Saffrans kaka

Saftig Saffranskaka.
 
matfett och ströbröd till formen.
200 g smör el margarin
0,5 g saffran
3 dl socker
2 ägg
1 ½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 
1. Sätt ugnen på 175 grader
 
2. Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
 
3. Smält matfettet.
 
4: Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret. Blanda det med det smälta matfettet.
 
5. Vispa ägg och resten av sockret poröst. Rör ner matfettet och mjölken. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner de i smeten. Häll smeten i formen.
 
6. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter.
 
7. Låt kakan stå i formen på ett galler i ca 5 minuter innan kanten på formen lossas.
 
8. Servera gärna kakan med rårörda hallon och vispad grädde.
 
( Jag strödde bara lite florsocker på och de räckte gott och väl. )
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

familjenwiden

Här kommer jag skriva och lägga upp bilder om det som händer i vårt liv.

RSS 2.0