V 30

På måndagen hade vi lovat barnen lek o bus. Oliwer hade kompisen Isak med, men Thella fick köra utan tyvärr. Vi var där redan vid 10, smart drag så här i efterhand. När vi rullade hem kl 13:30 var det kö in. 


Efter lek, fika o lunch för Thella körde vi henne till sysslingen Maja för lite lek. Vi andra åkte hem o åt en pizza o packade inför Thellas o min spontan resa ner till Vimmerby med Lisa o Charlie på Tisdagen. 
Vi åkte ner på tisdagen i regnet. Så i onsdags blev det en heldag på ALV med sisådär 10.000 personer till. Malou o tjejerna hängde oxå på. 



Pippi lika bra som alltid. 
Allsången var vi oxå på. Å vet ni, man får sjunga i micen om man vill 😂 ooooo shit, ska man sjunga oxå 😂
Efter 3 1/2 pannkaka ser man ut så här.
Emil hälsade vi oxå på. 
Thella o Winnie hittade en groda i dammen hos Madicken så där hamnade alla skådespelare o barn. 
En toppen dag på ALV helt enkelt. Vi avslutade med att köpa Sibylla med oss hem till alla trötta mammor. Tack mamma/mormor för du kom o hängde med oss en stund efter jobbet. 😘
trött dotter i torsdags morse. Vi vaknade 7:30 sen var det lite mystid innan det var dags att packa o städa av innan vi började resanhem efter frukosten. Tack Malou o Emil för vi fick komma. ❤️ Å tack Lisa o Charlie för vi fick åka på detta äventyr med er ❤️
Fika pause vid Cloetta. 
Hittade inte så mycket (som tur var) 
Vi var hemma runt 14, då blev det att äta lite rester o packa upp o packa om. För barnen följde med farfar/farmor ut till stugan en natt. Så Daniel o jag åkte ut o handlade lite lister o passade på att grilla o äta lite kräftor. På fredagen passade jag på att ligga lite i solen ca1 timme innan barnen kom hem. 
Thella o jag plockade lite hallon som vi frös in. Emma kom över o lekte med Thella o Philip kom hit o lekte med Oliwer. På kvällen avslutade vi fredagen med lite tacos. Lördagen innehöll massa städande o plockande för oss. Barnen lekte med kompisar. Thella med Emma igen o Oliwer med Hampus. Sen blev det gympa läxa för honom. På kvällen blev det ett spontan besök av Fam Bergsten. Denna gång blev det köpe pizza/sallad.  
I söndags blev det fortsatt röj här hemma o beställning av fotoböcker. Dagen avslutades med en spelkväll ihop med barnen. 5 olika spel hann vi testa. Bra avslut på veckan

V29

På måndagen kom Kristin o Morgan med sina tjejer. Vi tog bil/cykel upp på stan för att kolla in Open Art. De obligatoriska popcornet 😊Fika för oss o lunch för gästerna. De bästa jag har ❤️här berättar vår guide Matilda om NA borgen. Denna var jag tvungen att ta kort på o skicka till Peter B tyckte Thella 😂de cyklande människorna. Efteråt åkte vi hem till oss o grillade o pratade en massa skit innan de åkte hemåt. Just ja innan de åkte hemntog vi vuxna en promenad runt rävgången o naturens hus. Bävern lyckades vi ses oxå. En heldag ihop som blev lika trevlig som vanligt. På tisdagen tittade Daniels kusin Nicklas in till oss. Han blev kvar hela dagen så barnen hade en lek kompis i poolen o Daniel  en brädspels kompis på kvällen. Oliwer o jag drog iväg på Boot camp med Carin o Miranda. Oliwer skulle höra det berömda hoppet/lyftet i dirty dancing. Sen skulle han testa stå på händer på Nicklas axlar, de gick mindre bra. 😂 I onsdags hade vi en göraklartOliwersrumdag. Nu är de bara elen kvar att göra o 3 lister som ska upp efter att elen är dragen. 
Han kan han min man. 😘Daniel tvingade in mig i garderoben som är utanför Oliwers rum. Thella klev in utan några som helst problem.De satte upp en planka över ett gammalt fönster. I torsdags kom en klasskamrat till Thella över. Efter att plockat hallon i vår trädgård bakade de muffins som de la hallonen på. Efter maten drog Oliwer till en kompis o tjejerna badade. Nicklas kom över för en spelkväll med Daniel o killarna. Innan de andra kom o Daniel drog förlängningskablar till Oliwers rum passade han på att bada med tjejerna. De blev rätt fort vattenkrig tjejerna mot Nicklas Jag roade mig med att städa ur grannarnas katters bajshörna under vår trapp. Jag har sagt att jag HATAR katter va 😱oliwers kompis Robin var här över natten så de satt uppe på Oliwers rum med datorerna fram till midnatt. På fredagen kom Carin, Pontus o barnen över. Det blev pool, studsmatta o airtruck häng hela dagen/kvällen.vi försökte ge oss på att göra någon rolig övning till AGFs instagram tävling som är i sommar. Ni ser mina vrister va? Assnygga ju 😂👍ja jag vet inte riktigt vad vi är ute efter men snyggt blev de ju .......kvällen avslutades med efterrätt på. pinne.  I lördags åkte vi till Marieberg gör att få Oliwer klippt o köpa ett par finare skor till mig. Vi skulle nämligen på 40 årskalas för Yvonne. 
En sväng på Ikea hann vi oxå med. Behövde lite fin puts till Oliwers rum. 
Oliwer skruvade ihop sitt nya soffbord själv. Så nu ser rummet nästan klart ut. 


