängen är min favis kväll framför tv:n idag. Alla bra program på en och samma kanal TV400.

Bye bye

Ingen feber än

håll nu tummar och tår för att hon inte får de imorgon heller. Orkar  inte med de just nu, är så skönt att vi äntligen börjat bli friska nu. Å Daniel får banne mig inte bli sjuk nu för nästa vecka SKA Malou och Emil plus lilltösen komma.
Längtar som bara den nu, plus att vi har en massa jobb åt Emil ;-)
Nej då så farligt är de inte, men vi tänkte försöka ta lite hjälp av honom med att lägga klinkers i hallen och kanske riva lite tapetbård i trappen som vi inte når.

Hmmm hör precis hur min underbara man drar värsta timmerstockarna i Oliwers rum, undra om John Blund träffa fel med sitt sömnpulver.Nå ja skönt att någon sover iallafall. Själv ska jag bara lägga upp lite kort här sen ska jag lägga mig i sängen och läsa lite tänkte jag.
Vänta måste ta ett kort ...........
 jo då jag hade så rätt

Nu till hur dagen varit.
Thella sov till halv 2 så henne fick jag slänga i lite mat innan vi skyndade oss till dagis, hann faktiskt i tid trott eller ej är lite chokad själv.
Idag fick vi med oss Neo hem så de blev en heldel stopp på vägen idag oxå, fanns rätt många snöhögar man skulle klättra i.
  utanför dagis var första stoppet.
 kolla jättehögen
 jätte bomber fanns de oxå massor av.
Efter nästan 1 timmes promenad hem (tar utan barn 10 min) så fick de lite mellis innan lekarna var i fullgång.
En stund innan Neo skulle gå hem fick de spela lite tvspel.
  Thella ville oxå vara med
Men efter en stund tröttna hon och ville få med dem på annat men ingen lyssna
 hallå killar kolla vill ni vara med??
 men snälla kolla då.
 ok skit i mig då får väl leka med korna istället.
 wow kolla mamma vad jag hittade, båda grabbarna var på toa så jag passa på.

Jag passa på att riva lite bård i trappen, (bra gjort va älskling)
 Gjorde faktiskt mer efter att kortet togs.

När Neo gått hem började jag med kvällsmaten lite soppa och rostisar slog vi till med ikväll.
Undertiden lekte Oliwer med Thella till hennes stora glädje
  
Daniel fixa Thellas frissa när han kom hem från jobbet, ur gullig blev hon eller vad säger ni.
Kanske dags att klippa den lite.
 
 ja de blev lite mat till bompa idag oxå, men han hade faktistk ätit en omgång vid matbordet.

När de var dags att sova fick Oliwer hjälpa till att bära upp lite saker (hans saker) plus att han var snäll och tog med Thellas välling.

Ville skicka med honom lite till men de fick inte plats *fniss*

Nepp nu ska jag prata lite skit med Elle på msn sen ska sängen värmas lite inför natten

God natt

Då var BVC avklarat.

Hade satt klockan på ringning kvart i 8 imorse men ställde om den till 8. Sen var de bara att gå och få alla klara i tid.
Thella fick sin välling och Oliwer sin smörgås själv passa jag på att tvätta håret.
 God morgon
Så kl 9 lämna vi hemmet, slängde in Oliwer på dagis å sen vidare till BVC.
Daniel släppte av oss där för att sen åka till jobbet, så jag fick själv gå in med Thella.
Huuu var skit nervös gillar inte sprutor som ni kanske vet å idag var de 2 st som Thella skulle få.
Men tji fick jag första sprutan fatta verken Thella eller jag att hon fick så 2 var inga problem heller hon gnydde till lite men mer var de inte. Då var hon mer grinig när den icke svenska talade läkaren skulle känna och klämma på henne.
Allt var över på ca 10 minuter och godkänd blev hon med.
73 cm lång och 10160 gram vägde hon. Nu skulle vi inte tillbaks förens om ett halv år.
Ska bli spännande å se om de kommer någon feber till kvällen eller om vi klara oss från de. Hur som helst så vet man ju varför hon får de och att de inte smittar isåfall.

Ute i väntrummet hitta Thella en massa roliga leksaker som hon ville leka med en stund innan de var dags att börja gå hem igen.
 brruuuummmm
Åka hiss gjorde vi oxå till Thellas glädje å denna gång fick hon stå själv i hissen (asså jag åkte oxå med)
Och de var en höjdare hon böjde knäna när hissen starta och stannade hehe såg skit kul ut sen garva hon som bara den.
  Så här skönt satt Thella i vagnen medans mamma kämpade i snön.

