Pappa o dotterdag.

Thella var första dagen på förskolan igår efter att ha varit hemma en vecka. Men hon var rätt slut i kroppen efter de, så idag fick hon vara hemma med pappa. Hostan är mycket bättre men hes o förkyld är hon fortfarande. Efter att de lämnat Oliwer i skolan åkte de direkt ut till Marieberg. Först var de på Daniels jobb o ordnade lite grejer. Sen blev de tittapåvadmanönskarsigijulklappshopping. Självklart blev de en massa fika o lunch på pacos. En riktig mys förmiddag med andra ord. :)

Resultatet

Igår var Daniel o hämtade våra keramik saker hos Camilla. De blev verkligen super fina efter att hon haft på glasyren. Thellas kopia av Daniel fick farmor att skratta tills hon fick tårar i ögonen. Oliwer hade gjort några saker när han var hemma hos Oscar en gång, så han fick oxå med sina saker hem. Tack Camilla för att vi fick leka av oss i din verkstad :)

Första snön i Örebro.

Thella som var hemma sjuk fortfarande blev överlycklig när första snön kom i Tisdags. Själv var jag väl inte så glad att jag hoppa av glädje, jag muttrade mest och kämpade som ett djur för att ta mig hem oskadad på cykel efter jobbet. Grann barnen tittade in och ville att Thella skulle komma ut o leks med dem i snön. Thella skrek ( var kanske att ta i för hon hade knappt någon röst) av lycka. Men onda mamman vägrade skicka ut henne i blött snön. Så vi mötes halvvägs. Hon fick gå ut en stund på trallet på baksidan. Ingen blev lyckligare än hon. :) Oliwer nöjde sig med att sitta framför datorn o öva på årets lucia sånger till skolan.

Snart födelsedag.

Nu är det snart dags för familjens sista födelsedags barn att fylla år. Så nu måste frysen fyllas på med godsaker. I Tisdags passade vi på att baka saffrans kaka o chokladbollar. Oliwer gjorde chokladbollarna helt själv, el jag rullade de sista men han hade på pärlsockret. Måste säga att saffrans kakan blev super god, hoppas bara den är lika god efter att ha varit i frysen en stund.

Förklarar saken

Jag har alltid haft ett minne från när jag går i förskoleklass och fick hoppa upp för att kunna hänga min jacka på kroken. När jag sen tagit studenten började jag jobba som vikarie på min gamla skola. Och när jag då gick förbi dessa krokar kom minnet tillbaks igen. Dessa krokar hängde inte alls så särskilt långt upp, så jag var tvungen att fråga om de inte sänkt dem sen jag gick där. Men de hade de inte gjort. Idag när Daniel fortsatte med sitt röjande hittade han min gamla "gröna" bvc bok. Han kollade lite i den sen försvann han för att hämta en tumstock. Han o barnen började sen att skratta hysteriskt. Jo tydligen så var jag 109 cm lång när jag var 7 år, alltså kortare än vad Thella är nu. När jag var 4 år var jag 94 cm lång. Inte konstigt jag inte nådde till kroken ;)

Vår lilla tjej blir bara sämre :(

Tycker det är riktigt otäckt när det sätter sig på luftrören. Inatt sov hon hos oss el sov o sov. Hon vaknade en gång i timmen och klagade på halsont o att hon inte kunde andas. Hela dagen idag har jon legat i soffan efter att hon vaknade 10:30. När Oliwer o jag kom hem från gympan hade vi varit på apoteket och handlat hals o host tabletter. Oliwer tog happy meal på MC, så Thella kunde få boken, sen hittade vi ett gör dina egna prinsar o prinsessor som vi köpte med oss hem. Så Thella har ett eget litet sjukförråd nere på Tv bänken. Nu ska jag ta o krypa ner brevid henne i sängen o se om man kan få lite mer sömn i natt. God natt på er.

Dvd fodral, såååå ute.

