Resten av veckan som gått

Får väl ta och att fortsätta på Onsdagens kvällen

Hade missat lägga upp några kort från kvällen.
 mumma med körva tyckte Emil och Oliwer.
 Efter badet lyckades Thella lura till sig Oliwers rester
 Winnie hade lite mys med mamma efter badet.
 Malou och Winnie är redo för John Blund

Torsdag 19/2
Daniel körde iväg med Oliwer till dagis och vi andra tog de lugnt.
 Daniel visade vilken bra man han var och röjde upp efter frullen.
 Thella hjälpte till
Helt plötsligt försvann Daniel men till slut hittade jag honom här
  Såg rätt mysigt ut.
 Lite avis är allt Thella när mamma eller pappa kollar in Winnie.
 Små kusinerna hade ett litet snack.

Runt 12 kom vi i väg till Marieberg. Vi började med att ta ett snabbt varv på Ikea.
 Emil ser så road ut så.
Sen åkte vi vidare till Marieberg, de stora grabbarna var och kollade på dataspel, Malou och jag tog små tjejerna och kollade på lite kläder. Hittade ett par jeans som Oliwer ska få av moster i födelsedags present.

Killarna åkte hem lite tidigare med Thella eftersom vi var tvugna att hämta hem Oliwer från dagis (dålig servis på dagens dagis, klart ungen kunde fått stannat över natten tycker man ju)
När vi kom hem så hade snälla Emil börjat måla var trapp.
  Såg riktigt bra ut. Eller de gör de ju alltid när man själv slipper jobba.
Under tiden började jag med kassler gratängen (fick faktiskt hjälp av Malou) Malou gjorde en kladdkaka (hon fick hjälp av Thella med att äta upp smeten) och Thella kolla till Winnie.
 hej kusinen  oj vem är du?
 mums Malous goda kladdkaka Oliwers favis.
 ge mig merrrrrrrrrrr
 Kokt potatis till morgondagens lunch (stekt potatis)
 + = dagens kvällsmat
 en äppelpaj fick vi ihop oxå.
Svärföräldrarna kom över en sväng efter maten för att säga hej till våra gäster och kolla in lilla Winnie.
Men de var inte så länge Lasse hjälpte Daniel att få upp en lampa inne i vardagsrummet över tvsoffan, sen fick han sätta upp den ute i hallen själv.
 inte världens snyggaste lampa men de lyser iallafall.

När barnen somnat hamna Malou framför datorn och jag i min säng för att kolla på mina tvprogram. Jag fick sällis av Winnie alltid lika trevligt. Till slut hamnade de stora killarna hos mig oxå. Fanns inget att göra när Malou hade snott en av datorerna.
  Finns de hjärterum finns de stjärterum som de brukar heta.

Fredag 20/2
Morgonen startade runt 8 då barnen tyckte de var dags att gå upp. Daniel började jobba kl 10 så vi andra fick klara oss utan honom.
skynda dig nu brosan så vi kan busa lite.
 vad händer här då?
 jasså Thella använde brosan som häst.
Jag ska hjälpa dig loss så vi kan leka lite.

Efter frukost och jag lagt Thella tog Malou och jag tog med oss Winnie och Oliwer upp på stan. Emil fick stanna hemma med den sovande Thella.
 Oliwer åker buss

Vi skulle upp och byta jeansen Malou köpt åt Oliwer skulle ha en mindre storlek. Jag hittade ett par skit snygga jeans och 2 t-shirt åt Oliwer som han ska få av mig i födelsedags present. Vilka lycka han får bara kläder hahahaha men ibland kan livet vara hårt. Daniel kommer nog vara den snälla i vår familj så han kommer nog köpa star wars lego. Själv tycker jag att de räcker med sånt nu ett tag. Han får ju inte plats med allt.
Snälla Emil fortsatte att måla lite till här hemma i trappen när vi kom hem.
Thella kollar så de hela går rätt till
Jag och Malou fixade den sena lunchen som bestod av stekt potatis, kassler och ägg. Oliwer slängde i sig lite innan hans kompis Neo kom och hämtade honom. Han skulle få följa med honom till Lek och buslandet. Lite nervös var jag allt till att skicka iväg honom, men å andra sidan har han blivit jätte duktig där borta. Så de var rätt skönt att lämna bort honom en stund. Plus att han hade super kul.