Var hemma igen runt halv 11 så då blev de lite gröt i magen innan sängen och snutten väntade. Å nu sover hon gött medans jag sitter här, borde ta och riva lite tapet som Daniel bett mig göra i trappen ska nog ta tag i de. Eller ska man lägga sig på sängen en stund och bara vara..... hmmmm svårt val.

Ska kolla om posten kommit nu så får vi se vad som händer sen.

kram

En super trevlig kväll

är nu avklarad, så gött så.
Var ute och åt med tjejerna nu ikväll. Alltid lika trevligt att komma bort från hemmet en stund. Fick till och med ett sms från Daniel om de var fest eftersom jag inte kom hem tidigt. Brukar inte bli så långvarig när vi är ute men ikväll kom jag inte hem förens runt kvart över 9 å jag åkte redan kvart i 5. Så han hade till och med börjat sakna mig.

Men vi börjar väl med en rapport från hela dagen eller vad säger ni.
Var uppe halv 8 och gjorde välling till Thella, fixa en smörgås till Oliwer och hjälpte honom på med kläderna. Sen krama jag kudden en stund till. Daniel gick upp halv 9 och skjusa Oliwer till dagis.
Sen kom Daniel in med Thella till mig och tyckte att de var dags att gå upp, gissa om jag blev förvånad när jag såg att klockan var halv 11. Thella hade oxå sovit tills då, hon måste varit helt slut för hon har sovit sen 7 igår kväll till halv 8 då hon åt vällingen och sen somnat om. Men de var skönt att sova iallafall.
Annat blir de i morgon då Thella ska vara på BVC kl 9:15, de är dags för 1 årskontrollen med spruta. Fy gillar inte de.
Så på torsdag har vi väl feber igen.

 Thella passa på att röja med båda lasersvärden medans brosan var på dagis.

Halv 2 traska jag och Thella iväg till dagis för att hämta hem Oliwer och hans kompis Linus.
 super kul med snö.
 Thella sitter numera framåt i vagnen, inte alltid så skoj men när brosan är med går de bra

Grabbarna lekte rätt bra idag, Oliwer ville bestämma allt när de gällde star warslegot men så fort de lekte med något annat funka de jättebra.

Kvart i 5 gick jag till bussen för att åka upp på stan och möta upp Kristin vill skulle fixa en 40 årspresent till Ingela innan vi skulle ut och äta. Hittade en jättefin ljusgrej på Entrè. Hittade oxå super fina korgar som jag vill ha i hallen men de såldes bara till möbeln de var i. Irriterande.
Sen möte vi upp Ingela på CocoThai, där mumsa vi på god mat och pratade en massa skit. Men super trevligt var de.
 Ingela fick ett paraply i sin glass eftersom hon fyllt år.
 En drink bjöd CocoThai födelsedagsbarnet på.
 Kristin tyckte de var pinsamt att sitta med oss ibland undrar varför?

Nepp nu tror jag bestämt sängen kallar annars kommer jag inte orka upp imorgon när klockan ringer.

God natt

Familjen Annorlunda

Fasen vilket roligt program att titta på, man blir så himla nöjd med de få barn man har inga mer tack.
Tänk jag som gnäller när vi är och handlar med 2 barn och en man, fatta de som handlade med 5 barn varav 3 är 3 trotsiga 2 åringar. Huuuuuu ryser av bara tanken. De ska ha en stor eloge för att de orkar.
För att inte tala om de som åkte och badade med 8 ungar, fick magknip bara av att se reklamen innan om de.
Tyvärr missa jag halva programmet idag eftersom jag pratade med en dagismamma. Oliwer ska ha med sig en kompis hem imorgon. Sen pratade vi lite om de blivande kalaset vi ska fixa ihop.

