Vart tog 2014 vägen?

Har nog aldrig varit med om ett år som gått så här snabbt innan. Nyss var sommaren slut o Thella började förskoleklass o Oliwer i 4an, å nu är det bara en dag kvar av 2014. Helt sjukt. Det har varit ett super roligt år med många roliga minnen, sommaren var helt underbar o vi var iväg på en solsemester med Daniels föräldrar o syster med familj. Hösten var inte så tokig den heller, skolan har gått bra för båda barnen, Thella älskade sin dans o de går super bra för båda barnen i gymnastiken :) Vi räknar ner dagarna till vi ska flytta till huset, tittar på nya möbler o drömmer om en airtrack i trädgården (barnen)o ett biorum.( Daniel) Ska bli såååå himla kul men oxå lite skrämmande. Kommer vi verkligen trivas? Har ju fortfarande radhuset kvar så vi får väl flytta tillbaks om vi inte trivs 😂
I fredags var Oliwer o jag på Sune i fjällen med Emma, Amilia o Maja. Thella vägrade följa med så hon fick vara hos farmor o farfar under tiden. På kvällen blev vi hembjudna till Fredde o Emma på hemma gjord pizza, himla trevligt o gott. Lisa har redan hunnit bli 3 månader o var hur söt som helst.

I måndags packade vi in oss i bilen o rullade sakta ner till Vimmerby. De fanns ju något mer snö här än hemma. Till barnens glädje hade det kommit mer under natten när vi vaknade imorse. Så efter frukosten gick alla barnen till pulkabacken medan Malou o jag skottade garageuppfarten. 


Sen kunde inte Malou hålla sig från pulkabacken så hon körde några varv hon med. :) Efter lite lunch packade vi in oss i bilen o åkte till Hultsfred. Där möte jag upp mamma vid Willys o handlade allt vi skulle ha tills imorgon. Till kvällis lycksade vi till det med pizza.

Efter maten spelade vi lite kort innan barnen o jag la oss vid 21. Nu ska korna mjölkas o brödet bakas innan mina ögon ger upp för dagen. Ha en skön nyårsafton o var rädda om er 😘 GOTT NYTT ÅR PÅ ER

Å så var dagen vi alla väntat på här.

Eller väntat o väntat på, barnen har väl det men vet inte Daniel o jag väntar nog mer på flytten vi. 
I Söndags lekte Thella med sin kompis Sigrid. De leker hur bra som helst, å när hennes pappa kom för att hämta henne igen efter 3 timmars lek. Kom tjejerna på att de ville sova över, så Siggan åkte hem en sväng för att hämta sovgrejer bara. Det blev mycket fniss o lek innan vi lyckades få dem i säng runt 21. Eftersom att jag skulle upp o jobba på måndagen så la jag mig strax efter. Men vid halv 12 var Daniel inne o kolla till dem, då låg de med en mobil under täcket o spelade spel 😳 😂 Sen satte han hos dem en kvart o då slocknade de på direkten. 
I år kör vi kartonger istället för julgran, inte alls lika mysigt men de får duga. 
Igår efter jobbet bäddade jag ner mig i soffan efter att barnen hjälpt mig med städningen. Jag frös, hade huvud, hals o öronvärk. När Daniel kom hem från jobbet nästan 4 timmar senare hade febern kommit 😞 Så in med några alvedon o sen bädda ner mig i sängen. Jag som peppar, peppar nästan aldrig har feber, får de kvällen innan julafton. Så himla typiskt.
imorse vaknade jag med hals o öron ont. Hängig i kroppen men ingen feber. Thella sov till 9 men Oliwer var uppe lite efter 8 o tyckte att vi andra oxå kunde gå upp. När Thella hoppa ner i julbadet ropade hon på oss andra o ville visa något. ❤️ Efter bad, dusch o frulle blev de paket öppning. 

Oliwer var såååå nyfiken på sitt stora paket. Och jag lovar han blev super glad.


Hans pappa var minst lika nyfiken o glad över paketet Oliwer fick. Thella fick 6 påsar med my littel ponnysar av Oliwer. Och de är helt sjukt men hon fick inte en enda av dem 15 honredan har. Hon har sånt flyt den ungen 😃

Jag körde på röda strumpbyxor, himla snygga och sköna.
Thella hade lite svårt att stå still o vara ordentlig när jag skulle försöka fota. Efter paket öppning hemma gick vi över till farmor o farfar för lite julbord o mer paket öppning. Tänk att tomten hittade dit. 



Thella o jag gick hem runt 22, jag har gått på alvedon hela dagen, men nu orkade jag inte mer. Plus att Thella var super trött. Tyvärr blev hon super pigg så fort vi kom hem o hon fick se sitt nya lego. Så nu sitter hon o bygger o jag ligger i sängen o försöker hålla ögonen öppna.

God natt på er o God jul. 

Lucia firande i skolan

Imorse ringde klockan redan 06:30 el redan o redan. Idag var jag ledig så jag hade sovmorgon till 06:30, brukar gå upp 6:00 på måndagar annars. Men idag skulle vi se Thella o hennes alla klasskamrater plus 2 klasser till lussa på skolgården kl 07:30. En väldigt pirrig tjej som kom på igår innan hon somna att de kanske inte var då skoj att vara tomte ändå. 😳 Men hård mamma somjag är fick hon stå sitt kast o vara tomtemor nu ( vi hade helt ärligt inget annat att välja på här hemma.)  

