Jag hinner inte med

så enkelt är de.
Hinner inte mer än slå upp ögonen förens de är dags att slå igen dem.
Däremellan ska barnen tvättas,på med kläder,ätas frukost, sysselsätta barn samtidigt som hem och man ska skötas (bädda, tvätta,diska,kramas, vattna blommor, kramas hårt, byta ett x antal blöjor, försöka hinna med att snygga till sig själv lite emellanåt) efter de är de ju dags att för lunch, lite mer lek, förberedan middagen, äta, bada barn och natta barn. Sen är man helt slut och slår mer än gärna igen sina egna blå.

Ja listan kan göras lång på vad man som mamma/fru ska hinna med om dagarna.
I dag tex. har jag en bulldeg på jäsning, och frallorna ska jag dega ihop nu innan jag ska iväg och hämta hem barnen igen. (Känns som om de var nyss jag lämnade)
Sen har jag hunnit med att prata med mamma och VC i telefon oxå, skulle ha ringt Elle men de har inte hunnits med. Så nu ska man till VC med Oliwer idag kl 16:20 och då har vi ingen bokad tid utan får snällt sitta och vänta på att de kanske dyker upp en lite lucka för en kolla av Oliwers lungor och hals. Ser verkligen fram emot att sitta där med båda barnen och vänta på vår tur. NOT....
Samtidigt som jag sitter här och skriver slevar jag i mig lite chili cor carne, ja vad gör man inte för sina bloggvänner. ;-)

Nepp nog om de nu får jag sätta igång innan alarmet för bullarna piper.

Lördag 3 okt

Det blev igen lång och härlig sovmorgon här inte, utan halv 8 var vi uppe och härjade runt. Daniel var super stressad för sin herrmiddag. Han klarar inte att ha bjudningar för hans hjärna hänger liksom inte med då, de blir för mycket ansvar på en och samma gång. Så snäll fru som man är så fick jag se till att styra upp de hela.

Efter att fått i barn och man lite frukost, lämnade vi in Oliwer till grannen (Isa) och åkte till Coop för att handla de sista. Hem för att slänga Thella i säng. Jag fixade salladen, alla grönsaker till grillspetten, kött och kyckling ja typ allt utom tårtan och crepsen som Daniel stod och stekte (inte tårtan) Han skulle ha creps med tacoköttfärs emellan. Å vilken tid de tog för honom. Asså det här med att göra 2 saker samtidigt de är verkligen inget för honom. Han bröt ihop och skällde på allt och alla när köttfärsen brädde fast i stekpannan.  Det var bara att köra ut honom i från köket och försöka rädda de som räddas kunde. Daniel fick åkta till konsum och köpa tacokrydda istället.
Men sen fick han allt till dessa creps och tårtan blev jätte fin.

Jag hann cykla till Mega och köpa ett dagis ställe åt Thella. De brukar tydligen kosta 299:- men var nersatta till 179:- så de passa perfekt.
 inte helt perfekt bild men ett försök till att fota nya kläderna.

Lite efter 3 packade Daniel in allt i bilen och drog ut till stugan, var visst en aning kallt där.
4,5 skickade han ett sms och sa att de var. Burrrrr jag var inte avis.
Några av killarna var här innan och lämnade lite saker för de ville inte ha allt med på cykeln ut.
Ja ni hörde rätt. 3 av 6 killar trotsade regnet och cyklade ut.
 Adde, Nicklas och Korra var tuffa killar utan hjälm.
 gungar med nallen
 Oliwer pratade med morfar, mormor och Emil i telefon

Oliwer, jag och Thella hade de bra här hemma. Men vi höll oss inne då de som sagt regnade en del.
Thella var super grinig efter att hon sovit middag. En förkylning är på ingång tyvärr. Så jag var lite nervös inför kvällen och natten med 2 hostiga barn.
Oliwer och jag slängde Thella i säng vid 7 innan dess åt vi lite kyckling och potatis pengar.
Båda gillade verkligen maten. Så fort Thella somnat bäddade vi ner oss först i soffan, sen kröp vi ner i sängen istället och kollade på Körslaget.
 lördagsmys i soffan
 lördagsmys i sängen
 trött lördagsmysare
 Herrklubben heter numera "bastuklubben"

Jag gick och la mig halv 12, och prick kl 12 vaknade Thella och var ledsen.
La henne emellan mig och Oliwer så där sov (förlåt medande snurrade) hon hela natten.
Halv 3 tittade jag sista gången på klockan , vaknade sen 20 över 5 av att Oliwer undrade ifall Thella verkligen fick sparka på hans magen? 20 i 6 la jag in henne i hennes säng. Och 10 i 7 vaknade Oliwer och ville se på tv. Thella följde hans exempel och vaknade 7.
Vilken härlig söndag de kommer att bli var min första tanke.

