Jag börjar bli riktigt kass på de här.

Ja fasen, har liksom inte tid eller ork till att slå ner röven framför datorn tillräckligt länge för att skriva ner några intressanta rader till er.
Å nu kommer de väl bli ännu sämre efter att jag börjat på min praktik nästa vecka. De är inte lika skoj längre när jag knappt har några kort att lägga ut. De är ju de som varit min blogg.
Får väl börja ta kort på naturen till och från "jobbet" och dagis. Roligare än så kommer de nog inte bli. Funderar på att skicka med barnen varsin kamera så de kan fota sin dag på dagis. Vet inte om de är så poppis hos fröknarna men man får väl ge de ett försök;-)

Sist jag skrev var de måndag och nu har de hunnit bli fredag. Oj vad tiden går.
Dags att ta och uppdatera er lite.

Tisdag 20 okt.

Vaknade 10 i 8 av att telefonen ringde. Hörde en välbekant röst i luren, de var Barbro i från Rynningeåsens förskola. Hon undrade ifall jag kunde komma in och jobba. Gissa om hjärna gick på högvarv nu, hade femton olika tankar och försökte få lite ordning på de hela. Var tvungen att avboka Oliwers lekkompis Neo (snacka besvikelse från Oliwers håll.) Sen skulle de ringas runt till Oliwer och Thellas avdelningar för att ändra tiderna. Och eftersom jag troligtvis skulle stänga så var jag tvungen att ha någon som kunde hämta barnen från deras dagis. En dusch skulle oxå hinnas med. Oj vad körigt de blev. Men kl 9 klev jag in innanför grinden i Rynninge.
Å shit vad skoj de var, har inte jobbat på "dagis" på en stund så de var super skoj.
All personal var verkligen toppen (om man räknar bort en tant som typ iq befriade mig)

Känn bara lite konstigt att "ha praktik" på en förskola, för jag kommer ju göra precis lika mycket som de andra fast med pissigt mycket mindre lön. För jag kommer ju inte kunna låta bli att ta för mig och hugga i från tårna. De är ju där jag vill vara och där jag trivs som fisken i vattnet.

Nå ja får väl se de som att mina A-kassedagar läggs på pause ett tag. Synd bara att vi måste börja betala för Oliwers dagis plats nu när de kommer bli mer än 15 timmars vecka.
Vi betalar 859:- för Thella undra vad de kommer bli för Oliwer? Ja jag säger ha ett jobb elller vara lyxhustru.

Hur som helst jag jobbade ifrån 9-17. Halv 5 ringde Daniel och sa att vi blivit av med våran vagn från dagis. :-O
Fick ringa dagis och kolla, å jo mycket riktigt svärfar hade tänkt ta den enda vagnen som stod utanför. Men då hade Oliwer förklarat att de inte alls var våran vagn. Så någon hade helt enkelt fått med sig fel vagn hem. Den super snälla dagisfröken Marie ringde runt och kolla, så efter en halv timme hade den kommit till rätta. Eller inte tillrätta men vi hade fått veta att vi skulle få tillbaks den imorgon på dagis. Alltså de är ju skit bra att vi fick tillbaks den och visst vi får skylla oss lite att vi inte märkt den. MEN om jag nu hade fått hem fel vagn, då hade jag skämt som bara den och velat lämna tillbaks de på en gång, eller åtminstånde sagt förlåt till de som ägde vagnen.
Här fick nu svärfar gå hem med Thella och visst hon kan gå, men hon har inte mycket ork i bena kl 4 efter en hel dag på dagis.
Ja ja jag ska inte hacka upp mig, vagnen kom ju tillbaks på onsdagen och nu är den märkt.

Efter jobbet hämtade jag upp barnen hemma hos svärföräldrarna. Där satt de mätta och glada.
Så de var bara att gå hem vi stannade ute en stund och lekte i mörkret.
 lite lek innan man somnar är aldrig fel.
 gullisar

Sen blev de snabbt ombytte till pjamas och lite bompa innan sängen kallade. Själv slängde jag mig i soffan och kollade på DHW.

Onsdag 21okt.

Fick iväg barnen till dagis i tid sen åkte vi till Willys och shoppade lite. Fick med oss 3 filmer hem, så vi slängde vi oss i soffan och kollade på nya Wallander. Sisådär måste jag nog säga.
Innan barnen skulle hämtas hann vi softa lite framför datorn oxå.
Idag hämtade vi barnen redan kl 13. Oliwer och jag skulle gå på bio (Tjorven och mysak)
Daniel och Thella gick hem till Daniels kompis Staffan undertiden, så när bion var klar gick vi dit.
 Onsdags mys med mamma. Godis är gott.

