Tonåringen har lämnat huset.

Å han är redans saknad, nu måste man ju roa barnen själv *suck* de är jobbigt att vara mammaledig när man måste ta hand om sina barn med. ;-)

Nej då så farligt är de väl inte men Oliwer och jag har inte kommit så bra överens de senaste dagarna, vilket inte är så skoj, han har kommit in en kaxighets period. Sen är de ju bara star wars som gäller å han vill bara ha och ha. Blir tokig på honom. Men de ska väl gå över de med hoppas vi.

Lika bra att köra igång med torsdagen 12/3
 

Det var jag som fick den stora äran att gå iväg med Oliwer till dagis, måste säga att jag blivit lite bortskämd med de för de brukar vara Daniel som tar den biten. Men igår traska vi iväg lite trevligt att få en lite pratstund på vägen till dagis. Igår pratade vi pussar och stora Tuva som Oliwer är stört kär i. Hon kommer föresten på kalaset imorgon undrar om de blir något pussandes då? De brukar nämligen smyga till sig de lite då och då. Tydligen hand de gjorde de i onsdag när de andra barnen gått in efter uteleken. Min lilla kille har redan tjej som han pussas med hur ska de här sluta. Han har redan bestämt att de ska bo ihop och att vi får komma till dem på middag ibland. Han är omtänksam vår son. Synd för Tuva att hon inte har något att säga till om.
Nå ja när jag lämnat honom tog jag en lite promenad, stannade till hemma hos dagis kompisen Miranda för att låna hennes mammas Karlsson på taket kläder till maskeraden.

Resten av dagen försökte vi få Thella att somna vilket inte funka så bra. Ca 15 minuter tyckte hon räckte de tyckte inte vi men vi hade inte så mycket att säga till om.
Hoppas in allihop i bilen istället för att hämta hem Oliwer. Sen var de fort iväg till församlingshemmet för att hämta nyckeln till Ringstorpsgården där vi ska ha kalaset i morgon. En snabbis in på Mega för att köpa nya allväder stövlar till Oliwer då hans gamla börjat läcka. Det fanns bara ett par kvar i hans storlek så de slog vi till på 199:- som hittat.
 Hann med lite utelek oxå innan de var dags att gå in och baka en omgång muffins till kalas.
 Här hemma är de inte storebror som kör omkring på lillasyster utan tvärtom.

Medans jag bakade muffins satt de andra i soffan och mumsa på glass och tittade på en film, när Ludde kom hem gjorde han dem sällskap.
 

Till kvälls mat lagade husmor hamburgare vilket var uppskattat, sen var de sängen som gällde för barnen och soffan för de vuxna.

Fredag 13/3
Oliwer tyckte att vi skulle gå upp halv 7 vilket inte alla var så nöjda över, tur han har tv på sitt rum kan jag säga.
Men kl 8 gick de inte hålla barnen i sängen längre så Thella fick en fredags dusch med pappa och jag hjälpte Oliwer med klädvalet. Ludde fick sköta sig själv vilket han gjort alldeles utmärkt denna vecka hos oss.

 Oliwer fick besök i sitt rum på morgonkvisten.
Thella var väldigt snorig och hängig idag så hon somnade redan halv 11 igen utan frukost. Under tiden hos sov gjorde jag mig iordning för en tur upp på stan och Oliwer satt ner i köket och pysslade lite. Hann han både måla och pärla innan de var dags att ta på oss för att ta bussen upp på stan. Hostisen Thella sova bar i ca 30 minuter sen vaknade hon med världens hosta och var super ledsen. Försökte få i henne lite välling men inget gick.
 Min lilla gullunge var så duktig att han hade plockat undan allt eftersig när jag kom ner.

Lite efter 12 skulle vi möta upp min syster Lena med fam på stan, blev lite ändring då de inte hittade vägen som de skulle men tillslut fann vi varandra på järntorget och kunde sen njuta av en lunch på Coco-thai där Ludde praoat hela veckan.
 
 
Efter maten sprang vi i lite affärer. De blev de gamla vanliga H&M och Lindex. Thella och Oliwer fick lite nya kläder av moster Lena som tack för att Ludde hade fått bott hos oss.
 Thella fick Hello kitty
 Oliwer fick badbyxor som han tyckte var skit snygga å vi andra skit tråkiga och en tröja. jag köpte en likadan body åt Thella.
 Sen köpte jag varsin ko tshirt till Thella och Oliwer de var så söta. Plus att jag tycker de är lite kul när de kan ha lika kläder på sig. Utan att de är så killigt eller tjejigt.