På kalaset bjöds det på lekar, god mat o massa annat skoj. Thella hittade lite kompisar efter en stund. Oliwer hängde oxå med några killar tillslut. 
Försök spela fotboll med dessa på sig, sjukt kul att titta på, vågade inte pröva. ( var inte så klena karlar som sprang runt o mosade varandra) Barnen fick testa efter att de vuxna var klara. Oliwer o Thellatyckte de var super kul. 
Födelsedagsbarnet.
I söndags var vi rätt sega här hemma. Jag gick upp 10:30 då sov Thella vidare. 
Daniel höll sig för sig själv nästan hela dagen. Inte så nöjd över att behöva sätta upp listerna i Oliwers rum. ( vi hade lånat en spikpistol modell megastor) 
thella körde en liten tonårsgrej så här några år tidigare. 12:45 kom hon upp, Oliwer hade redan hunnit gjort sin gympaläxa. :) 
runt 18 ringer det i min mobil, då var det Oliwers gympaledare Clara o Maria som frågade om de fick komma förbi en stund, så de blev kvar till närmare 22:30. Väldigt roligt o trevligt. Sen blev det sängen för hela familjen. 

Lördag o söndag

När vi kom hem till Örebro i lördag åt vi på MAX de första vi gjorde. Ville inte äta något påvägen ifall Oliwer skulle bli dålig. 
Så fort vi kom hem vädrade vi ur huset, rätt instängt vill jag lova. Packningen hamnade innanför dörren o sen ut i friska luften. Otroligt skön eftermiddag solen värmde hela kvällen. 
Jag gick bananas på häcken utanför våran entre, buskarna in mot grannen fick sig en omgång de oxå. 


Ni ser häcksaxen på bilden de var den jag använde hela tiden, så gissa om jag har ont i mina armar nu. 
Men fint blev det. Sen vann jag rensa ogräset i grusuppfarten oxå. Slängde en o annan kattskit när jag rev runt överallt. De trista är att bara efter 2 timmar var skiten tillbaks igen. 😫 kvällen avslutads med grillad korv o en ny Falk film. 
I söndags morse satte vi klockan på ringning 8:30. Efter lite plockande hemma tog Daniel o jag en promenad. Vi tänkte vi skulle mätta upp olika sträckor här omkring. 
När vi kom hem fick barnen äntligen hoppa i poolen igen. Sen blev de stå frukost. 
Daniel åkte o handlade o jag fortsatte att röja på baksidan. Måste få bort lite så airtrucken får plats. 
Idag åkte sågen fram 😊
efter hårt jobb blev det premiär dopp i poolen för mig. Simmade 20 längder o hade lite simskola med Thella. 
På kvällen cyklade vi bort till Daniel syster o hennes man. De har flyttat in i sitt hus nu. Kommer bli himla bra de där. Trevligt o gott var det. Oliwer o William gick hem till oss för att lana lite o vi andra cyklade hem runt 22:30.  Fick tvinga med mig Thella till vår säng så killarna kunde vara i fred. Vid 00:15 gav jag upp efter det har jag ingen koll på när Thella somna. Hon sov till 9:30 idag iallafall. Nu ska jag slänga in en ny tvätt o ge mig ut o ta sista ogräset. Kan knappt röra armarna men ger mig inte i första taget. Kl 13 ska vi träffa Kristin o Morgan å tjejerna. Så jag måste hinna städa av lite här hemma oxå. Kram på er