Nog om de nu till vad vi har sysslat med idag.
Jag var en aning trött i morse, Daniel har nämligen haft en natt där han vägrat röra sig.
(Nu ljög jag för han roade sig med att byta sängplats med mig vid 4 inatt.)
Jo så här ligger de till, Daniel som vaknar väldigt lätt när barnen låter har varit uppe i 3 nätter nu och gjort välling, kissat och vattnat sonen. Själv har jag inte rör en fena. Å nu orkade han inte mer hans humör har inte varit de bästa de senaste dagarna å då har jag sagt till honom att han får skylla sig själv eftersom han inte har väckt mig.
Skulle inte sagt de för inatt peta han bara på mig och vände sig om.
Så som sagt imorse var jag helt dö, jag måste sova minst 8 timmar utan att blivit störd. Annars är jag som ett monster på mornarna.
 en super trött mamma kl 09:42

Just ja jag tog kort på grillen och lammet igår kväll innan vi gick och la oss. Bjuder på skönheterna
 Grillen daniel satte ihop igår.
 Lite av lammet han grillade i ugnen.

Efter att Daniel åkt till jobbet i morse åt vi andra lite frulle och efter de orkade inte Thella vara med mer så hon tog en tupplur. Oliwer satte sig och målade lite i datarummet och jag ringde lite viktigt samtal och surfa på nätet lite.
 största koncentrationen råder här.
Lagom till Thella vaknade började jag med lunchen, efter de kom Emma med tjejerna.
Vi började med att vara ute i de fina vädret en stund innan vi gick in och fika lite.
 Thella pröva på att åka lite pulka nedför backen.
 De stora röjde på som bara den, iallafall en av dem.
  Emma och Maja tittade mest på.
 Thella ville mest åka pulka.
 Kasta snö mott husväggen var oxå en kul lek en stund
 Skit kul med all snö tycker Oliwer
 Innan vi gick in hjälptes Thella och Emma åt att skotta bort lite snö utanför oss.

När alla barn fått av sig kläderna (är återigen glad över att bara ha 2 barn) så blev de lite lek innan fikat kom fram.
 brudarna pratade lite skit
Thella fick öppna sina presenter hon fått av Familjen Eriksson/Karlsson. Tack så mycket super fint.
  
 vad kan de vara?
 går de äta? Nej hä de ska bara hänga där
 När tjejerna åkt kom farmor och farfar förbi en sväng för att heja lite.
De gick hem lagom till bompa började så de blev kvällis i tvsoffan igen, inte bra men smidigt.
 klämisar är gott
 Thella försökte pussla lite, låter så kul när man pusslat rätt.
 Skön stil
 brosan uppskattar inte när hon står där undrar varför?
 mamma uppskattar inte när hon läser tidningen.

Så de fanns inget annat att göra än att gå och lägga sig f


Sjuk mycket snö

Förstår inte vitsen med så mycket. Nå ja nu är de vit iallafall och de finns snö så man kan åka pulka om den nu bara kunde ligga kvar.
 Detta var va man såg när man titta ut i morse, å mer har de kommit under dagen.

 jo då legot gick att leka med idag oxå. Han lekte hela förmiddagen tills de var dags att åka på simskola men den sista timmen innan simskolan fick han med pappa i leken oxå.

 Thella vaknade utan feber idag oxå yippi

När grabbarna åkt till simskolan lagade jag till en lammgryta till mannen så lite av lammet i kylen försvann. Thella lekte för sig själv under tiden, eller jag ville i allafall att hon skulle de.
 kolla blicken hel skön
 ny roliga grejen är att först plocka ut alla grejer för att sen plocka i dem igen.
 mannens lammgryta

När de kom tillbaks från simskolan var båda på strålande humör .......... Not
Oliwer hade inte gjort ett skit på simskolan vägrat göra som fröknarna sa och bara kollat på.
Så Daniel var lite smått irriterad om man säger så.
Fick i Oliwer lite mat och bytte om på honom innan de var dags för nästa aktivitet.

Lämnade man och lillasyster hemma och började pölsa i snön till gympan, Oliwer lekte lite star wars på vägen.
(ovanligt)
http://jaycut.se/video/359019/preview
 
 hittade en heldel gulsnö på vägen.

Efter gympan var Oliwer helt slut, jag passade på att gå ut och gå undertiden han gympa så själv är man rätt slut i benen oxå. Var inte så plogat om man säger så.
Nå ja barnen fick i sig en smörgås och lite fil innan de var dags att duscha och krypa till sängs.
 
Daniel skruva ihop en grill eftersom han hade tänkt att grilla allt lamm som finns i kylen.

De hela slutade med att han nu grillar allt i ugnen, så här hemma luktar de jammy eller blä med ett enklare ord.