Barnen tröttna ganska snabbt på att gå i affärer så Lena och Peter tog Oliwer och Adela i bilen hem till oss, med ett litet stop på dagis för att hämta Pippikläder. Själv tog jag med mig Thella på bussen hem. Hemma fick Lena snällt klippa mig, tog bara topparna lite. En snabb fika hann de oxå med innan de började sin resa hem till Vena.
  Söta Adela pröva pippikläderna. Blir så sur på dessa j.... röda ögon.
Min kära syster har ett väldigt konsitgt sätt att klä sig tycker jag, men hon hävdade bestämt att de visst funka bra. Annars sitter ju inte strumpbyxorna fast utan glider ner var hennes försvar.
 mumsigt med glass å pussar tycker Thella.

När huset blivit tomt hann de inte gå många minuter innan Oliwer och jag rök ihop. Som vanligt är de detta tjat om de ena och de andra. Till slut åkte hans stora star wars grej in på vinden och kommer inte ut än på ett bra tag. De blev heller inget Barda och popcorn mys framför Tv:n i kväll utan marsch pannkaka i säng kl 7.
Men när vi lugnat ner oss lite så började vi iallfall med godispåsarna inför kalaset imorgon.
 12 påsar att fylla med godsaker.

Klockan 7 skicka vi båda barnen i säng och satt och slappa lite framför datorn innan de skulle bli en lugn kväll i soffan med Let´s dance och lite kräftor som svärföräldrarna så snällt kom över med.
Innan vi satt oss prövade vi lite maskerad kläder inför morgondagen. Jag hade tänkt vara pippi och att Daniel kunde vara Karlsson. Men inte då skulle han klä ut sig skulle han vara pippi. Så så fick de bli
 Han är söt min pippi eller "Pippa Långsamt" som han döpt om sig till.

Nu blev de inte så lugn kväll som vi hoppats på eftersom Thella vaknade lagom tills vi skulle sätta tänderna i kräftorna. Sen var hon vaken några timmar. När vi äntligen fått henne att somna igen så började vi kolla på en film, men jag såg inte så mycket vaknade av att Oliwer kröp upp i soffan brevid mig och undrade om de fanns några popcorn till honom. Då var kl lite efter 12. Vad är de för barn vi har igentligen.?
  snorig och trött men ett kex går alltid ner.
Oliwer och jag gick upp å la oss i våran säng, Daniel stannade ner för att se klart filmen. Sen låg vi oxh snurrade i våran säng fram till halv 2. Oliwer försökte räkna får men tröttnade efter ett tag han ville hellre prata om sitt kalas och vad de skulle få för godis. Daniel var vaken fram till halv 3 eftersom han fick sällskap av Thella igen sen när vi andra äntligen somnat. Rolig familj man har.

Lördag 14/3

Kalas tajm!!!!!!!!!
Oliwer flög upp ur sängen i morse vi andra gjorde INTE dessamma om man säger så. Lite smått trött efter nattens äventyr och kramp i ryggen hade jag oxå. Thella var super förkyld när hon vaknade näsan rann hela tiden, så jag ringde farmor och farfar för att kolla om hon kunde vara där undertiden vi hade kalas. Vilket hon kunde så de var skönt att man slapp ha henne med.
  Nu har jag 3 pippi här hemma å alla är lika söta.

Pratade med Linus mamma så vi bestämde att vi skulle ses halv 11 för att förberedda kalaset lite, Oliwer och jag traskade bort medans Daniel stanna hemma för att fixa lite lunch och få Thella till att sova lite.
Vi blåste ballonger, möblerade om lite och dukade innan vi skyndade oss hem igen för att äta och byta om innan de var dags att vara tillbaks igen vid halv 2.
 Daniel målade Oliwer lite i ansiktet med de gillade han inte så de var bara att ta bort ärret ville han bara ha kvar, han som var så söt.
 Pippi i trafiken. (Undrar vad de som vi möte tänkte )

Kalasdag i Ringstorpsgården 14-17 (ja vi tänkte inte klart när vi satt 3 timmar men vi överlevde)

Innan alla barnen strömmaden in hann vi få till de sista och födelsedagsgrabbarna var väldigt förväntansfulla.
 Piraterna jagade den stackars cowboys tjejen. Lätt konstigt säger man så?
 Lugnet innan stormen.
 Karlsson, häxan och cowgirlen.
 Vi började med lite paketöppning å vilka fina paket grabbarna fick, de hälsar och tackar så hemskt mycket.



Alla presenter Oliwer fick.
 
 

Sen körde vi lite lek nere i lekrummet innan de var dags för fika.
  
 

När leken var avklarad gick vi en trappa upp och fick lite fika i magarna, för vi kände att alla barn behövde en extra sockerkick så de skulle orka med att leka mera. (NOT)
  
  

Så fort sockerkicken gjort lite värkan kom dagisfröknarna i oss fram så de fick bli lite mer lekar i källarnen.
  
Lite korv fick barnen oxå i sig innan de fick leta efter sina godispåsar som papporna gömde så bra.(Lite för bra ibland)
  Korv är gott tyckte barnen och korvgubben gjorde bra ifrån sig
  
  Det var barn både högt och lågt men kul hade de iallafall.
 killgänget

Försökte få med alla barn på kort men vi inte sjutton om de funka, ska vara 15 barn med Linus storasyster och en kompis till henne och lilla Maja .
  