Ja de hela började med att mannen fick order om att städa hemmet i fredags medans jag jobbade. Han är inte världsmästare på att städa min man, el ju kanske världs sämst kanske. Nå ja, han skickade ett x sms underdagen där han beklagade sig över städningen. Och när jag kom hem såg det värre ut än innan, hur gick det till kan man ju undra? Jo för Daniel är expert på att hitta andra grejer att göra, så även denna gång. Så nu har han städat i kassaskåpen och i tv möbeln. Ja nån gång ska väl de oxå göras. Man får vara glad för de lilla :) Men fint blev de.

Disco kung

Idag var det dags för skol disco igen. 1-3 körde från 17:30-19:30 sen tog 4-6 över dans golvet. Oliwer har laddat hela eftermiddagen efter skolan. Håret har klippts, kroppen duschats o tänder borstats. :) När han kom hem var det en lycklig kille som kom in genom dörren. Han hade dansat sin första tryckare någonsin, å då nöjde han sig inte med 1 han slog på stort o dansade 3. Med samma tjej alla 3 oxå :) Mammas lilla kille är inte så lite längre. ❤

Ny sjukling i familjen.

Stafett pinnen med förkylning, feber o hosta lämnade Oliwer så snällt över till Thella. Så nu har hon varit hemma i 2 dagar från förskolan. Pluttan hon ville till o med somna i våran säng nu ikväll o det brukar hon aldrig vilja i vanliga fall.

En lakrisal tack.

Igår bad jag Daniel köpa med sig något salt hem från jobbet. Han undrade om lakrisal blev bra, ja självklart de är super goda blev mitt svar. Detta var vad han kom hem med. Han har helt enkelt fått storpack vansinne, fast denna gång kan jag inte klaga ;) Älska honom lite extra mycket ibland.

Bloggar

Jag älskar verkligen min Iphone, fattar inte hur jag kunnat leva utan den. När räkning kom häromdagen gick Daniel bananas. Asså nu var den inte hög ( vi har ett fast pris varje månad ) men han tyckte jag hade skickat sjuk mycket sms. Vad då lite mer än 600 är väl inte så mycket på en månad ;) skickar man gratis sms så passar man ju på:) Det som är så bra med Iphone är ju alla mapparna man kan ha. Jag har 2 med bara bloggar. Blir några bloggar att kolla flera gånger om dagen. Men det är så kul att läsa om alla andra.

Invigning av Milla Keramik

Nu i eftermiddag var jag, Thella och Hanna bjuda hem till Camilla för att inviga hennes keramik verkstad som hennes man har byggt i källaren

. Lite spännande att kliva ner.

 Ute stod Camillas mamma och syster och tog emot oss, de bjöd på tilltugg och vin/cider. 

När vi kom ner i verkstaden fanns de så mycket fint att titta på, glömde ta kort på grejerna. Men Thella hög in på en lerklump på en gång. :)

. Koncentrerad. 

 Hanna kunde inte heller hålla sig borta. Vilka konstverk vi fick ihop.

Himla mysigt och trevligt ställe, vi kommer gärna tillbaks och prövar på att dreja. :)

 

Vabbdag

I Torsdags var det min tur att vara hemma med Oliwer, han hade huvudvärk, halsont och hosta. Efter att ha städat av undervåningen, tvättat 2 maskiner, gått på gåbandet 2 gånger, lagat mat och skrivit ett utvecklingssamtal var de dags att hämta hem Thella.

När vi hämtat henne tog vi vägen förbi Ringstorpsparken för lite lek och fika.

 Thella kom snabbt igång.

 Oliwer gungade lite

 Sen blev de lite gemensamlek

 Och bus

   Mycket skratt blev de.

 Innan vi fikade lite.
 
Vid 4 packade vi ihop för då började det bli mörkt, så vi cyklade hem och gjorde pannkakor istället.
 Oliwer fick agera kock.
 
Jag avslutade dagen med ett AGF möte på oscaria innan jag hamnade i tvsoffan framför Revenge.
 
 

 

Tips till kommande födelsedag o julklapp.