Söndag 4 okt.

GRATTIS LASSE PÅ 60 ÅRSDAGEN!


Ja som sagt morgonen blev rätt tidigt så dagen blev extrem lång oxå. Trodde ALDRIG den skulle ta slut. Barnen och jag roade oss med att dansa och sjunga till Zillah och Totte, lägga pussel, sitta vid datorn/ tv:n. Oliwers hosta vill inte ge med sig, så idag struntade vi i både badet och gympan för att se om de blir något bättre.
 Thella ville oxå åka bil så hon tryckte ner sig i Oliwers knä

Daniel kom hem runt halv 1. Då åt vi lite lunch sen lekte Daniel och Oliwer på hans rum en stund medans Thella sova. Vid 4 tiden åkte Daniel och Oliwer upp till Ånnaboda för att hjälpa Gunnar och Erik vid paintbollbanan de har där. Trodde inte de skulle bli borta så länge, men de kom inte hem förens halv 8. Då hade jag redan lagt Thella och nästan mig själv oxå.
 mutade Thella med lite ostbågar när killarna skulle åka
  redo för skogen
 varm choklad i kylan var gott
 se upp nu skjuter jag
 nöjd liten kille.
 Thella "lagade" kranen.

Jag hjälpte Oliwer med en snabb dusch och Daniel åkte och köpte en pizza till oss.
Oliwer var helnöjd med killarnas utflykt han hade fått testa lite paintbollskläder och skjutit pappan sin i skrevet med 3 överblivna färgkulor han hittat i skogen. (Han trampade på dem med foten så färgen träffade Daniel där)
Resten av kvällen tillbringade jag i sängen med min godispåse och Kommisarien och havet.

Måndag 5 okt

Igår kom vi på att de borde vara dags för att ta sista vaccinations sprutan efter Bulgarien resan, så jag snabb kollade läkargruppens hemsida och fick en tid idag kl 9. Så de blev ingen sovmorgon idag heller.
 låg en liten hare vid garaget hela morgon, han var inte rädd för någon.
(Tills våra barn kom ut)

Utan de blev till att packa in alla barn och man i bilen för att hinna i tid till sprutan istället. Vi var 5 minuter försenade, Thella började med att skita ner sig i väntrummet, hennes smarta föräldrar hade inte med skötväskan eller napp. Ja jag vet vi borde skämmas. Efter att alla fått sina sprutor hittade vi en blöja i bilen så vi kunde bytta innan vi åkte vidare till Ö&B å Rusta.

När vi kom hem försökte vi lägga Thella typ HELA dagen men hon vägrade sova. Istället gjorde hon allt för att göra dagen till en pina för oss andra. Lyckades rätt bra faktiskt.

Daniel grillade lite rester sen herrmiddagen och sen städade han upp på baksidan. Han var verkligen super duktig. Nu är vi redo för snö och slask.
 Oliwer hittade sitt star warsblock så han målade lite 
  trädgårdsmöblerna och studsmattan är borttrollade.
  Daniels gamla tensoldater plockades fram.
 njuter av lite sol.

På eftermiddagen runt 3 tittade familjen Karlsson/Eriksson in på en fika. Emma hade med sig den godaste äppelpaj jag någonsin ätit. Å jag hade plockat fram lite fika bröd jag med.
 ser allt lite gott ut eller hur;-)
 Emma hittade Thellas hörlurar, såna vill hon ha i julklapp.
Perfekt att ha runt alla barn.
Fredde satte Daniel genast i arbete. Eller han skulle sätta honom i arbete men de hela slutade med att de fick ringa in ett elproffs istället och själva satt Daniel och Fredde å tittade på.
Men lite nytt gjorde han allt Fredde, innan han fick åka hem byta han 3 lysknappar.
Tack för hjälpen och sällskapet.