Vi andra som stanna kvar hemma passa på att slappa så mycket vi bara kunde. Eller tja jag kommer helt ärligt inte ihåg vad vi gjorde.
 Jo just ja Malou färgade mitt hår
Emil sov lite.
 Thella skötte busen
 Winnie hade fullt upp med att bara vara söt.
På kvällen gjorde vi klämda mackor (jag åt varma) och under tiden jag höll på att göra iordning dem satt Emil med Winnie i köket. Malou började kommentera hans fötter å hur skitigt de måste vara hemma hos oss.
Tyvärr kunde jag inte göra annat än att hålla med henne, men efter en dags arbete i den skitiga trappen kanske gjorde sitt oxå.
  hmmm kanske dags att ta fram skurhinken igen?
 Thellis efter badet.
Till maten kollade vi på Oliwers favis program Barda.
 spännande
 han började som en tuff kille men
 hamna hos mamma och pappa tillslut.
Efter att ha skickat Oliwer i säng blev de lite Let´s dance och buzz innan sängen kallade runt halv 1.

Lördag 21/2
Idag skulle Oliwer iväg på maskerad kalas hos sin dagis kompis Isak som fyllt 4 år. Daniel, jag och Thella följde med honom till kalaset sen åkte vi till affären och köpte de sista vi behövde till kvällens tacos.
Kalaset varade i 2 timmar och detta var de första kalas han stannat helt själv på, shit han börjar bli stor nu vår kille.
Snyft bara ca 1 vecka kvar tills han blir 5 år.
 kalas killen kom hem med godispåse tur de var lördag.
 söta Thella sover som en stock, tyvärr var vi tvugna att väcka henne eftersom hon bajsat innan hon somna. Så de blev bara en 15 minuters sömn idag.

Nå ja efter kalaset kom Emma, Fredde med barnen förbi vi skulle kolla lite på en resa som vi tänkte boka.
De hela slutade med att Fredde och Daniel åkte ut till marieberg för att boka hos en resbyrå istället för över datorn.
Så nu mina kära vänner den 2/6 drar vi till Bulgarien i 2 veckor. Ska bli så himla skönt. Vet inte riktigt vad jag ger mig in på men de kommer nog gå bra har ju med oss Emma och Fredde och de kan ju sånt här.
Längtar massor. 
Tyvärr missar vi Pierres och Linus student men har kollat med Pierre så han tyckte de var helt ok, antar att Linus oxå tycker de. Man kommer ju inte se dem så mycket iallafall på studenten, de festar ju med sina kompisar på kvällen. Får helt enkelt fira dem senare när vi kommit hem. Oliwer sötnosen ska inte med om man måste ta spruta. Hoppas verkligen inte han behöver de för de skulle var tråkigt att åka på en familjesemester utan honom.

Undertiden papporna var ute på Marieberg och fixa resan, stanna vi andra här hemma med alla barnen, var faktiskt som ett litet minidagis här hemma en stund.
 
Maja,"fröken"Emma, Winnie, Amilia,Oliwer och Thella.
 Emma med lilla Winnie.
Lite coolt att Maja, Winnie och Thella är födda samma år.
 Medans vi andra tog hand om barnen passa Emil och Malou på att äta lite.
Lägg märket till Emils 2a kebab sen han kom hit i tisdags. Å en till kommer de nog bli innan han åker hem.
Törs nästan sätta en 100:- på de.