Fredag = slappdag

Som vanligt sov vi länge, fattar inte hur vi lyckats vända så på dygnet. Plus att jag sovit super dåligt i flera nätter nu, börjar nog längta hem till min egna säng tror jag. Vid 12 var pappa o jag nere o hämtade Pierrsa vid tåget, han hade varit på öland i några dagar med ett gäng kompisar. Innan vi åkte tillbaks till Fallhult stannade vi o handlade grejer till kvällens tacomys inne i Vimmerby med Fam Nilsson/Palmer. Innan vi åkte in dit hann vi slappa en del. Thella o jag bäddade ner oss o läste en stund, sen började vi med hennes fotobok. 

Finns det hjärterum finns det stjärterum. Gott o trevligt var det. När vi kom tillbaks till Fallhult, gjorde vi ett försök med att lägga barnen för att vi vuxna skulle få se nya Falk filmen.  Men de gick inte komma in på Swe film så det fick bli kortspel istället. Under natten började Oliwer må illa o så vid 2 så kom det både bak o fram. Efter det somnade han om o sov fram till 8. Nu hoppas vi att det var kycklingen han tryckte i sig innan han somnade. Den hade legat i kylen sen i tisdags. Vi vågade inte chansa så nu sitter vi i bilen hem till Öret. Ja ni läste rätt i bilen, den blev klar igår kväll så Daniel var borta o hämtade den nu på fm. Än så länge har resan gått bra. Oliwer sitter fram o har inte klagat något än. Så håll tummarna åt oss. 
Har precis rastat barnen lite. Uppdatering kommer när vi kommit hem

Regnet hittade hit oxå

I Tisdags gjorde Emil o Daniel klart de sista. Nu är det bara repet som ska komma på plats o de nya utemöblerna :) Bra jobbat killar (å tjejer) de gjorde ni bra. 

Måste ju bara visa hur snyggt Emil sågade brädorna runt stupröret, de var något malliga när de visade oss det. Men måste erkänna det blev grymt snyggt. Mormor kom in o hämtade oss framåt kvällen. Påvägen hem köpte vi med oss en grillad kyckling o åt till kvällis i Fallhult. 
I onsdags åkte vi till Virums älgpark påvägen dit stannade vi vid gammelmorfars grav o satte blommor på graven o vattnade lite. 
Innan vi fick åka med traktorn o vagnarna i älgparken tog vi en glasspause. 
Thella tvingade upp mig på taket på en av vagnarna. Oliwer, Daniel o mormor satt i vagnen under oss. 
Efter vi varit i älgparken åkte vi hem o åt lite mat sen packade vi fikakorgen o åkte till Lena o Peters nyinköpta torp mitt ute i skogen. De kommer säkert bli super fint när de är klara. 


Venas äldsta ladugård står på deras tomt oxå. Å super goda blåbär o smultron hade de oxå 😂

Efter titten åkte vi hem till dem för att fika där ihop med Peter. 
Molle o Joppe visste precis hur de skulle göra för att få smaka av fikat. 
Oliwer o Thella jobbade sig sakta men säkert fram till dem
Vi kom inte hem från Vena förens klockan var närmare 21:00. Då satte vi igång med hemma gjord pizza.
I dag torsdag har vi rensat i olika rum o skåp. Fanns en del så att säga 😂
mormor hann göra lite flötgröt oxå
tydligen något man dricker här nere i skogarna, finns i var o varanna frys. Innan kvällsmaten spelade vi en omgång Cluedo, klurigt men skit kul. Jag vann som vanligt 😜 Till kvällis blev det grillat, vi skickade ut Daniel i blåste o regn. Barnen passade på att grilla marsmellos till efterätt. 
En trevlig kväll med mycket skratt i köket med Pontus, mamma, pappa o Daniel o mig. Imorgon ska vi ta upp rensningen en trappa 😜 God natt på er

Måndag nr 2 i Småland

Idag vaknade vi till ett lite svalare väder, solen tittade fram men det blåste lite o var inte alls inärheten av värmen som varit en vecka nu. Efter frukosten vid 9 gick Emil o Daniel ut för att fortsätta med trallet. Emil började jobba kl 13, så han sågade några brädor åt mig o Daniel som vi roade oss med att sätta fast innan det var dags att utfodra 4 barn. Gröna pannkakor stod på menyn idag. Barnen lekte inne på fm, efter lunchen blev det utelek i blåsten. Mirran hjälpte till lite oxå, kvinnor/barn kan 😂oliwer var oxå med och hjälpte lite. Killarna har fortsatt nu ikväll efter att Emil kommit hem. Så nu är snart allt klart. Malou o jag såg ett avsnitt av Tredje ögat innan vi la oss. Daniel, Emil o Oliwer spelade ett brädspel innan de gav upp vid 01:00. 