Nepp nu ska vi se några avsnitt av Heros innan sängen kallar. Imorgon är de ny hård dag.

bye bye

Vilket skit

asså så jäkla dåliga låtar. Fattar inte hur de kunnat bli utvalda från början. Å hur Af Uggla kunde gå vidare (hemliga juryns val) fattar jag inte heller. Eller ända anledning är väl för att välja en piss låt så deras låtar från deras länder kommer längre. Emilias låt var väl fin men ingen schlager, jag tyckte bäst om Marie eller Alcazar inte för att de var några toppen låtar men de var lite fart i de hela.

Nå ja just nu håller Daniel på att bära upp allt lego till Oliwers rum och Oliwer har precis tagit sin pencillin och ska sova. Jo han är fortfarande vaken. Daniel hade lovat honom att han skulle få vara vaken tills lego grejen var ihop bygg och de provlekt lite med den. Sen hade han nog inte trott att de skulle var sååå mycket att bygga, tog honom "bara" lite mer än 4 timmar. Men Oliwer är hur lycklig som helst.

  
Fanns lite att bygga med.
  5 olika gubbar var de med i denna lego grej

Medans jag kollade på melodifestivalen byggde grabbarn legot och ibland kom Oliwer bort till mig för att visa alla coola grejer. Så intressant.....
  
Helt inne i sin legogubbe så himla cool
 
Efter lite mer än 4 timmar var den äntligen nästan helt klar.

Ja det var vår lördagskväll å nu hör jag hur Oliwer andras tungt, så han sover nog gott somnade himla fort om inte annat. Ska nog själv ta och bädda ner mig imorgon är de simskola och gympa.
Plus att Thella säkert fått tillbaks febern igen.

Påtal om Thella så fick hon ett paket av faster nina med familj igår men hon öppnade de inte förens idag
 ta da ett pussel som låter när man pusslat rätt. Tack tack

Nu mina kära vänner får de räcka för idag. kram

Star Warslego, kräkor och melodifestival

Så kan nog dagen summeras.
Jag fick sovmorgon till halv 10, då var de bara att gå upp och ta tag i dagen.
Thella som inte hade de minsta tecken på feber var i full gång med en massa hyss, hann med att riva ut halva toarullen med papper i badrummet innan Daniel fick tag på henne. Då ska ni veta att hon är en hejare på att hinna riva sönder pappret oxå. I mini mini bitar. Hur kul som helst.

Jag hann med 2 vändor till tvättstugan oxå, skulle hämta tvätten som hängde kvar i torkrummet och eftersom ingen hade tagit tvätt tiden passa jag på att slänga in min sista tvätt som jag inte orkade med igår kväll.

 Thella fick äntligen tillbaks sin snutte som legat i tvätten hur länge som helst.
 Oliwer kollade på alla millitärmärken han fick av pappa igår.
 Just ja pojken har brytit sin arm i dag oxå, så nu är de illa.
Tur pappa hade lite bandage som han kunde plåstra om sonen med.
 
Den brutna armen är igentligen bara ett litet skrubbsår som han fick när han brottades med madrassen i hallen uppe.

Undertiden Thella sov var jag en snäll fru som trots kvälningar gjorde iordning på allt lamm Daniel envisats med att ta upp för att till laga.
 fatta vad äckligt.
 på något konstigt viss var hela kylen full med blod efter allt lamm, så det var bara för mannen att städa upp efter sig.
 Lamm finns att hämta kom när mannen sover så får ni de väldigt billigt.
Försökte förklara för Daniel att när lammet sen är slut så kommer de inte in fler i detta hem. Då undra han om de fick komma in en gris. Gissa mitt och Oliwers svar????
 Tur någon kan roa medans man renar bort hårtussarna från lammköttet.

Så fort Thella vaknade gjorde vi oss iordning och åkte upp på stan en sväng. Skulle in på Åhlens för att kolla efter en cdskiva till Thella och några lådor att ha vantar å grejer i.
Hamnade först i leksaksaffären, det hela slutade med att Oliwer kom ut med ett Star Warslego för 699:-
Mmmmmmm men han fick köpa de för sina egna pengar. Tro Daniel var lika lyrisk som Oliwer.
Å jag kommer bli rik när Oliwer fyller år, hoppas nu bara han får pengar av gammelmormor, Åke och Lena för de har vi räknat med nu. Gjorde dealen att jag skulle få alla hans pengar som han får av dem å sen de han hade hemma i plånboken. Då skulle han komma upp i 600:- sen skulle han få 100:- av oss när han ätit upp pencillinen men de pengarna behåller jag nu.