Söta o duktiga var dem, vi hade lite tur för Thella hamna längst fram på den vänstra sidan precis där vi stod. De var ca 75 ungar där så jaglovar alla såg nog inte sina barn.
Resten av dagen fick jag vara medThella i skolan. Himla trevligt o roligt, men de finns allt några juveler i klassen som skulle behöva några vakande ögon på sig. Antar att jag valde fel dag att vara med på flr det hände inte mycket mer än utelek, samling, frilek, mat, utelek, samling o hemgång. Gör fasen mer en dag på jobbet. 😃 efter skolan gick T o jag hem o började med spagetti o köttfärssås. Lagom tills vi lagat klart o ätit oss mätta, var det dags att åka till gympan. Thellafick lekamedElsa undertiden 👍 Nu ska jagkrama kudden lite extra hårt. Ses imorgon KRAM

10 dagar tills tomten kommer.

Om vi är redo, nja här hemma lever vi i flyttkaose. Elller egentligen gör vi inte det, har de rätt fint här hemma. Packningen går bra. Daniel far fram som en ångvält o packar allt som kommer i hans väg. Vi ligger rätt bra till. Vinden är så gott som färdig, de mesta låg ju redan i kartonger :) Oliwers rum är nästan klart, bara kläder o lite små grejer kvar. Thella har grejer i sitt skrivbord som ska vi ska gå igenom o lite i en av lådorna under sängen. Har tagit långledigt vid jul o nyår. Så då kommer de sista ner i kartonger. 



Vi har inte så mycket "jul" vi kör mer på flytt. :) 
Förra fredagen hade vi lite 40 årsfirande för bästaste Lisa. Det blev himla lyckat. 
Alla härliga kollegor på mitt jobb. 
Dagen efter var det heldag på Idrottshuset. AGF hade sin årliga soare med alla super duktiga gymnaster. 
Lovar efter en super sen fredagskväll o lite mer än 10 timmar på Idrottshuset somnade jag rätt snabbt på lördagskvällen. 
Sjuka barn har avlöst varandra här hemma den här veckan i Torsdags lämnade jag hemmet med de här två i soffan. 
Fick en fin julblomma av alla barnen på jobbet :)
Årets adventskalendrar på jobbet. 
Thella var på sitt första kalas disco i fredags kväll med klassen. Något pirrig. Men utan öron o svans när hon åkte. 
Jag fick en liten födelsedags present av Elsa på jobbet, tänk att man kan bli så glad av de lilla. De gjorde min fredag:) 
Igår var det tydligen daga för min dag igen, shit vad året har gått fort. Efter sovmorgon o sång vid sängen åkte Daniel o jobbade å barnen o jag gick på bio. Lasse o Maja filmen. Efter en timme in i filmen vänder sig Thella till mig o viskar. Shit vilken bra film mamma. :) Sen var de bara hem o fixa tacopaj o göra ett försök med en kolatårta. 

Till kvällen blev det kräftor oxå :)

Idag körde vi det vinnande konseptet med sovmorgon i repris. Sen fortsatte vi packandet. Jag fick den äran att tejpa igen lådorna med tejpgrejen. Jag tejpa så bra att jag körde tagarna på grejen i stortån. Svimmade nästan, så jäkla ont gjorde det. En flik av skinnet lossnade. :/ 
Nu medans barnen spelar spel tänkte jag passa på att baka en kladdkaka. Kommer lite gäster runt 17.  

Fortsatt trevlig advent på er.

Dagarna de går o går efter varandra

Shit redan 1 december, sjukt vad tiden går. 
Förra veckan var mamman i familjen lite slö, så de blev svampen kebab till kvällis. Inget som någon direkt grinade för. 
I onsdags var jag o Oliwer iväg på hans fristående. Deras tränare Kasper ( danmarks landslags tränare i fristående) var där för att lära it deras nya fristående. De hade blivit siper duktiga. Jag blev första filmare, vilket kändes klart bättre en att glida runt nere på golvet som en av killarna som inte var där. 
Oliwer kämpade på med sitt Nobel uppdrag. Tror han fick till de rätt bra :)
I fredags hade vi fredags mys med kräftor. Mums. 

Thella hade dansuppvisning i lördags. Oliwer o jag var först iväg o tränade. Sen var det bara att åka hem o byta om innan dansen. Hon var så nervös lilla gumman. Men hon var super duktig. Gullisen
På lördags kvällen hade barnen kompisar som sov över. Så på söndags morgonen tittade vi på mär Thella o Elsas gympa fröken Li tävlade i växjö med sin gympagrupp. De var så duktiga att de tog guld :)
På em var vi iväg på Thellas sista dans lektion. Hon fick diplom .           Nu ikväll har vi varit på gympa träning Oliwer o jag, så nu väntar sängen på mig. En intensiv vecka har jag framför mig. Tis= gympa möte, ons= träff med Lisa o Charlie o friståendeträning, tor= stänger på jobbet o sen iväg o handla present med en kollega, fre= 40 års kalas för Lisa, lör = soare hela dagen 9:20-18:00 o Sön= gympa avslutning för Thella. Andas Malin andas

familjenwiden

Här kommer jag skriva och lägga upp bilder om det som händer i vårt liv.

RSS 2.0