När vi kom hem började jag att steka kött, för idag har vi riktig husmanskost här hemma.
Kött, potatis och sås. En favis hos sonen förutom pannkakor då förstås.:-)
Efter att barnen somnat hamnade jag i soffan under stora filten. Var ju tvungen att kolla hur de gick för Anette i bonde söker fru. Och visst skötte hon sig allt, får la se hur de går nästa vecka.

Torsdag 22 okt.

 Klockan ringde kl 8. Barnen kom upp rätt fort eller Oliwer hade varit vaken sen länge, men Thella fick vi liv i efter ett tag. På med kläder (2 gånger eftersom Oliwer slett av sig allt precis innan vi skulle gå) och ut i kylan, jag tog en promenad med barnen till dagis.
 av med alla kläder för att ligga lite på spikmattan innan promenaden till dagis.
 Thella tittade på.

Efter att ha lämnat av barnen på dagis gick jag hem och skickade iväg mannen till jobbet.
Själv hade jag tänkt ha min sista slapp dag själv hemma, innan jag börjar praktiken nästa vecka.
Men de kom så mycket emellan. Vilket de väldigt ofta gör när de gäller mig.
Fast denna gång skyller jag på alla dessa telefonsamtal man jämt måste ringa som arbetslös.
Fick min A-kassa här om dagen å den "lönen" såg rätt rolig och fundersam ut. Jo då mycket riktigt efter att gått igenom den, så hade de "missat" att betala ut 2 dagar till mig.

Sen är de ju denna följetång med försäkringskassan som inte vill betala ut några pengar till mig.
Stod i telefon kö hur länge som helst, kom sen fram till en väldigt trevlig tjej (kors i taket)
Vi kom fram till att mina papper på intyget om att jag verkligen hade gjort som jag skulle inte hade kommit fram till dem. :-O
Men efter ca 30 minuters prat hit och dit hittade hon dem bland Daniels papper.
Jag hade ju skickat dem i samma kuvärr eftersom de skulle till samma ställe. Var lite snål och ville spara en 5a i frimärke. Å de var ju väldigt dumt, då de tydligen inte kan läsa på papperen var de ska utan bara tar för givet att de var Daniels.
Hur som helst så var mina papper hittade MEN mitt ärende var ju redan avslutat. Så min handlägare skulle ringa mig så fort hon visste vad de skulle göra med mig.
När man trodde de var uppklarat fick jag veta att nu var bara ärendet ändrat i VAB arkivet.
Så nu var jag tvungen att ringa min sjukpenning och ändra där, så återigen blev de att sitta i kö och ta om allt från början.
Medans jag ändå var igång ringde jag kommunal och kolla vad min medlemmsavgift kommer bli, de var och ett projekt i sig.

Undertiden jag höll på att ringa runt till alla slängde ihop en misslyckad kladdkaka och 24 frallor, plus att jag sprang till tvättstugan emellanåt oxå.
Superwomen you nooooooooooo.

Halv 2 var jag klar med allt jag skulle göra, så en lite kort sväng hann jag slå ner baken framför datorn och softa innan de var dags att hämta hem barnen.
Idag fick Oliwer ta med sig kompisen Isak hem.
Isaks mamma kom runt halv 5, så då var de bara att fixa lite kvälls mat innan de var dags för mig att gå på föräldrarmöte. Ett rätt intressant föräldrar möte (Oliwers) för en gångskull var de lite go i de hela. Man satt inte bara helt tyst, utan vi höll till och med på längre än vad de skulle vara.

  syskonmys.

20:30 när har jag kom hem från dagis bäddade Daniel och jag ner oss i soffan och kollade på en film. Rätt bra avslut på en jäktig dag tycker jag.

Fredag 23 okt

oj oj oj här var vi trötta. Vaknade inte förens telefonen ringde 10 i 9. Oliwer var i och försig redan vaken, men han hade inte stört oss utan lekte fint inne på sitt rum.

 Skickade Thella att hämta nytt toapapper, de fixade hon perfa.
 Oliwer längtar visst efter tomten.

Daniel hade sovit jätte dåligt undernatten så han var hemma från jobbet. Sen försökte han sova hela dagen, gick väl kanske inte alls så bra med tanke på att vi andra inte var direkt tysta.
Barnen bakade en kladdkaka, jag städade hela huset så sova de var de nog lite värre med.
 sammarbetet var på topp.

Framåt eftermiddagen gick vi ut lite. Tänkte kratta lite löv eftersom ingen av oss kommer vara med på gårdstädningen i morgon. Oliwer var en hejar på att kratta och Thella på att gnälla.
Tur de hade delat upp sig i sina begåvningar:-)

 kratta på nu barn, annars blir de inget fredagsmys :-)
 jo då Oliwer fick godkänt. Kolla högen han fick ihop.
 lite mer högar jag fick ihop.