Nå ja Oliwer var hur nöjd som helst när vi gick ut därifrån, sen var han mindre nöjd när vi skulle handla inne på Åhlens och Coop innan vi skulle hem och bygga ihop den. Synd för honom bara att vi skulle förbi farmor och farfar för att äta oxå. Stackarn han fick vänta från kl 2 till kl 6 med att börja bygga.
 Äntligen som han väntat
 Visst är den fin:-)

Precis efter att jag tagit dessa kort säger Daniel till Oliwer
- Oliwer vad tyst och hängig du är, är de så spännande?

Jag vänder mig om och går till köket, hinner inte mer än ut dit förens jag hör
-Malin kräkor......
Jo då mycket riktigt Oliwer har ställt sig på en stol och lutar sig ut över golvet.
Ta..da... dagens middag kött och potatis serverad på golvet.
Hmmm inte de minsta sugen igentligen men vad gör man.
Bara att börja sanera från golv, väggar, matta och stol.

Det som är lite komiskt är att så fort han fått upp allt sätter han sig och börjar bygga igen.
Och efter yttligare 2 minuter kommer frågan
-när får jag mitt lördagsgodis?

Ja ibland undrar man varför allt ska vara så komplicerat. För att få plats med mer måste man ju ge plats för de, å bajsar man inte kan man ju göra som Oliwer kräka.
Asså han mår hur bra som helst nu och mår inte illa, så här brukar han göra när han ätit mint men vi kan inte komma på något han ätit med mint i dag så detta är fortfarande ett mysterie.

 lördagsgodiset kom fram till slut. Men bara lite.
 sötisen leker lite medans brosan mumsar godis
 hallå någon i luren?

Thella somnade runt 7 medans jag och Oliwer kollade på Wild kids och nu ska jag bädda ner mig i soffan och kolla på melodiefestivalen, hörde bidragen på svt webbsida förut. Vet inte om jag är så hårt imponerad av något av de men skoj att titta på brukar de ju vara.

Ha en skön kväll nu så ska jag ner och kolla hur långt de kommit med legot.



Fredagkväll

Ja äntligen är de fredagskväll. Denna dag har varit så seg eller inte seg men den har gått långsamt. Fast å andra sidan har jag hinnit med massor.

Thella vaknade halv 9 imorse och var inte alls så pigg och glad som jag hoppas på, nej återigen hade febern slagit till. Så nu har vi en feber fia här hemma igen. *suck* kommer aldrig ta slut känns de som.

Eftersom de var begravning idag så var de bara att göra sig ordning, var ute en sväng med en maskin tvätt i tvättstugan. Hann få på barnen kläder och tillslut mig själv oxå innan den snälla barnvakten Helena kom för att ta över i sjukstugan.
 nu är vi redo för barnvakten, å ja mamma vi ska vara snälla.
 Medans Thella fick sova en stund passa Oliwer på att visa sina gubbar.

Ja sen åkte vi iväg på begravning, de var som de brukar vara en heldel tårar och lite kaffe efteråt.
De var väldigt fint och mycket blommor i kyrkan å lagom mycket folk.
Vi stannade inte så länge på kaffet efteråt eftersom Thella inte var helt ok, men när vi kom hem runt 1 satt alla i köket och åt lite lunch. Helena tyckte att de hade gått bra så henne låter vi gärna komma igen en annan dag ;-)
Vi vet var du bor Helena :-)

Sen blev de en helt vanlig fredag igen så jag tog tag i tvätten och körde ut Oliwer i snön medans Daniel gick upp med Thella och sov en stund.
 1 av 2 tvättkorgar
 feber fia
 en trotsig son påväg ut.

Oliwer och jag tog en liten promenad brevid skogen här bakom, de var tänkt att vi skulle gå till dagis för att kolla om de fanns några vantar där. Vi har nämligen bara vänster vantar här hemma, funkar inte så bra i snön har vi märkt.
Hur som helst kom vi aldrig fram till dagis för vi lekte lite "kom alla mina kyckligar" (jo då de gick på 2 personer en var varg och en var kyckling för mamman fick vara onsynlig)
Sen rulla Oliwer lite i snön eller lite å lite han höll nog på i nästan 45 minuter med de.
 
När vi kom hem igen fortsatte Oliwer med sin nya snögubbe och jag roa mig i tvättstugan.