Tror bestämt det är dags för en födelsedag snart ;) Och här går alltid tomtar hem.

Dessa gobitar finns på Coop.

Modershjärtat (häftad)Pojken som slutade gråta

Lite böcker går oxå hem :)

 

Venabesök

För 2 helger sen var barnens kusiner Linus o Ludwig, M och morbror Pierssa här och hälsade på. De kom på fredagen runt lunch så Daniel och barnen fick ta hand om dem medans jag jobbade. När de ätit lite lunch åkte de bort till svampen för att ta en titt och fika lite. Tydligen tyckte killarna det var viktigare att se Kumla fängelset än att träffa mig, så när jag kom hem var huset tomt och alla var i Kumla istället. Jag fick den stora äran att börja med maten istället. Vi slog på stort och grillade så här i november :) Lite kallt och mörkt ute men himla gott.

 Thella tvingade Limpan att spela spel.

 Ludde gav killarna 20:- var så de skulle fixa hans sovplats.

 Pierrsa ordnade tsatsiki, Ludde övervakade.

Grillmästaren Daniel med Ludde som övervakare.

Hungriga killar.

 På lördagen hann vi med lite lek på lek o bus innan killarna packade in sig i bilen och åkte hem till Småland igen. Linus tyckte de var så kallt så han körde långärmad och mössa. ;)

 

 Leken i fullgång.

Limpan fick ordna bollarna.

 Thella fick lite hjälp första gången hon skulle upp.

 Nu jäklar ska här skjutas.

 

Tack killar för denna helg, de var toppen skoj. Nästa gång får ni stanna en natt till. Och då Ludde ska du slippa madrassen ;)

Halloween disco

Förra fredagen var Oliwer iväg på sitt första Halloween disco, klassföräldrarna hade ordnat med pizza, godis, dricka o en massa bra musik. Han ville tom klä ut sig. De brukar han aldrig vilja annars. Men nu var han en såååååå otäck zombi ;)

 Pappa fixar sminket.

  Zombiiiiii Oliwer.

 Myran fick en lite makeover av Daniel.

 

 Läskigt.

Lite saker Oliwer önskar sig.

Han verkar tro han kommer från en rik släkt ;)

Ja sen önskar han sig star warslego, men högst på listan står en mobil.

Julklapps tips

Jo nu närmar sig julen o barnen förbereder sig genom att sätta kryss på allt i leksakskatalogerna. 😃 när vi är i leksaksaffärerna ska jag ta kort på det de önskar sig, så mormor o morfar ser vad de vill ha. Ja här är några saker Thella önskar sig.

 

Sen har hon kommit på att alla hennes tuschpennor blivit så dåliga eftersom hon målar så mycket. Så lite nya såna finns oxå med på listan.

Färgblind man ?

Bad Daniel köpa med sköljmedlet jag tipsade om. Nu är de ju så att jag börjat undra om han är färgblind. Eller så gör han allt för att få in den hemska doften citron i vårt hem. Jag hoppas på färgblind.

Super gött sköljmedel

Jag har blivit helt förälskad i detta sköljmedel, de är så himla friskt o luktar såååååå gott. Testa ni kommer inte ångra er. Synd bara att de inte säljs i större förpackningar.

Mini melo

Vår älskade pyssel tjej trivs verkligen på sin nya avdelning på förskolan. Där får hon pyssla hela dagarna o kommer hem med nya konstverk nästan varje dag. Enligt fröknarna så kommer hon på allt själv o sen vill andra barn göra som henne. Här är en av hennes senaste mini melo dockor.

Bortrövad son

Ja förra veckan envisades kvarterets ungar med att komma i tid o otid å kräva godis av oss. Som om vi skulle vilja dela med oss. Skulle inte tro de. Så de blev skit sura o tvingade till sig Oliwer som oturligt nog öppnade dörren. Nå ja jag fick iallafall behålla mitt godis. ;)

familjenwiden

Här kommer jag skriva och lägga upp bilder om det som händer i vårt liv.

RSS 2.0