När jag sen kom in med trötta och frusna barn, så fick vi se att Thella bajsat ner sig för typ 5e gången idag. Stackarn hon var hur röd som helst i stjärten. Å skrek gjorde hon oxå när jag försökte tvätta av och smörja in. Sen fick hon gå utan blöja en stund. Tills nästa kissolycka inträffade och hon skrek som besatt när jag var tvungen att tvätta av henne i duschen. Då fick de bli många blöjbyten istället. Pluttan hon kunde knappt gå, så ont hade hon.

 söta trosorna var på och nu skulle de kissas på pottan.
 hamnade visst lite mer än kiss där i.
(Nappen åkte raka vägen ner i soppåsen för er som undrar.)

Lite innan 18 åkte Daniel iväg på sin killhelg som ska vara i helgen.
Han kommer sova hemma men mer är de inte. Så barnen och jag hade lite
mys med film och kladdis.
kladdkaka som fredagsmys gick hem hos syskonen Widén
 Bra film enligt Oliwer.

Efter att Thella somnat kl 19 låg Oliwer och jag i våran säng och kollade på Idol
tills han somnade halv 10. Då varvade jag datorn med tv:n fram tills 22:30 då
en gråtande Thella vaknade.
Stjärten var fortfarande super röd och skriket lika högt, så jag försökte få henne
lugn i vår säng iställlet och de lyckades till slut. När hon fick somna ÖVER mig.
Det blev inte mycket sömn denna natt. För när Daniel försökte bära in Thella till
sin säng runt 2, så vaknade hon till och ville inte alls vara själv. Där låg jag sen
vaken till efter 4 med henne. Daniel han hade flytt in till Oliwer så han skulle få
några sovtimmar innan de var dags för dejt med killarna igen.

Lördag 24 okt

Om vi var trötta igår då var de ingenting mott var vi var idag. För jösses jag hade kunnat sovit hur länge som helst. Klockan ringde kvart över 8. Gårdstädningen började kl 9 och innan dess skulle barnen få på sig alla kläder, äta frulle och jag skulle tvätta håret.
Halv 10 gick bussen upp på stan för mig, jag hade en klipptid kl 10. Så undertiden jag var borta tog svärföräldrarna hand om barnen. Vädret var inte på topp så svärmor hade gått in med barnen igen redan halv 11. Thella har blivit dunder förkyld under natten oxå, så hennes näsa rinner konstant.

När jag kom hem vid 11 tiden hämtade jag barnen och gick sen hem för att lägga en trött Thella. Hon sov lite mer än 1 timme. Oliwer och jag slappade lite framför datorn så länge.
 svärfar klippte vår häck undertiden.

Så fort Thella vaknat gick vi återigen bort till svärmor, där bjöds de på middag.
 snorkråkan

Inte fel och väldigt gott var de oxå. Thella har inte haft någon matlust idag, så hon
tryckte bara i sig  1½ bulle. Hon och jag gick hem efter maten, så hon fick i sig lite
välling istället.
 skönt att hon fick i något annat än bullar i magen.

Oliwer stannade kvar och hade lite kvalitets tid med farmor och farfar innan de
skulle iväg på blues afton.
Innan vi skulle äta lite kvällsmat lekte Oliwer och Thella tillsammans en bra stund.
Kul att se och höra hur söta de var mot varandra.
 gullungar

Just ja, innan jag tog bussen hem från stan var jag inne på H&M och köpte ett
par nya jeans till Oliwer.
  ett självklart köp eller hur;-)

Efter att Thella somnat bäddade Oliwer och jag ner oss i sängen för att kolla på Körslaget och mumsa på en massa godis. Sånt är vi bra på min son och jag.

Detta var allt för denna gång vi hörs.

Kram



Kommentarer
Malou

Pluttan, är hon förkyld igen? Winnie har precis blivit av med sin, (peppar peppar). Men lite hosta har hon än.

Vilken fin jacka hon hade. Var det den mamma köpte va? Självklart att det blev Star Wars jeans. Han har väl bara såna kläder. :-)

Nu kan du se på min blogg hur fina klänningar Winnie och Thella kommer att ha. Så söta så!

2009-10-24 @ 20:50:33
URL: http://fampalmernilsson.blogg.se/
Malin

Ja att va arbetslös är ta mej tusan mer än en heltidsjobb.. Med bra mkt mindre betalt då förstår.. kram

2009-10-25 @ 09:26:15
URL: http://malin-westerback.blogspot.com
Linda

Oj oj oj. Du verkar ha fullt upp :) dags för semester? Skönt att det fler än jag som avskyr amning som kan relatera till det jag skrev.

2009-10-25 @ 15:04:37
URL: http://lindafritzh.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

familjenwiden

Här kommer jag skriva och lägga upp bilder om det som händer i vårt liv.

RSS 2.0