  
  
  
 
Jo då alla kom med på kort men 3 av dem hade jag inte på något eget så de fick dela.
Plus att de visst smygit sig in en elefant bland barnen.

Bjuder på ett karlsson på taket kort oxå inte för att de är något att se men har fått förfrågningar från läsare så de är bara att ställa upp.
 

Ja när kalaset var slut å alla barnen gått hem var de bara de roliga kvar för oss föräldrar STÄDNINGEN.
Nej då gick faktiskt väldigt smidigt och Linus å Oliwer var inte alls ivägen utan de satt på första parkett och titta på istället.
 

När vi kom hem hade vi en febrig liten tjej som väntade på oss, stackarn fick henne  i säng med lite alvedon i kroppen sen sov hon någon timme innan hon tyckte att de var dags att komma upp och kolla på melodifestivalen med oss.
Oliwer somnade efter lite present bygge, wild kids och en saga utan problem.
 feber fia
 en trött och hostig tjej kollar på melodifestivalen med mamma och pappa.

Thella somnade igen sen vid halv 10 och själv var jag helt slut så jag gick och la mig runt 11. Ingen mys lördag här inte utan rätt ner i sängen och slockna på en gång.

Söndag 15/3
Oliwer var som vanligt upp med tuppen han tycket Daniel skulle följa med honom ner och bygga ihop de sista legot kl 7.
Inte så poppis så han fick nöja sig med lite bompa tv och en smörgås på sitt rum.Thella vaknade oxå då så hon fick sin välling men vill inte somna om så lite innan 8 gav jag upp och gick upp.

Fick på barnen kläder och gick ner till vardagsrummet där vi fortsatte bygga lego och leka med alla nya leksaker.
Thella var oxå i himmelriket när hon fick leka med Oliwers alla leksaker.
  
 Men lite efter 9 orkade inte Thella mer så jag la upp henne för lite sömn, sen sov och hosta hon om vart annat i 3 timmar. Sen vaknade hon hur utvilad som helst. Ingen feber och näsan rann inte alls lika mycket.

Daniel och Oliwer åkte på simskola så Thella och jag stanna hemma och busa lite innan vi gick ut på en promenad som varade i nästan 2 timmar avslutade med lite lek här utanför medan jag sopade upp lite sand.
 Oliwer hade radat upp sina nya leksaker och kört lite krig med dem innan han åkte på simskola.
  Fick hjälp av Thella att plocka ur tvättmaskinen men att hänga upp de hade hon inte tid med för läsa tidningen var viktigare.
 Gå med vagnen är kul tycker Thella så länge hon får dra den.

När vi kom hem satt Daniel och Oliwer å fikade med Fredde och Amilia, de gick lagom till jag kom hem. Vet inte men jag kanske luktade illa.

Slängde på Oliwer lite gympakläder och sen cykla han och jag iväg till gympan. Ingen hit på en förliten cykel, han har vuxit som bara sjutton nu över vintern trodde de var på sommaren barnen bruka göra de men vår kille är ju lite egen så han passa väl på nu.

 Oliwer var så himla duktig i dag på både simskolan och gympan så de fick bli en film och lite överblivit lördagsgodis istället för bompa och saga nu i kväll.
Thella hon ligger i sin säng och pratar å skrattar så hon planerar nog inte att somna än är jag rädd för, jag som tänkte bädda ner mig i sängen med mannen och se några avsnitt av Heros.

ja så nu får man vänta på att barnen ska ge upp och somna förhoppningsviss innan jag själv gör de.
Imorgon är en ny vecka å jag har lovat Oliwer att han ska få ta med sig en kompis hem varje dag från dagis (tur han bara går tis-tor.) nej då så farligt är de inte de är faktiskt skönare när han har med sig någon hem för då slipper jag roa honom hela tiden.

Nepp nu ska jag surfa runt lite på alla bloggar jag måste kolla innan jag ska sova.
Ha de så bra kram






















Kommentarer
Malou

Haha,vilken fin propeller du hade,men du kunde ju ha skadat nån med den, stack ut rätt rejällt tycker jag. :-)

2009-03-15 @ 23:20:48
Malou

Med tanke på Lenas trosor hon hade över strumpbyxorna. Du klär ju Thella på liknande sätt, bodyn utanför strumpbyxorna. :-) Ni är roliga ni, men smarta, men som sagt Lena kanske skulle ha en annan färg på sina trosor som sitter utanför, hade varit lite snyggare. ;-)

2009-03-17 @ 12:26:11
Jessie

Å va ja gillar att ni inte har traditionella könsroller. Du som karlsson o gubben som pippi. asg Ni e bara för sköna!!!

2009-03-17 @ 15:43:05


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

familjenwiden

Här kommer jag skriva och lägga upp bilder om det som händer i vårt liv.

RSS 2.0