Fredde och Daniel kom hem igen lite innan 4 då åkte fam Eriksson/Karlsson vidare och jag började förberedda kvällsmaten. Emil och Malou fick besök av Malous kompis Becka och hennes kille som flyttat till Västerås.
Undertiden de fikade och pratade lite skit förflyttade sig fam Widén till övervåningen för att klippa man och son.
Runt 7 åkte gästerna hem igen och vi andra plocka fram tacosen och satte oss framför tv:n för att kolla Wild Kids och Melodifestivalen.
 En super trött Thella fann jag på golvet när jag lagade mat.
 Nyklippta killar.

vad har man att säga om Melodifestivalen då? Nja inte mycket de är verkligen bara skit i år. BWO som brukar ha bra låtar hade bara skit i år. Molly sjunger ju hur bra som helt men de är ingen schlagerlåt den kommer nog spelas mycket på radio men inte gå hela vägen. EMDs låt var den ända som var lite fart i och man fastnade för.
Så nja å år är de inte super skoj att se på . Återstår att se vad de är för skit låtar nästa vecka.

Efter melodifestivalen spela vi några omgångar buzz men idag orka vi inte med allt för många de är jobbigt att ha gäster en sov så fruktansvär lite. Men de får man ju fixa till när de åkte hem för de är super kul att ha dem här.

Söndag 22/2
Imorse ville verkligen inte ögonen öppna sig, tyvärr ville Oliwer och Thella upp redan lite efter 7. Men eftersom jag har en så himla gullig man så tog han barnen och jag la mig i Oliwers säng för att vila lite till, sova gick de sisådär med för våra barn går inte ställa på ljudlösa. En miss i tillverkningen å försent att reklamera.
Så kl 9 var de bara att gå upp. Under tiden jag  halvsovit  hade Oliwer fixat till sin nya frisyr lite, han tyckte pappa hade missat lite, så han tog nagelsaxen och klippte lite på luggen. Som tur var syns de knapp så de gjorde inte så mycket. Men lite skäll fick han allt.
 Oliwers lilla hyss på morgonen
Bad Oliwer hämta mig ett par trosor kom tillbaks så här
 nya modet
 pang pang på er.

Innan frukosten ville Oliwer måla sig som de i Barda vilket han fick så han placera sig badrummet medans Daniel och Thella duschade.
 kanske inte med kläderna på 
 detta var bättre
  koncentrationen.
 färdiga resultatet.
Hans pappa var inte sen att hänga på måleriet, så när vi andra satt vid frukostbordet kom denna fulling ner   bläää å denna lever jag med
Sen lektes de barda i vardagsrummet hela förmiddagen medans jag var ute och skottade undan all denna j.... snön.
  
 
När kriget var över slängde vi Thella i säng, Oliwer hamna framför en film, Malou och Winnie somnade i våra sängar och vi andra jobbade i trappen.
  här har vi slitit idag.

Efter lunchen (gamla rester) lämnade vi gästerna hemma och tog oss ut i snön på en promenad. Daniel och jag tog varsit barn i bulka/bob.  Var ute i nästan 2 timmar, barnen samarbetade inte alltid om man säger så. Thella kom på att storebrors bob var mycket roligare än hennes bebis pulka så hon skulle inte sitta i den. Utan slängde sig ur HELA tiden. Å Oliwer ville inte att hon skulle sitta på hans. Gud vilket liv de var.
 Vilken lycka att få åka med storebror
Oliwer var lite förstor för Thellas pulka

Nå ja vi kom hem hela och med lite frisk luft i lungorna.
Daniel och barnen stanna till hos farmor och farfar jag traskade hem för att börja med maten och städa av efter oss i trappen.
Ikväll blev de makaroner och falukorv värsta lyx käket. Men de gick ner de med.

Nu ska jag ta och göra de andra sällskap i tvsoffan tror Beck har börjat nu.

Vi hörs kram





 





Kommentarer
Malou

Känns som om vi bara äter och äter. Du tar i alla fall kort då. Men mat är ju gott! :-)

2009-02-24 @ 11:17:13
Sofia

Jag skulle inte vilja träffa Daniel när det är mörkt, skratt!

2009-03-12 @ 15:53:22
URL: http://blondinmama.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

familjenwiden

Här kommer jag skriva och lägga upp bilder om det som händer i vårt liv.

RSS 2.0