Lövvvvvveee värmen

Shit vilket väder vi fått så jäkla gött. Nu har vi varit nere i Småland lite mer än 1 vecka o vi har hunnit med massor. Förra lördagen var vi på kusinträff i Hjorted. Lika trevligt som vanligt, vi är dock inte så ofta med men detta år lyckades vi pricka in det. Började med en promenad till kyrkogården. Efter det blev det god mat o en massa lekar. Det blukar alltid vara en familjefajt syskonen emellan o i år var det Faster Gunn med familj som vann igen. Börjar ana doping i denfamiljen 😜På söndagen åkte vi ut till stugan för att sola o bada lite. Tyvärr gick solen i moln nästan på en gång. Vi lyckade till det med lite sibylla o pizza istället för söndags steken. Måndag morgon kom Malou o hämtade mamma o mig sen åkte vi till Ullared för lite tjejhäng. På måndagen  kollade jag mest bara kläder till alla, efter ett x antal timmar inne på Ullan åkte vi o hämtade nyckeln till motellet , när vi packat in allt gick vi rakt över gatan in på Harrys för att äta lite gottEfter att ha ätit och drukit gott ( å snott med oss en massa toapapper) gick vi tillbaks till motellet. I tisdags checkade vi ut innan 8 för att göra Ullan en dag till. Å ja jag lyckades fylla en vagn då oxå. Fick mms hemifrån Moster Lena i Vena hon hade visst fått besök av mina hulliganer o kusin Tim.!i onsdags åkte vi ut till stugan för att sova där tills på fredagen. Rätt gött i värmen men otroligt varmt på nätterna inne i stugan. Thella fick disktjänstenoliwer tog chila tjänsten Det var  ok varmt så barnen bodde typ i vattnet hela dagen. Vi satt ute o åt grillat runt 21 på kvällen. I Torsdags hade vi en lång väntan innan äntligen pappa Daniel kom till oss. Medan vi väntade blev det en del simmande o badande.


Thella gick in i en närkamp med solstolen. 
Jag fixade årets 1a bränna. 
I fredags åkte vi in till Vimmerby. Daniel o Pierre skulle hjälpa Emil att bygga trall på deras baksida å jag roade barnen medan Malou jobbade. 
Roa barnen gick bra, de gick mindre bra för Daniel o de andra
bilen la liksom av så här i semester tider.  Så jäkla surt, som tur var kom det förbi entrevlig man som körde hem släppet, Emil o Pierre. Daniel fick vänta på bärgaren. Vi hade ju ändå inget annat vi ville lägga pengarna på. 
Tillslut kom de iallafall igång med bygget. I lördags satte de igång igen i gastande sol. Jäklar vad de slet o vad varmt det var. Led med dem i värmen. 

Jag höll mig i skuggan o blåste upp en pool samtidigt som jag tittade på kvalet till SM i gymnastik. Oliwers ena gympaledare är med i ÖGF å de kom vidare till finalen som tvsändes idag söndag. 
Vattenmelon o salta chips är bra i värmen. Skugga o en bok är inte heller fel.
bygget fortsatte. 
Källaren hos Malou o Emil älskar jag. Nästan så man fryser, sover så jäkla gött. 
Även idag Söndag har det varit kanon väder. Barnen har roat sig i vattenspridaren o poolen. Idag har även Malou o jag hjälpt till med trallet. Pierre åkte hem igår kväll så vi täckte upp för honom. 

Vi hade siktat in oss på att mer golv skulle varit lagt, men fick ge upp för de kom så jäkla mycket mygg runt 22:00. Nu håller vi tummarna för att de inte är regn imorgon bitti som de varnat för. Emil börjar 13 så vi hoppas hinna lite mer innan han måste åka. Nu är det dags att krama kudde är super trött. Puss på er i värmen

familjenwiden

Här kommer jag skriva och lägga upp bilder om det som händer i vårt liv.

RSS 2.0