Visst är den läcker den nya snögubben, grannarna får sig nog ett gott skratt varje gång de går förbi den iallafall.
 Måste säga att fåglarna som får bo i detta fågelbo blir nog superglad för att de får en morot att knappra på.

JA DE ÄR KLART DE ÄR ETT FÅGELBO!!! VAD TRODDE NI???
SNUSKISAR DÄR.

Ikväll var de Daniel som fixa kvällsmaten och Thella gjorde honom sällis i köket medans jag sprang emellan tvättstugan och toan för att hänga tvätt.
Hittade henne så här när jag kom hem en gång.
  
Oliwer var på sitt rum och lekte en stund innan maten.


Oj nu har jag bloggat så jag har missat vem som åkte ur Let´s Dance bäst att kolla tidningen nu innan jag ska lägga mig. Är helt slut i kroppen efter allt springande till tvättstugan. Imorgon ska de vara vilodag i detta hem.
Oliwer sa att han skulle ha sovmorgon i morgon så de ska bli intressant att se när han ska gå upp.

Föresten lova Malou att berätta vilket eget ord Oliwer kom på imorse.
Han råkade komma emot elementet som sitter löst utanför toaletten och jag blängde lite irriterat på honom.
Då blängde han tillbaks och sa
-men de var en råkarhändelse ju.

Japp de var allt för idag, imorgon är de schlager för hela slanten till Daniels stora glädje. Yippi

Skriver så fingrarna blöder.

har så mycket att ta igen så det är lika bra att köra på med en gång.

FREDAG 30 JAN

Thellas 1 årsdag var som ni kanske redan vet en rätt vanlig dag inget party där inte. Oliwer hade feber och mådde mindre bra, jag kände mig häning och var inte på bästa humör. Daniel röjde som bara den inför helgens kalas och Thella gled mest runt å var söt hela dagen.

 Daniel och Oliwer var uppe på vinden och kollade lite i alla gamla kartonger om de fanns något intressant, å de gjorde de visst. Daniels gamla rollspelsgubbar som han målat alldelles själv. Oliwer var i himmelriket.


Eftersom ingen vågade komma hem till oss på kalas så fick vi kalas lite själva.
  Wow vad är de där?
 ingen tittar då får man ta en va?
 mums
 jag bad om en liten bit, vilket daniel givetvis gav mig. Oliwer skratta så han grina.

Kl halv 8 kröp jag ner i sängen frös massor så Oliwer gjorde mig sällis och värmde mig.
Vi kolla lite på lets dance, försökte få Oliwer att inte prata om tjejernas tuttar vilket var ett hopplöst uppdrag.
Han låg och skaka hela han och sa -inte prata om tuttar, inte prata om tuttar.
Han måste nog söka för de där när han blir äldre.
 Har faktiskt 39 graders feber här så pyjamasbyxor, raggsockor, t-shirt,morgonrock, täcke, filt och överkast var ett måste.

Ringde och förvarnade mamma och pappa men inte blev de rädda för lite feberbaciller inte, de kom så snällt på lördagen iallafall.

 Fick detta mms av Elle, Tias och Emmy. De grattade Thella på hennes 1årsdag.

Lördag 31/1
 Skulle slänga Thella i badet en snabbis innan mormor och morfar kom, men att springa nakenfis är så skönt.

När nattgästerna kom hade de med sig paket till födelsedagsbarnet, men hon sov så då fick Oliwer passa på att öppna sin födelsedagspresent som han fick av Fam Bjerkert. (Nej jag vet han fyller inte förens den 1 mars, men eftersom de bor en bit bort och vi kanske skulle behöva byta den så fick han den nu.)
Han var hur nyfiken som helst.
  Wow coola skor
 satt perfa
 sen ringde vi och tackade för presenten. Tack Lena!!!!!!

När Thella vaknade var de dags för henne att öppna sina presenter.
Morfar och Oliwer hjälpte snällt till så hon slapp anstränga sig för mycket ;-)
 
 haha vad är detta för skojig grej?
 å hej vad vi river papper.
 Kolla vad cool jag är.

Detta innehöll paketen
Från mormor, morfar och Pierrsa fick hon detta
 Telitabis som spelar en sång och film på en gång toppen tycker Thella.
   Fina kläder
 Nu kan vi fajtas brosan

  
Nattlinne och nike skor av moster Lena med familj.
Sen var de pengar från gammelmormor, Åke och Lena.