När de åkt hem så klippte Daniel Oliwer och Thella tittade på.
 å vad fint de blir, du är duktig du pappa.
 å still satt han oxå.

När barnen somnat satt Daniel och jag en stund framför datorn. Men halv 10 gav vi upp och gick och la oss istället. Daniel somnade på en gång, jag låg och läste till halv 11.

Tisdag 6 okt.

När jag vaknade i morse hade mannen krympt igen, brevid mig låg Oliwer och Daniel hade lagt sig i Oliwers säng. Kl 10 i 7 låg barnen och jag i vår säng och kollade på bompa. Eller barnen kollade och jag försökte vila ögonen lite till. Vid 8 gick vi upp för att göra oss iordning för dagis.
 gullungarna
 oj vad hände med mina gullungar?

Jag tog en promenad och lämnade dem, sen gick jag vidare till konsum för att köpa jäst. Hade nämligen fått för mig att jag skulle baka lite bullar. Så sagt och gjort. Så fort jag kom hem började jag med degen. Precis innan barnen skulle hämtas hade jag satt en fralldeg på jäsning. När barnen var hämtade fick de lite mellis och jag gräddade frallorna (väldigt jäktad) den sista plåten stod i ugnen när bussen igentligen går ifrån oss upp på stan. Men jag hann precis. Sen att första plåten blev bränd och andra knapp klar de är en annan femma.
 49 bullar blev de och godkända av barnen blev de oxå

 Oliwer och Thella fick varsin bulle. Gissa vilken Oliwer tog?
 Dagens jäktigaste bak, här är resultatet.

Men i tid till VC hann vi. Och vi fick faktiskt komma in nästan på en gång oxå. Läkaren var super bra och kollade lungor, näsa, öron och hals. Oliwer hade en inflamation i halsen, men den har kommit mer eftersom han hosta hela tiden. Eller han har gjort hostan till en grej som inte går att sluta med och då har halsen fått ta stryck. Så nu ska vi använda en av hostmedicinerna vi hade hemma. Tack för de så vi slapp lägga pengar på en 3e hostmedicin till honom.

Efter läkarbesöket hittade Oliwer ett handsfree till mobilen (en öronsnäcka) så vi ställde oss i kö till apoteket för att lämna in den där. Men kvinnan som satt där inne var helt jäkla mupp hon bara tittade på mig som om jag vore dum i huvudet, och fattade inte varför hon skulle ha den inne hos sig. Jag tänkte ju mer att de var precis där vi hade hittat den och personen som tappat den kanske kommer tillbaks och frågar efter den. Mupp säger jag bara.

Slängde lite kvällsmat i barnen magar och gjorde dem klara för kvällen. Så nu ska jag bara lägga in alla kort från helgen sen är bloggen klar och bullar å frallor ska packas ner i påsar.
Hoppas svärföräldrarna har såna för mina var visst slut.

Hej på er. Ska försöka återkomma imorgon igen.
Kram


Rätt svar på bloggfrågan var........ Den högra.





Kommentarer
Mannen i huset

Jag måste väll erkänna att hon är bra duktig frugan som tar hand om allt här hemma. För så är det ju faktiskt.



Men till mitt försvar så måste jag ju säga att män och kvinnor är bra på olika saker.

Kvinnans gener har ju till exempel gjort henne bra på att baka, städa, diska, tvätta, laga mat och ta hand om barnen.

Mannens gener har gjort att vi är bättre lämpade till att köra bil och dricka öl och jag tycker inte att vi ska frångå naturens regler.. =P

2009-10-06 @ 23:13:34
malin

Herregud va du står i.. Håller fullständigt med dej om att dagarna går fort.. tycker ta mej tusan de går fortare nu än när man va mammaledig.. hur ska de då gå när man får jobb sen oxå... ojojoj... Kram

2009-10-07 @ 08:23:34
URL: http://malin-westerback.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

familjenwiden

Här kommer jag skriva och lägga upp bilder om det som händer i vårt liv.

RSS 2.0