Vid 2 kom farmor och farfar oxå, de få gäster som vågat sig hit. Jag var kanske inte så rolig värdinna frös som bara den och hade fortfarande 39 graders feber. Men min klippa till man styrde upp de hela.
  Lite sång för 1åringen.
 Oliwer ställde snällt upp som hjälpreda.
 Pappa hjälpte osså till.
  Kolla vad jag fick....... en trehjuling.
 mycket roligare att åka bakpå.
 Tack för hjälm, cykel och tårta farmor och farfar.
 Mannen hade dukat upp till kalas.

Tror den var god oxå men jag hade inte så mycket smak just den dagen tyvärr.

Efter fikat gick farmor, farfar och Oliwer  hem för att förberedda maten de skulle bjuda på lite senare, Daniel, Thella och mamma tog med allt fika bröd hem till faster Nina. Pappa satte sig till rätta i soffan och kolla på sporten medans jag slappa lite framför datorn.
Vid halv 6 gick vi över till svärföräldrarna och fick god mat (tror de iallafall hade ju ingen smak)
Jag blev inte kvar så länge tog med mig barnen hem (med lite hjälp av mamma) vid 7 tiden. Stoppa Thella i säng och Oliwer å jag låg i vår säng och kolla på Wild Kids, sen låg jag som i en dimma och drömde mig bort.
Oliwer var vaken och tog hand om mig. Nej då han ville inte sova så han kolla på Bee Movie men vid 9 orka jag inte hålla mig vaken längre så då fick vi släcka.
 oj vad sjuk jag var
De andra hade kommit hem igen runt halv 12 tror jag.

Söndag 1/2

Ja jag hade fortfarande feber så jag tillbringa hela förmiddagen i sängen, efter en hård natt med Oliwer.
Han var vaken emellan 2 och halv 6 för han hade såå ont i sitt öra IGEN.
Så idag fick Daniel ringa VC för att boka en tid samma dag, vid kvart i 12 fick de en tid.
  Visst är man läcker?
 Fick ett mms av Daniel när de var på VC, ovanligt med ett dasskort på Oliwer

Medans grabbarna var borta var mamma super snäll och lagade lite middag innan de skulle påbörja sin resa hem igen. Fick i mig lite mos och korv innan de var dags att krypa ner i sängen igen.
När Daniel och Oliwer kom hem fick vi veta att de var öroninflamation igen, så nu går han på pencillin.
Stackarn, så det blev ingen gympa eller simskola idag.
Utan Oliwer och jag bäddade ner oss i sängen och kollade på film resten av dagen, Daniel tog med sig Thella hem till sina föräldrar.

Måndag 2/2
Idag vaknade jag utan feber iallafall, Oliwer låg som vanligt på 38,2. Däremot så var Thella lite små grinig vilket vi förstod varför efter lunchen. Då hade hon oxå fått feber inte så hög än men de räckte för att vara lite små sur. 
  Snuttan.
Framåt kvällen skicka Oliwer och jag iväg Daniel till MC Donalds (ja vi vet men är man sjuk så är man)
Oliwer fick i sig en hel hamburgare vilket var hur bra som helst för att vara honom just nu. Jag satt mest och peta i min men lite gick ner. Thella mumsa pommes som aldrig förr.
  Gött de här.
 Lite piggare börjar vi väl se ut.

Men på kvällen vaknade Thella med 40 graders feber och kräktes sen upp ALLA pommes i sängen, på mattan och sin snälla mamma och pappa.
Blev inte mycket sömn den natten heller.

Tisdag 3/3

Thella hade 40 graders feber hela dagen, vi fick turas om att gå och bära på henne. Ända gången hon sov var om vi låg med henne på magen eller hon fick sitta i vårat knä och somna. Lilla tjejen så här sjuk har hon nog aldrig varit eller hon har haft 40 graders feber förut men inte var så här hängig.
  
Thella och jag vandrade från soffan, till sängen, sen till soffan igen för att sen sova lite i gästsängen.
Ja de var vår dag, hade igentligen tvättstugan men den hann vi inte med. Fick en tid på fredag istället.

Daniel och Oliwer var iväg en sväng till apoteket för att köpa nya alvedon till stjärten, fick en större dos denna gång och de märkes på en gång. Den gjorde verkligen nytta. Efter en lite slurk välling sov hon emellan halv 7 och 9 på kvällen sen vaknade hon och var som en ny människa.
Ville var upp lite och kolla på tv innan de var dags att bråka lite med sovningen.
 Nu kan vi leka mamma

Onsdag 4/2

Idag vaknade Thella med lite feber, eller vi tror de har inte velat bråka med henne så vi har inte tagit febern i stjärten utan bara i örat. Å då var de 38,2 kanske. Oliwer hade sin första feberfria morgon hoppas den fortsätter så.

Så idag var de lite mer liv i luckan har hemma, Oliwer och Daniel fortsatte sin rensning bland kartongerna på vinden.
Daniel letar igentligen efter sina star warsgubbar som hans föräldrar tror han ska ha här hemma. Men inte har han hittat några bara en massa rollspel och gubbar.
 Detta är toppen tycker Oliwer.
Var en kille här ifrån Krafts måleri oxå och kolla vår trapp för att göra en ofärt eller var de nu heter, han trodde de skulle gå på något runt 16.000:- Fick värsta magknipen när han sa de, vi som inte ens har gjort toa eller hallen ner.
Ja så nu har Daniel bestämt att han ska hänga själv i trappen och slippa och måla den. Vi är inte helt överens med den biten. Men så mycket pengar vill jag inte lägga på trappen de är en sak som är klart.
Grrrr varför ska allt kosta så j.... mycket jämt.???

 godingarna klara för natten
  ska bara städa innan vi kan äta kvällis.

 När barnen somnat bäddade Daniel och jag ner oss i nybäddade friska sängar och hade lite Heroskväll. Hur skönt som helst.

Torsdag 5/2

Yessssss idag vaknade alla och var friska och grya. Eller visst vi snorar lite och hostar desto mer men ingen feber.
 Thella har hittat Oliwers gamla bondgård och den är super kul att leka med.

Oliwer och jag gjorde oss iordning för att åka upp på stan och kolla på inbjudningskort till hans och Linus kalas. Skulle köpa en skiva till Thella oxå från Oliwer men den fanns inte och skulle kanske komma imorgon igen.
Hittade 2 jättefina tröjor på Lindex till barnen.
  
Annars kom vi inte hem med så mycket, inbjudningskort hittade vi men annars var de snålt med grejer som föll oss i smaken.

Daniel har roat sig inne på vinden nästan hela dagen, han har tagit tag i högen med kartonger som är in till höger på vinden de med ALLA böcker. Shit vad han har svurit. Kan jag rå för att jag läste mycket som barn. Hade visst 6 kartonger med barnböcker och Daniel hade en pappkasse. Hahahaha.

Oliwer fick se mina barbie dockor så han stängde in sig på rummet och lekte loss med dem.
 
 Thella fick nöja sig med en hårfön
 Daniel hittat till sin stora glädje denna, så nu slipper han stava åt mig. (tror han ja)
 Här rensas de hej vilt
 nägra av mina tvillingböcker.
Daniel hade hittat 3 teckningar han undrade om vi skulle spara.
Måste ju säga att de är ju riktiga konstverk. Kanske finns lite pengar i dem eller vad tror ni?

 

Thella som vägrat sova på hela dagen fick sova en halvtimme vid 4, hon var inte så nöjd när vi väckte henne sen.

 tur hon blev lite gladare av att prata med morfar i telefon
Sen pratade vi med moster Malou och bestämde oss för att öppna hennes paket som mormor och morfar tagit med, vill inte öppna dem förens de var här men nu kom de ju inte denna vecka pga alla febriga människor som ska envisas med att vara sjuka.
Nå ja Thella och Oliwer hjälptes iallafall åt att öppna dem medans jag pratade med Malou i telefonen och försökte fota lite.
 hmmm vad är detta?
 hjälper dig Thella
 å vad fina hahaha roliga oxå.
 Thella verka gilla dem iallafall.
 nu då vad är de i nästa?
  hmmm en trumma? kan man slå på den?
 Nej de var ju en prinsessgodis skål.
Tack snälla moster Malou med familj för de fina presenterna.

Nu kära vänner blöder fingertopparna ska ta och plåstra om dem till ett avsnitt av Heros men återkommer i morgon om inte febern kommit tillbaks.
Imorgon ska vi på begravning så snälla Helena har lovat att ställa upp som barnvakt. Tusen tack Helena, du är toppen.

Kram







Sorry

bloggen har stängt pga feber.

Återkommer när jag och Oliwer känner oss bättre.

familjenwiden

Här kommer jag skriva och lägga upp bilder om det som händer i vårt liv.

RSS 2.0